Danmark -Newzealænder på prøve: FCK gav godt indtryk
2020-05-15 12:12:59
Foto: Getty Images

Newzealænder på prøve: FCK gav godt indtryk

Den 18-årige midtbanespiller Marko Stamenic tog før coronakrisens indtog turen fra New Zealand til Danmark for at prøvetræne på FC Københavns U19-hold.

Artiklen fortsætter efter annoncen

FC København inviterer af og til unge spillere til klubben for at prøvetræne, og før coronapausen havde københavnerne besøg fra New Zealand.

I hvert fald fortæller den 18-årige midtbanespiller Marko Stamenic om sit ophold i den danske hovedstad, og FCK's U19-træner Hjalte Nørregaard bekræfter over for bold.dk, at klubben har haft besøg af Stamenic efter en invitation.

Det forløb dog ikke som planlagt – coronavirussens indtog forkortede besøget.

- Det var uheldig timing, for jeg skulle have været der i tre uger og havde en uge tilbage, hvor vi skulle have spillet kamp i Sverige, men det blev afbrudt, og jeg måtte tage hjem, siger Stamenic ifølge det newzealandske medie Stuff.

Han fortæller, at han hele tiden holdt sig opdateret om, hvordan coronavirussen ramte New Zealand, og til sidst var myndighederne klare i mælet – alle, der befandt sig i udlandet, skulle komme hjem.

Det ærgrer den unge mand, som ellers nåede at få et godt indtryk af dansk fodbold.

- I den danske liga elsker de at hente nye og unge talenter til Europa, og jeg tror, det er en rigtig god vej at gå for os i New Zealand, fordi vi er så lille et land, siger Stamenic.

- Vi bliver ikke eksponeret så meget i Europa, så det er et godt skridt – og så går FCK meget op i at udvikle spillere.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Man bliver ikke bare udsat for europæisk fodbold, hvor den bedste fodbold er, men man forbedrer sig også, og forhåbentlig kan man gå fra U19 til førsteholdet. Jeg synes, det er et rigtig godt system, de har i Danmark, siger Stamenic.

Han fortæller, at han skulle bruge et par træninger på at falde til, men til sidst fik han indikationer på, at FCK gerne vil se ham igen.

U19-træner Hjalte Nørregaard fortæller bold.dk, at newzealænderen gjorde det fint, men på grund af den nuværende situation tør han ikke spå om, hvorvidt Stamenic vender tilbage.

Marko Stamenic spiller lige nu hos Team Wellington i den bedste række, hvor han har spillet syv kampe. Han har desuden spillet fire kampe på New Zealands U17-landshold.


Foto: Getty Images

30 kommentarer

Læs alle kommentarer
annonce
annonce
annonce
annonce
0