Ekstraklasa -Presset Helstrup: Fansene er hårde men fair
2019-05-10 14:55:24
Foto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix

Presset Helstrup: Fansene er hårde men fair

Frederik Helstrup og Arka Gdynia er truet af nedrykning, og det kan mærkes på klubbens passionerede fans.

Artiklen fortsætter efter annoncen

I sidste sæson spillede Frederik Helstrup og Arka Gdynia sig i den polske pokalfinale – 1-2-nederlag til Legia Warszawa – mens de forholdsvist sikkert klarede sig fri af nedrykning trods et skidt forår.

I denne sæson er Arka Gdynia noget mere presset. Med tre runder igen er Helstrup og holdkammeraterne således kun ét point fra stregen.

- Vi fik en ny træner sidste sommer, og han ændrede på rigtig mange ting. I starten af efteråret gik det fint, men siden svigtede resultaterne, og derfor ligger vi nu, hvor vi gør. Og for bare et par uger siden så det meget skidt ud, siger Helstrup til bold.dk.

Efter 15 kampe uden sejr har Arka Gdynia hentet syv af ni point i de seneste tre kampe, og senest reddede Helstrup i overtiden en vigtig 1-1'er hjem hos Wisla Plock.

- Vi kan ånde lidt igen, og modsat for få uger siden kan vi nu selv afgøre det, og det gør en stor forskel.

Arka Gdynia har nogle af de mest passionerede fans i Polen, og Helstrup har tidligere fortalt, hvordan fansene giver et stort boost og et ekstra adrenalinkick i kampene.

Selv i pressede modgangstider har Helstrup primært gode ting at sige.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Fansene er sindssyg skuffede over vores situation. Fodbold er følelser, og de lader os vide, når vi har tabt eller smidt point i sidste sekund. De er skuffede og utilfredse, men det skal de også have lov til at være.

- Selv i den meget svære periode var de meget opbakkende, synes jeg. Man har set skrækeksempler med fans, der kom ned i omklædningsrummet og snakkede med store bogstaver, men det har der heldigvis ikke været noget af. 

- De har været hårde ved os, men sådan er det jo i fodbold. Vi er også selv sindssyg skuffede, så det er fair nok, at de giver udtryk for deres følelser.

Helstrup og Arka Gdynia har fredag besøg af bundproppen Zaglebie Sosnoweic i tredjesidste spillerunde.


Foto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix

Ingen kommentarer

I øjeblikket er der ingen kommentarer til denne artikel. Vær den første til at kommentere.

Skriv kommentar

annonce

Mest læste

annonce
annonce
annonce
0