2. Division -Redzep på Cypern: Vild holdleder og høje krav
2018-09-20 09:02:02
Foto: Privatfoto

Redzep på Cypern: Vild holdleder og høje krav

Hakan Redzep får én på opleveren i sin cypriotiske klub Anagennisi Derynias, hvor folk er markant mere passionerede end gennemsnittet, og presset på spillerne er tårnhøjt.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Hakan Redzep er denne sommer rykket fra Fremad Amager til cypriotiske Anagennisi Deryneia.

I weekenden fik han så sin debut, da holdet vandt 3-0 i sæsonpremieren over MEAP Nisou, og 24-årige Redzep har allerede fået én på opleveren.

Engagementet og passionen i klubben er nemlig på en lidt anden hylde, end han har været vant til.

- Der var mange følelser på spil i den første kamp. Alle i klubben var oppe at køre på en måde, jeg aldrig har oplevet før. De pumpede energi i holdet og understregede vigtigheden i at få tre point, fortæller Redzep til bold.dk og uddyber:

- Holdlederen kom over, tog fat i mig og kiggede direkte ind i øjnene på mig. Jeg troede, han ville slå mig, og jeg var tæt på bare at sige undskyld, siger Redzep med et grin.

- Men så råbte han mig ind i hovedet: 'Kom nu, du skal være der i dag!'. Det har jeg aldrig prøvet, at en holdleder gjorde i Danmark.

- Vi gik på banen med masser af energi og aggressivitet, og det var med følelsen af at ville give alt, hvad man havde.

Hvordan er det anderledes fra Danmark?

Artiklen fortsætter efter annoncen

- I Danmark har man nogle gange følelsen af, at der lige skal gå 10-15 minutter, før kampen for alvor er i gang. Her var man bare klar fra start af, og det var virkelig en fed følelse, siger Redzep.

- De går meget op i at gøre klubben til en familie. Vi er tit ude at spise med holdet, hvor præsidenten og alle i klubben er med. De prøver at knytte os tæt sammen, og det oplever man ikke på samme måde i Danmark.

- Der bliver ofte holdt taler til holdet, hvor de forklarer, hvor vigtigt det er, vi rykker op i denne sæson, eksempelvis fra præsidenten. Der er et pres, jeg ikke har følt før. Der er rigtig meget på spil.

Højere krav til udlændinge
Hakan Redzep mærker en tydelig forskelsbehandling på de udenlandske og de lokale spillere - men på den fede måde.

- Man kan tydeligt mærke, at der stilles højere krav til de udenlandske spillere. Der er restriktioner på, hvor mange udlændinge et hold må have, så de skal vælges med omhu, siger Redzep.

- Til træning råber træneren langt mere af mig end af de lokale drenge. Han er der, hver eneste gang jeg laver en fejl, mens han ikke siger noget, hvis andre gør det samme.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Det er en fed følelse at mærke, man bliver holdt øje med på en positiv måde, og at man skal udfylde en stor rolle for holdet.

Dovne spillere i heden
Redzep var med i de to første mål i Anagennisi Deryneias 3-0-sejr i premieren, og han er generelt tilfreds med sin egen og holdkammeraternes indsats i kampen.

- Jeg er overrasket over niveauet på holdet. Vi er et hold, der gerne vil spille fodbold, og til træning tvinger træneren os til at spille langs jorden. Ingen lange bolde, siger han.

- Spillerne er teknisk dygtige, men de er også lidt mere dovne. De vælger deres løb med omhu, og det skyldes nok varmen. Man skal ikke presse hele tiden, men bare samle kræfter. Der var drikkepauser i begge halvlege, for det var 30 grader.

- Alt i alt er jeg bare rigtig glad for, at jeg kastede mig ud i det, og jeg glæder mig til flere oplevelser hernede, slutter Redzep.

Anagennisi Derynias sluttede i sidste sæson som nummer to i den næstbedste række, men kun nummer ét, Enosis Paralimni, rykkede op, da landets bedste række skulle skæres fra 14 til 12 hold.

sara@bold.dk


Foto: Privatfoto

1 kommentar

Læs alle kommentarer
annonce
annonce
annonce
annonce
0