2022-06-09 12:39:49

Politichef undskylder for tåregas før CL-finale

Politichefen i Paris Didier Lallement undskylder for brugen af tåregas mod Liverpool-fansene, der ventede på at komme ind til Champions League-finalen mellem Liverpool og Real Madrid.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Champions League-finalen i Paris var plaget af uro og optøjer før kampen.

Flere Liverpool-fans stod i enorme køer, da der var problemer med at komme ind på stadion - blandt andet på grund af forsøg på ulovlig indtrængen.

Urolighederne fik det franske politi til at bruge tåregas, der blandt andet ramte helt uskyldige fans, som blot ventede på at kunne indløse sin lovligt købte billet.

Politichefen i Paris Didier Lallement erkender dog, at det var en fejl at tillade brug af tåregas. 

Det fortæller han torsdag, hvor han ifølge Sky Sports undskylder for hændelsen.

- Det var tydeligvis en fejl. Det var en fejl, fordi folk blev mast og angrebet, og optøjerne var med til at underminere synet på vores land, siger han.

Artiklen fortsætter efter billedet

Champions League -Politichef undskylder for tåregas før CL-finale
Foto: Reuters/Ritzau Scanpix

Tidligere har Lallement udtalt, at op imod 40.000 Liverpool-fans forsøgte at komme ind til Champions League-finalen med en ulovlig billet.

Torsdag erkender politichefen dog, at han ikke havde noget grundlag for at komme med den påstand.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Antagelsen har ikke nogen faktuelle belæg, men det kom fra feedback med mine politikolleger samt ansatte i den offentlige transportsektor. 

- Måske tog jeg fejl, men min antagelse tog udgangspunkt i al den information, jeg havde fået, siger han.

- Om det var 30.000 eller 40.000 gør ingen forskel. Det, der er afgørende, er, at der var mange folk, som gjorde sit for at forstyrre organisationen bag finalen. Men om vi tæller dem helt præcist, kan jeg ikke sige, siger han.

Folk i Liverpool-ledelsen har i sinde at undersøge optøjerne ved Champions League-finalen til bunds gennem et samarbejde med UEFA.

11 kommentarer

Læs alle kommentarer
annonce
annonce
annonce
annonce
0