1. Division -Opblomstret Mucolli har fundet ro i Fredericia
2019-11-09 07:30:02
Foto: MPhoto

Opblomstret Mucolli har fundet ro i Fredericia

Efter nogle hektiske år uden særlig meget fodbold i benene har Agon Mucolli fundet stabilitet i FC Fredericia, hvor han for tiden præsterer på et højt niveau.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Med fikse driblerier, et giftigt højreben og stort mod til at udfordre har Agon Mucolli indledt denne sæson på ganske fornem vis hos FC Fredericia.

Det er sket efter nogle turbulente år, hvor han først fik sit gennembrud i Vejle Boldklub og siden blev frosset ud, hvorefter han endte i barndomsbyen Fredericia.

Her har han i denne sæson scoret fem kasser og leveret fire oplæg i 1. division, mens han i pokalturneringen har disket op med tre kasser og en enkelt assist.

Succesen skal tilskrives den ro, han har fundet i FC Fredericia, hvor han mærker tillid fra trænerteamet.

- Det er fodbold, og når jeg spiller fodbold, føler jeg mig altid til rette, fordi jeg synes, det er sjovt at spille.

- Uden for banen har det været meget nemt at være i klubben, fordi vi har det godt sammen, og der er plads til at tage lidt pis på hinanden, uanset om man er ung eller gammel, siger Mucolli til bold.dk

Samtidig er han kommet på et hold, som passer godt til ham. Bolden bliver spillet langs jorden, og det er lige Mucollis kop te.

- Vi spiller rigtig god fodbold, og det betyder, at jeg kommer i flere gode positioner end normalt, fordi vi oftest er spildominerende - og så har jeg løftet mit bundniveau, siger han.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Et slag på stoltheden
De gode takter kommer som sagt ovenpå et par turbulente år. Agon Mucolli kom på kant med daværende VB-cheftræner Adolfo Sormani og blev frosset ud.

I sommeren 2018 fik han lov til at se sig om efter noget nyt, så i det efterfølgende halve år drog han til prøvetræninger hos Vendsyssel FF, Silkeborg IF og Esbjerg fB.

Det var dog langt fra succesoplevelser.

- Jeg er en stolt mand, og jeg følte, at jeg solgte sjælen for at prøvetræne i Silkeborg, Vendsyssel og Esbjerg for så at få at vide, at jeg ikke var god nok. Så det ramte mig selvfølgelig på stoltheden, når jeg kan spille på de hold, hvis jeg kun brugte mit venstreben.

- Det tog min stolthed lidt fra mig, men heldigvis har jeg så meget selvtillid, at jeg var forholdsvis hurtigt videre, siger Mucolli og joker med, at han indimellem måske også har mere selvtillid, end hvad godt er.

Han afviser samtidig, at han på noget tidspunkt overvejede at droppe klubjagten og finde på noget andet at lave.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Nej aldrig, men jeg droppede prøvetræninger, og så satsede jeg på, at der kom noget alligevel, siger Agon Mucolli.

Vil på landsholdet
Det gjorde der – FC Fredericia slog til og skrev en kort kontrakt med Mucolli i starten af året. Den blev i sommer forlænget frem til 2021, og Mucolli har det nu godt i klubben fra hjembyen – også uden for banen.

- Jeg er altid bare mig selv – uanset hvor jeg kommer. Men jeg er faldet godt ind i truppen. Jeg tror faktisk, det er svært ikke at falde godt til i vores trup, fordi folk er meget flinke, og man kan altid hygge sig efter træningspassene, hvis man har lyst, siger han.

Agon Mucolli har tidligere været udtaget til U21-landsholdet i sit andet hjemland Albanien, og han håber, at det snart sker igen – så kan han nemlig få lov at spille med sine lillebror, Arbnor, som til daglig spiller i VB.

- Jeg er faktisk lidt uforstående over, at jeg ikke har fået chancen endnu, når jeg har haft en okay sæson, men sådan er det. Jeg arbejder videre, og jeg vil gerne spille med min bror igen – det savner jeg, siger Mucolli.


Foto: MPhoto

7 kommentarer

Læs alle kommentarer
annonce

Mest læste

annonce
annonce

Seneste nyheder

annonce
0