2021-02-28 08:31:57

Nykårede kinesiske mestre går konkurs

De kinesiske mestre Jiangsu FC har erklæret sig konkurs, efter ejeren Suning har valgt at droppe deres engagement i klubben.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Jiangsu FC kunne i efteråret juble over sit første mesterskab i Kina nogensinde, men søndag har klubben erklæret sig konkurs.

Klubben skylder angiveligt spillerne tre måneders løn samt deres mesterskabsbonus, men ifølge Reuters håber Jiangsu, at der kommer en redning i sidste øjeblik.

Nyheden kommer, efter flere førende kinesiske klubber har store økonomiske problemer, dels fordi der er blevet brugt store summer for at lokke udenlandske spillere til, men også på grund af nye sponsor-regler.

Kinas fodboldforbund har således krævet, at alle sponsornavne bliver fjernet i de officielle klubnavne i 2021, hvilket naturligt nok gør det mindre attraktivt for virksomheder at smide penge i klubberne.

Artiklen fortsætter efter billedet

Pokal -Nykårede kinesiske mestre går konkurs
Foto: AFP/Ritzau Scanpix

For Jiangsu har det betydet en navneændring fra Jiangsu Suning til Jiangsu FC. Det har fået ejerne Suning til at meddele, at de vil fokusere på deres kerneforretning, og det er altså derfor, at Jiangsu FC står med det ene ben i graven, med mindre en ny ejer melder sig på banen.

Suning ejer også italienske Inter, som heller ikke helt ved, hvor samarbejdet med den kinesiske detail-gigant ender.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Jiangsu FC har de tidligere Inter-spillere Éder og Miranda i truppen, og i sommeren 2019 prøvede klubben at hente Gareth Bale i Real Madrid.

3 kommentarer

Læs alle kommentarer
annonce

Mest læste

annonce
annonce
annonce
0