2021-10-27 20:34:21

OB knækkede FCN's ti mand til sidst

OB var bagud indtil et minut før tid, da de onsdag aften slog FC Nordsjælland med 4-1 i Sydbank Pokalens 1/8-finale. Nordsjælland fik et rødt kort efter 35 minutter.

Artiklen fortsætter efter annoncen
Artiklen fortsætter efter indholdet

Pokalen - 4. runde

FT

FCN

1 - 4

OB

13'
1 0
Oliver Antman
Mål
35'
1 0
Adamo Nagalo
To gule kort
89'
1 1
Aron Elis Thrandarson
Mål
98'
1 2
Mart Lieder
Mål
102'
1 3
Emmanuel Sabbi
Mål
113'
1 4
Mart Lieder
Mål

Det var to hold, der trængte til at smage sejrens sødme, da FC Nordsjælland tog imod OB i Sydbank Pokalens 1/8-finale.

Gæsterne fra Odense fik senest hentet et point i det sidste sekund, da Max Fenger scorede i overtiden mod Silkeborg i søndags.

FC Nordsjælland kom til kampen i mildest talt dårlig kampform, da Farum-klubben havde ramt seks nederlag i de seneste otte kampe, og den seneste sejr var mod 3. divisions-holdet VSK Aarhus i den seneste runde af Sydbank Pokalen.

Det var hjemmeholdet der satte sig på spillet i kampens start, hvor det unge Nordsjælland-hold spillede bolden flot rundt.

Efter 13 minutter gav FC Nordsjælland-overtaget bonus.

Oliver Antman tog bolden smart med med hælen på midten af banen. Herefter trillede han bolden mellem et par OB-ben, inden han kom til afslutning på kanten af feltet. Afslutningen tog en forsvars-fod og så knækkede den ellers ind over en chanceløs Hans Christian Bernat. 1-0 til hjemmeholdet.

Artiklen fortsætter efter billedet

Sydbank Pokalen -OB knækkede FCN's ti mand til sidst
Foto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix

Herefter bølgede kampen mere frem og tilbage, og Emmanuel Sabbi forsøgte sig for gæsterne, inden Andreas Schjelderup flugtede over mål i den anden ende kort efter.

Efter 35 minutter ændrede kampens præmis sig, da Adamo Nagalo kløvede OB's Troels Kløve efter en dårlig førsteberøring, og så var hjemmeholdet en mand i undertal i resten af kampen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Udvisningen gav OB initiativet, og Max Fenger kom igennem til en afslutning i feltets højre side efter 38 minutter, men Emmanuel Ogura holdte bolden flot i Nordsjælland-målet.

Det blev ikke til flere store chancer i første halvleg, og derfor gik hjemmeholdet til pause med en 1-0-føring og en mand i undertal.

OB pressede til det sidste

Efter pausen dikterede gæsterne i høj grad kampen, hvor de fra halvlegens start satte sig på spillet.

Et kvarters tid inde i halvlegen begyndte udeholdet for alvor at presse sig på, hvilket udmøntede sig i flere gode hovedstødsmuligheder, men Max Fenger fik først ikke ordentlig træf, inden Emmanuel Sabbi kort efter mistimede sit forsøg.

Indlæg virkede til at være gæsternes primære strategi for mål, men Ogura Nordsjælland-målet havde mange aktioner i feltet, hvor han kom i vejen for OB's indlæg.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Efter 77 minutter kunne Abu Francis have fordoblet føringen, efter at Magnus Kofod havde spillet ham fri med en smuk tip-aflevering, men Hans Christian Bernat leverede en god redning og holdte liv i gæsternes drømme om avancement.

Med ét minut igen af den ordinære spilletid gik den ikke længere for hjemmeholdet.

Et indlæg fra venstresiden ramte Aron Elis Thrandarson i panden, og den islandske midtbanespiller sendte flot bolden i netmaskerne uden chance for Ogura i målet, og så var alt lige før kampens tillægstid.

I overtiden havde både Mart Lieder og Bashkim Kadrii store muligheder for at fuldende comebacket og sende sejren til Odense, men skarpheden manglede, og derfor skulle kampen afgøres i forlænget spilletid.

Hollandske kasser

I den forlængede spilletid fortsatte OB trykket.

Efter 98 minutter fik hollandske Mart Lieder muligheden for at betale tilbage for sin tidligere afbrænder, og den tog han.

Aron Elis Thrandarson sparkede bolden på tværs af feltet, og der stod Lieder helt fri. Selvom hollænderen ikke ramte bolden perfekt, så gik den stadig i kassen.

Kort efter blev ondt værre for hjemmeholdet, da Jeppe Tverskovs afslutning ramte Emmanuel Sabbi og snød Ogura i målet, og så stod den 3-1 til gæsterne.

I den anden del af den forlængede spilletid lavede Lieder sit mål nummer to, da han slap alene igennem og satte bolden sikkert ind tæt på venstre hjørne. 

Det blev ikke til flere mål, og dermed endte OB med sejren og avancement til Sydbank Pokalens kvartfinaler, som der trækkes lod til torsdag.

Artiklen fortsætter efter indholdet

Pokalen - 4. runde

FT

FCN

1 - 4

OB

13'
1 0
Oliver Antman
Mål
35'
1 0
Adamo Nagalo
To gule kort
89'
1 1
Aron Elis Thrandarson
Mål
98'
1 2
Mart Lieder
Mål
102'
1 3
Emmanuel Sabbi
Mål
113'
1 4
Mart Lieder
Mål

8 kommentarer

Læs alle kommentarer
annonce
annonce
annonce
annonce
0