2022-06-08 15:00:02

Oliver C. fik vild Hertha-debut: Det var crazy

Oliver Christensen fortæller til bold.dk, at det var en vild oplevelse, da han fik debut og spillede de to playoff-kampe mod HSV, som endte med overlevelse for Hertha Berlin.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Hertha Berlin er fortsat at finde i Bundesligaen, og det kan de blandt andet takke danske Oliver Christensen for.

‘Gribben fra Kerteminde’ fik nemlig endelig lov til at vise sig frem i Hertha-målet, da hovedstadsklubben skulle ud i de to livsvigtige opgør mod Hamburger SV om en plads i Bundesligaen.

bold.dk har talt med Christensen, som ser tilbage på to helt vilde opgør, hvor han virkelig fik vist, at han har niveauet til en af Europas største ligaer.

- Det var selvfølgelig utroligt fedt, at jeg endelig fik chancen. Man kunne måske godt have startet med en lidt mere stille og rolig kamp, men når det nu skulle være, så ved man som målmand, at det handler om at være klar.

- Det var dog ikke så svært at sætte sig op til, da det bare handlede om at være klar. Olympiastadion var også fyldt, da der var 77.000 på lægterne, og det er jo de kampe, som du elsker at spille.

- Det var også første gang, at jeg spillede foran så mange mennesker, så det var en utrolig stor oplevelse for mig, lyder det fra Oliver Christensen.

Hevet til siden af rolige Felix Magath

Artiklen fortsætter efter annoncen

Den tidligere OB-keeper fortæller, at han i ugen op til kampen godt havde på fornemmelsen, at han stod over for sin debut i den måske vigtigste kamp for Hertha Berlin i mange år.

Han fik det dog endelig bekræftet, da han aftenen før blev hevet til siden af cheftræner Felix Magath, men det var dog ikke en brandtale, som den erfarne tyske hev fra.

- Han sagde faktisk ikke så meget. Han er jo en mand af få ord. Han fortalte mig bare, at jeg skulle ind og tage det helt stille og roligt. Jeg skulle ikke være bange for at lave fejl, fordi det er en del af fodbolden, så han var meget cool. Det tog bare et par minutter og skete aftenen før.

- Men mit hjerte begyndte da at hamre lidt, da jeg fik sådan en besked, det må jeg indrømme.

Christensens debut endte dog i en skuffelse, da Hertha tabte med 0-1, og det skyldes blandt andet, at danskeren blev snydt af et indlæg, som i stedet fløj i kassen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Det var en situation, som var svær at forberede sig på som målmand. Det kan godt være, at han (Ludovit Reis fra HSV, red.) selv siger, at det var meningen, men jeg er ret sikker på, at det ikke var det, som han ville. 

- Som ung målmand får du også nogle erfaringer gennem din karriere, hvor du oplever nogle ting, som du skal lære af. Du bliver bare straffet for dem på det her niveau.

- Men når jeg ser tilbage, så jeg synes, at det gik godt. Jeg følte ikke, at jeg ikke havde spillet nogle kampe i denne sæson. 

Oliver Christensen i vild sejrsdans

Skuffelsen fra det første opgør blev dog ændret til en stor forløsning i returopgøret, da Hertha Berlin på Volksparkstadion vandt 2-0 og sikrede sig endnu en sæson i Bundesligaen.

Her stod Oliver Christensen en god kamp, hvor han formåede at holde HSV-spillerne fra fadet, og kampen er da også en, som han med glæde ser tilbage på, da det var 'helt crazy'.

- Den kamp var vild, da der var mange nerver på. Jeg synes dog, at der var lidt forskel på de to kampe, fordi jeg kunne godt mærke, at jeg havde fået minutter i benene. Det havde hjulpet lidt på det, så det føltes mere normalt for mig i returopgøret.

Hvis man så skulle være i tvivl om, hvorvidt sejren betød noget for Oliver Christensen, så skal man blot se tv-billederne fra sekunderne efter slutfløjtet.

Her gik Christensen nemlig amok på grønsværen og lod sine følelser få frit løb, men det er blot sådan, han er som person, siger Christensen med et smil.

- Jeg var jo meget glad. Det har været en vildt presset sæson, så det var dejlig at få en succesoplevelse med holdet. Alle var jo glade. 

- Jeg kan jo godt lide at lave lidt lir, så jeg gav den gas. Det er jo den måde, jeg er på, da jeg altid er glad, når vi vinder. Jeg elsker at vinde, og så er det klart, at der var lidt ekstra følelser, når man tænker på betydningen af kampen. Det var så crazy efter den kamp.

- Det havde selvfølgelig også noget at sige, at jeg havde haft en svær sæson personligt. Så det var med til, at det hele blev mere specielt efter kampen. Når jeg ser tilbage, var det en vild oplevelse, udtaler Oliver Christensen til bold.dk.

23-årige Oliver Christensen har kontrakt med Hertha Berlin frem til sommeren 2026.

1 kommentar

Læs alle kommentarer
annonce
annonce
annonce
0