Danmark -Officielt: 2. div. afgøres i seks slutspilsrunder
2020-05-18 17:12:54
Foto: Getty Images

Officielt: 2. div. afgøres i seks slutspilsrunder

Stillingen i 2. divisions grundspil fryses, og klubberne går direkte til op- og nedrykningsspillet, hvor de skal spille seks kampe.

Artiklen fortsætter efter annoncen

2. division bliver ikke aflyst - i stedet fryser man den nuværende stilling i grundspillet og går direkte til op- og nedrykningsspillet.

Det sker senest onsdag den 17. juni og eventuelt allerede i weekenden i uge 24, 13. og 14. juni, og sæsonen afsluttes den 5. juli efter seks spillerunder.

Det meddeler Divisionsforeningen i en pressemeddelelse, som tager forbehold for, at myndighederne skal åbne samfundet tilstrækkeligt i begyndelsen af juni, hvis det skal lykkes.

- Hvis 2. division ikke bliver en del af genåbnings fase 3 (senest fra 8. juni), slutter sæsonen uden yderligere kampe, slår Divisionsforeningen fast.

I op- og nedrykningsspillene, som udgøres af to puljer af 12 hold, skal klubberne krydse klinger med klubberne fra den modsatte gruppe – altså de klubber, de endnu ikke har mødt. De skal dog ikke mødes to gange, men kun én gang. Alle klubber spiller tre kampe på hjemme- og udebane.

Det betyder altså, at styrkeforholdet mellem de to grupper dermed bliver afprøvet. Det er noget af det, flere klubber har efterspurgt i forbindelse med en afgørelse.

I fredags var otte klubber ude med en opfordring om at aflyse 2. division, det bliver der altså ikke noget af.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Alle hold tager alle sine point med over i op- og nedrykningsspillet, hvor der skal findes én oprykker og fem nedrykkere.

Divisionsforeningen oplyser, at man i sin administration ikke selv har mandat til at suspendere nedrykning eller vedtage en løsning, der giver et andet antal hold i næste sæson, end de allerede vedtagede 24 hold i 2020/2021.

I de to 2. divisionspuljer, der nu slås sammen, har FC Helsingør flest point i skrivende stund. Klubben har seks point ned til Aarhus Fremad efter sammenlægningen. Derefter følger Middelfart Boldklub og Vanløse IF.

I bunden er ligger Vejgaard, som er overgået af Ringkøbing IF, Slagelse B&I, FC Sydvest og Holbæk B&I.


Foto: Getty Images

14 kommentarer

Skriv kommentar
annonce
annonce
annonce