International -Rygtetid: Jon Dahl henter svensk profil hjem
2020-05-16 11:32:31
Foto: Getty Images

Rygtetid: Jon Dahl henter svensk profil hjem

Her er ugens udgave af rygtetid på bold.dk.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Rygtetid er bold.dk's transferrygte-univers, hvor vi ser nærmere på de mange løse rygter om spiller- og trænerskifter i Danmark og udlandet.

Intet er endeligt her, men vi vil hver dag forsøge at gøre dig lidt klogere på de enkelte rygter.

Jon Dahl henter svensk profil hjem

Malmö FF og Jon Dahl Tomasson er ifølge Expressen tæt på at hente den svenske angriber Ola Toivonen hjem til Allsvenskan.

Den 33-årige angriber har kontraktudløb med Melbourne Victory denne sommer, og han fortsætter ifølge avisen i Malmö FF i resten af 2020.

Kontrakten er endnu ikke underskrevet, skriver Expressen, men Toivonen og sportschef Daniel Andersson er langt i forhandlingerne og er tæt på at nå til enighed, lyder det.

Ola Toivonen har spillet 64 landskampe for Sverige, senest ved VM i 2018.

Zlatan fortsætter i Hammarby

Ifølge Milano-avisen Corriere dello Sport forlænger Zlatan Ibrahimovic ikke sit ophold i AC Milan.

Zlatan kom til Milan i januar, men har ifølge avisen besluttet sig for, at han ikke fortsætter i klubben efter denne sæson.

I stedet vender den 38-årige svensker ifølge avisen retur til svensk fodbold og Hammarby, som han er medejer af og desuden har trænet med hos under corona-pausen. 

36-årige Farnerud fortsætter i IFK (bekræftet)

Den tidligere Brøndby-spiller Alexander Farnerud har ifølge SportExpressen skrevet kontrakt med IFK Göteborg.

Den 36-årige svensker spillede i sidste sæson for Helsingborg, men fik ikke forlænget kontrakten, og fremover skal han altså angiveligt spille for IFK Göteborg.

Hverken klubbens sportschef Kennet Andersson eller assisterende sportschef Pontus Farnerud - Alexanders storebror - har kommentarer til rygtet.

IFK Göteborg har onsdag hentet den svenske landsholdsspiller Jakob Johansson hjem efter et ophold i franske Rennes.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Uniteds Ighalo-planer er i hårdknude

Manchester United vil gerne have Odion Ighalo til at blive lidt længere end 30. juni, hvor hans lejekontrakt ophører, for Premier League når ikke at blive færdig inden da.

Det tyder dog ikke på, at det lykkes englænderne at lande sådan en aftale, for ifølge det store engelske medie Evening Standard, så vil den kinesiske klub Shanghai Shenhua have nigerianeren hjem.

Den kinesiske liga går nemlig i gang inden så forfærdelig længe, og klubben vil have angriberen med.

Manchester United kunne vælge at købe Ighalo fri, men Shanghai vil angiveligt have 170 millioner kroner for angriberen, og det vil englænderne ikke betale.

Wolves jagter portugisisk Betis-profil

Artiklen fortsætter efter annoncen

Wolverhampton har allerede otte portugisere i truppen, men det behøver ikke stoppe der.

Den spanske lokalavis Diario de Sevilla skriver nu, at Premier League-klubben har rettet henvendelse til Real Betis for at høre om mulighederne for et køb af William Carvalho.

Den 28-årig portugiser, der huserer på den defensive midtbane, har døjet med skader i denne sæson, men Betis havde angiveligt håbet, at han denne sommer kunne løfte sin værdi ved EM, som nu er blevet rykket til næste sommer.

Men ifølge Diario de Sevilla tror Betis stadig på, at Carvalho kan være med til at redde klubben igennem det formentlig skrantende transfervindue, der venter i løbet af sommeren.

