2022-01-08 06:30:00

Ny DS-træner stiller krav: Inspireret af Bo H.

Den nye Sydvest-cheftræner Kasper Sørensen har fundet stor inspiration hos Bo Henriksen, som han havde i Brønshøj. Sørensen er en velforberedt træner, der stiller stor krav, siger han.

Artiklen fortsætter efter annoncen

33-årige Kasper Sørensen nåede at spille mange divisionskampe for Sydvest og Brønshøj, men nu er han kastet sig over trænerkarrieren, da han fremover skal stå i spidsen for FC Sydvest 05 Tønder i Danmarksserien.

Som spiller var det både 'hårdt, krævende og vanvittigt sjovt', fortæller Sørensen, og han har haft mange trænere gennem tiden, hvor han har taget inspiration med.

Den tidligere divisionsspiller havde blandt andet den nuværende FC Midtjylland-træner Bo Henriksen i Brønshøj, og Sørensen siger til LigaBold.dk, at han har lært meget af Bo Henriksen.

- Jeg er meget velberedt, og så går jeg 100 procent ind i det, som jeg laver. Jeg tror på min måde at spille på. Så bringer jeg nogle ting med mig fra blandt andre Bo Henriksen, som jeg havde i Brønshøj og motivationsfaktoren i det og at være menneskelig, så det ikke kun handler om taktik og den lille runde hele tiden, men at vi får hele pakken med.

- Jeg har haft nogle trænere, der har været ekstreme taktikere, og det tager jeg selvfølgelig også med, med hensyn til planlægningen, hvor jeg også ser mig selv stærk i forhold til strukturen på træningsbanen og generelt. 

Artiklen fortsætter efter billedet

Danmarksserien -Ny DS-træner stiller krav: Inspireret af Bo H.
Foto: FC Sydvest 05 Tønder

- Jeg er en velforberedt træner med godt humør, og jeg stiller også store krav. Det gjorde jeg som spiller, og det kommer jeg også til som træner med den rette tone og gåpåmod, siger Kasper Sørensen til LigaBold.dk.

Hvad var det, som Bo Henriksen kunne i Brønshøj?

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Først og fremmest fik han alle til at føle sig som om, at de var verdensmestre. Det hører man rundt omkring, og det er ikke løgn. I starten var det meget hans humør, der fyldte, og han fik folk med på vognen. Når man så kiggede på de taktiske ting, så havde han nogle ganske få ting på det tidspunkt, da der næsten kom 15-20 nye spillere.

- Det holdt han fast i, selvom man måske tabte de to-tre første kampe. Han holdt fast i den måde, som han gjorde tingene på, og når folk begyndte at lære det ind og ud, så begyndte det også at fungere. Han er mere taktisk, end man gør og tror. Ikke noget 'tiki-taka', det tror jeg ikke, at han har behov for. Der har han i hvert fald sat sit præg. Man har også lært at være meget professionel i spillet på banen.

Vil leve af at være fodboldtræner

Jobbet i Sydvest kan være første skridt i retningen af en større trænerkarriere for Kasper Sørensen. Lige nu har han B-licens, men han har planer om at tage UEFA A-licens snarest.

Den nye FC Sydvest-cheftræner har nemlig store ambitioner.

- Jeg vil gå så vidt, at jeg kan leve på fuldtid af det. Hvad det så bliver for en funktion (ved jeg ikke, red.), om det bliver med unge eller seniorer, der foretrækker senior, men jeg ved også, at det 'gap' i dansk fodbold er meget lille. Først og fremmest gælder det om at skabe nogle resultater her i Sydvest, og som alle andre fodboldspiller må man se, hvad det kan bringe til.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Men ambitionerne er der helt sikkert til, at det kan blive til en fuldtidskarriere. Jeg stiller ikke små krav til mig selv, for så ville det ikke fair at skulle stille det til dem, som man arbejder med, siger Kasper Sørensen til LigaBold.dk.

Første opgave for Sørensen bliver at redde FC Sydvest, der lige nu er sidst i Danmarksserien Pulje 3.

Kasper Sørensen har tidligere været spillende assistenttræner for FC Sydvest i Danmarksserien og 2. division. Derudover har han trænet Sydvests lavere seriehold samt været U16-17-træner i Tønder.

Han nåede både at være anfører i Sydvest og Brønshøj, og som helt ung var han også forbi SønderjyskE.

Artiklen er bragt i samarbejde med LigaBold.dk.

2 kommentarer

Skriv kommentar
annonce
annonce
annonce
annonce