2023-03-24 08:35:14

NK kender Haaland: En dag bliver folk sammenlignet med Højlund

Rasmus Nissen Kristensen ser lighedstræk mellem Rasmus Højlund og Erling Haaland, men fokuserer ikke på den slags sammenligninger. Han sender dog kæmpe ros i retning af Højlund.

Artiklen fortsætter efter annoncen
bold.dk i Parken
Artiklen fortsætter efter indholdet

EM - 1. runde

FT

DAN

3 - 1

FIN

21'
1 0
Rasmus Højlund
Mål
53'
1 1
Oliver Antman
Mål
82'
2 1
Rasmus Højlund
Mål
90'
3 1
Rasmus Højlund
Mål

20-årige Rasmus Højlund stjal showet fuldstændig i Parken torsdag aften.

Med tre mål blev han den store helt i Danmarks 3-1-sejr over Finland, og det bygger blot videre på Højlund vilde kometkarriere, der via et mellemstop i Østrig har ført ham til Atalanta.

Højlund er flere gange blevet sammenlignet med to og et halvt år ældre Erling Haaland, der ligeledes brød igennem i Østrig, indeholder en lignende fysisk pakke og nu scorer mål på samlebånd for Manchester City.

En på det danske landshold i form af Rasmus Nissen Kristensen kender Haaland ganske godt, fordi de i 2019 spillede sammen i Salzburg, og han ser lighedstræk, men er generelt ikke meget for den slags sammenligninger.

- Altså de laver begge to mange mål, er venstrebenede, hurtige og fra Skandinavien, men jeg synes ikke, det er så kreativ en sammenligning, siger Rasmus Nissen Kristensen til bold.dk.

Artiklen fortsætter efter billedet

EM -NK kender Haaland: En dag bliver folk sammenlignet med Højlund
Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

- Jeg er sgu lidt ligeglad med sammenligninger. Det eneste, jeg ved, er, at 'Ras' er topkvalitets angriber, og jeg er sikker på, at han går en stor fremtid i møde. 

- Så er det lidt lige meget, hvem han minder om eller kan sammenlignes med, for i sig selv tror jeg, han er så god, at der på et tidspunkt er nogle, der bliver sammenlignet med Højlund.

Artiklen fortsætter efter annoncen

For cirka 14 måneder siden blev Højlund solgt til Sturm Graz fra FC København, der ikke troede nok på den unge angriber, og nu står han altså som landsholdshelt og spiller til daglig i toppen af Serie A.

- Det er fodbold, og det er voldsomt. Sådan er det på godt og ondt, for det går pissehurtigt begge veje. 

- 'Ras' skal bare sørge for at nyde det og tage det hele ind. Han har fortjent det, så jeg er bare sindssygt glad på hans vegne, siger Rasmus Nissen Kristensen, som ikke selv var i aktion mod Finland.

Højlund debuterede på landsholdet med to indhop i efteråret, og nu er han altså noteret for tre mål på tre kampe i rødt og hvidt.

Artiklen fortsætter efter indholdet

EM - 1. runde

FT

DAN

3 - 1

FIN

21'
1 0
Rasmus Højlund
Mål
53'
1 1
Oliver Antman
Mål
82'
2 1
Rasmus Højlund
Mål
90'
3 1
Rasmus Højlund
Mål

6 kommentarer

Skriv kommentar
annonce
annonce
annonce
annonce