Rabiot 'strejker' efter lønnedgang

Som en af de første større klubber i Europa meddelte Juventus i slutningen af marts, at spillerne havde accepteret en lønnedgang, der ville spare klubben cirka 675 millioner kroner. 

Ifølge La Stampa har den franske midtbanespiller Adrien Rabiot dog valgt at 'strejke' i protest over lønnedgang, og han er derfor modsat alle de andre spillere i Juventus ikke mødt frem til træning. 

I stedet er han fortsat i Frankrig, hvor han har været siden starten af coronakrisen, og ifølge La Stampa har Rabiot taget beslutningen i samarbejde med sin mor og agent Veronique Rabiot. 

Franskmanden tjener angiveligt cirka 60 millioner kroner om året i Juventus. 

Real stiller krav til Arsenal

Pierre-Emerick Aubameyang har endnu ikke forlænget den Arsenal-kontrakt, der udløber i sommeren 2021, og derfor er rygterne om ham heftige i øjeblikket.

Barcelona har været nævnt, Inter har været nævnt, og Real Madrid har været nævnt.

Sidstnævnte menes nu at stille krav til Arsenal i jagten på den gabonesiske angriber. Inden 15. juni vil spanierne angiveligt have svar på, om de kan få lov at købe angriberen.

Det skriver engelske den store engelske avis Times i sin søndagsudgave.

Arsenal-cheftræner Mikel Arteta har da også tidligere udtalt, at der kommer en afklaring om Aubameyang inden sommer. Det kan coronakrisen dog have sat en stopper for.

Sidste uges rygter

Napoli går efter iransk offensivprofil

Napoli har kig på Zenits iranske offensivstjerne Sardar Azmoun, skriver La Gazzetta dello Sport. 

Azmoun har scoret 19 mål i 38 ligakampe for Zenit siden ankomsten fra Rubin Kazan i januar 2019, og han koster ifølge mediet omkring 112 millioner kroner. 

25-årige Azmoun har spillet hele sin seniorkarriere i russisk fodbold.

Juventus-profil er enig med Barcelona

Juventus og Barcelona har tidligere snakket om en byttehandel med Miralem Pjanic og Arthur, men den er ikke blevet til noget, da brasilianeren vil blive og kæmpe sin chance. 

Ifølge både Sport og La Gazzetta dello Sport er 30-årige Pjanic nu til gengæld blevet enige med Barcelona om en fireårig kontrakt. 

Klubberne mangler derimod stadig at blive enige om en overgangssum, og det er fortsat en mulighed, at der ryger en eller flere spillere fra Barcelona med i handlen.

Lyon jagter en ny konkurrent til Joachim Andersen

Lyon gjorde sidste sommer Joachim Andersen til Danmarks dyrest handlede spiller nogensinde, da de betalte Sampdoria omkring 225 millioner kroner for stopperen. 

Andersen fik 30 kampe og scorede to mål i sin første sæson i Ligue 1, og han kan nu se frem til endnu mere konkurrence om pladserne, skriver L'Equipe. 

Lyon har således en ny stopper som primære prioritet denne sommer, og der er flere emner på bordet som Juventus' Merih Demiral og Aissa Mandi fra Betis.

Inter Miami forhandler indledende med Javier Pastore

Ifølge footmercato.net har den David Beckham-ejede MLS-klub Inter Miami indledt forhandlinger med den tidligere PSG og nuværende Roma-midtbanespiller Javier Pastore.

30-årige Pastore skulle have en solid hyre i den italienske hovedstad, og han er fortsat på kontrakt i tre år, så Roma skulle være interesserede i at slippe af med Pastore, der ikke spiller en bærende rolle på banen.

Indtil nu er det blevet til 13 kampe og to oplæg i denne sæson for Pastore.

Hvad en potentiel transfer skal løbe op i for Inter Miami melder historien intet om. 

Brighton er interesseret i gratis Abdul Mumin

FC Nordsjælland-stopperen Abdul Mumin står efter denne sæson foran et kontraktudløb, og der skal ske en u-vending af de større, hvis forsvareren ikke forlader klubben til sommer.

For FCN har i lang tid ønsket at forlænge aftalen med stopperen, som har holdt igen med at indgå en aftale, mens en række europæiske klubber har meldt sin interesse i den 21-årige ghaneser.

Ifølge Daily Mail har endnu en klub nu meldt sig som bejler, og det drejer sig om Premier League-klubben Brighton, som skulle være interesserede i at anskaffe sig Mumin.

Brighton har tidligere hentet spillere i Superligaen, da man i 2018 hentede Anders Dreyer i Esbjerg.

Ifølge belgiske medier har Gent, Zulte Waregem og Kortrijk meldt sin interesse, mens også franske Strasbourg skulle være glade for FCN-stopperen.

Milot Rashica-klausuler gælder til 15. juni

I Werder Bremen har Milot Rashica efterhånden slået sit navn fast, og det har fået flere klubber til at kaste snøren efter den 23-årige offensivspiller.

Men interesserede klubber skal slå til inden længe, hvis man skal tro den tyske avis Bild, som skriver, at Milot Rashica har to klausuler, der kan udløses inden 15. juni.

Den ene er en klassisk frikøbsklausul, som lyder på 285 millioner kroner, mens Rashica i tilfælde af en Werder-nedrykning kunne være gået for 113 millioner kroner.

Med onsdagens nyheder om en Bundesliga-start i den anden halvdel af maj, får bundholdet Werder Bremen svært ved at rykke ned inden den 15. juni, hvorfor glæden er til at spore i Werder-lejren, der altså kan diskutere prisen på Rashica frit.

Rangers og Celtic kigger på Josh Maja

Både Rangers og Celtic skal formentlig finde sig en erstatning i angrebet, når denne sæson er ovre.

I Rangers er Alfredo Morelos flittigt rygtet væk, og det samme er farlige Odsonne Edouard i Celtic.

En spiller, der kunne være erstatningen er, ifølge den franske journalist Ignazio Genuardi, Bordeaux' 21-årige Josh Maja, som har været i klubben siden sit skifte fra Sunderland i 2019.

Maja skulle angiveligt være på begge klubbers ønskelister.

Josh Maja har scoret otte gange og assisteret tre mål i 24 optrædener, som hovedsagligt er kommet fra bænken i Bordeaux.

Tidligere Viborg-kant er interessant i Ligue 1

Fra 2015 til 2019 gjorde sydkoreanske Jung-Bin Park sig i dansk fodbold, hvor han først havde et år i Hobro, inden han fandt sig til rette i Viborg.

Her havde han i sommeren 2019 kontraktudløb, hvorfor han et par måneder senere rykkede til schweiziske Servette FC og fortsatte karrieren.

Den 26-årige venstrekant har nået at få seks kampe på cv'et i sin nye klub, og han har imponeret med et hattrick, en yderligere scoring og to oplæg, og det har ifølge franske L'Equipe fået to Ligue 1-klubber til at rette blikket mod sydkoreaneren.

Nyligt oprykkede Lorient skulle nemlig være interessere, og det samme skulle Nantes være.

De to klubber kan udnytte, at Jung-Bin Park i efteråret skrev en kort kontrakt, der gør, at han har udløb til sommer.

Om Rygtetid: 
Rygtetid er bold.dk's transferrygte-univers. Her bringer og belyser vi nogle af de mange løse rygter om spiller- og trænerskifter, der florerer i ind- og udland. 

Intet er endeligt, og alt her har ikke gang på denne jord, men vores mål er at videregive så meget relevant info som muligt om de enkelte rygter og klæde dig på til turen i den store transferjungle.

Foto: Getty Images

22 kommentarer

Læs alle kommentarer
annonce

Mest læste

annonce
annonce
annonce
0