2021-01-07 17:21:01

Schöne udelukker ikke DK efter Genoa-brud

Lasse Schöne flytter til Holland efter bruddet med Genoa, men udelukker ikke at vende retur til Danmark, hvor kun FC København er aktuel for ham.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Midtbanespilleren Lasse Schöne er ledig på markedet, da han er blevet enig med Serie A-klubben Genoa om at ophæve samarbejdet.

Lasse Schöne har i efteråret set til fra bænken, da han blev vraget i Genoa kort før sæsonstart, og han lægger ikke skjul på, at han er glad for at være kommet videre.

- Både jeg og vi er glade for og lettede over løsningen. Det var det bedste for begge parter, og vi glæder os til at se, hvad der er i vente, siger Schöne til bold.dk. 

- Jeg ser frem til at komme ud på grønsværen, få spillet nogle kampe og få glæden tilbage. Jeg har trænet med holdet, men man træner for at spille kampe, så det har jeg virkelig savnet.

- Det har selvfølgelig været frustrerende, men selvom fodbolden ikke har været til stede, har vi stadig nydt tiden hernede. Min kone og vores børn trives hernede, og vi kan godt lide byen og at bo i Italien, så det har været dejligt.

- Så vi tager bestemt ikke herfra kun med dårlige minder, men det har selvfølgelig været svært at nyde som fodboldspiller, når jeg ikke har spillet.

Artiklen fortsætter efter billedet

International -Schöne udelukker ikke DK efter Genoa-brud
Foto: Getty Images

Fortryder du, at du forlod Ajax til fordel for Genoa i 2019? 

- Nej. Det er altid nemt at fortryde, når tingene ikke går, som man håber, men jeg bruger ikke for meget tid på at kigge tilbage og ærgre mig over noget, og der er mange gode ting og oplevelser, vi tager med os som familie.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Sportsligt var det første år desuden godt for mig, så jeg fortryder ikke, jeg tog hertil fra Ajax. Det var det rigtige valg på det tidspunkt.

Fortryder ikke, du forlod Genoa før denne sæson, da udsigten til spilletid var dårlig?

- Når jeg ser på det nu, kan jeg da godt være ærgerlig over, at jeg ikke skiftede, men ingen kan se ud i fremtiden og vide, hvad der sker, så jeg fortryder ikke noget.

- Det var da ikke på denne måde, jeg helst ville forlade klubben, men i denne situation var det det bedste for begge parter, og det var også kun tre måneder, hvor jeg slet ikke var med.

- Jeg har trænet med, så jeg er stærk og fit og er klar på at komme ud at spille fodbold igen. 

Kun FCK er aktuel i Danmark

Artiklen fortsætter efter annoncen

Lasse Schöne og familien flytter nu retur til Holland, og mens rygterne går på, at midtbanespilleren tager tilbage til Ajax, er det ikke givet, at karrieren fortsætter i hollandsk fodbold.

- Intet er udelukket. Heller ikke Italien. Vi flytter til Holland nu, hvor vi har et hus, der er vores hjem, og man træffer sine bedste beslutninger derhjemme i trygge omgivelser.

- Vi skal selvfølgelig have lukket godt af Italien, hvor børnene har sidste skoledag i morgen og sige farvel til venner, familie, skole og fodbold, og derefter tager vi til Holland, hvor vi har vores base, og så ser vi, hvad der sker.

Kan det være et tema for dig at vende tilbage til dansk fodbold?

- Det kan det godt, og man skal aldrig sige aldrig. Lige som med Italien udelukker jeg heller ikke Danmark. 

- Lige nu er der ikke noget konkret med danske klubber, men skal jeg til Danmark, er der kun én klub, jeg kan tage tilbage til. Jeg kommer fra en FCK-familie, så det giver sig selv, at det kun kan være dem.

- Hvis det skal være Danmark, skal det være til en stor klub med et højt niveau, for hvis jeg skal gøre mig gældende til landsholdet og til EM, skal jeg spille på så højt et niveau som muligt, så for mig er der kun én klub, jeg kan vende tilbage til.

- Min far og lillebror er store fans af FCK, så de kunne nok godt se mig i klubben, men mest af alt er de jo også bare glade for, at jeg er kommet ud af kontrakten og nu kan se frem til, at der skal ske noget nyt.

34-årige Schöne har tidligere spillet i Lyngby og står noteret for 50 A-landskampe for Danmark. 

28 kommentarer

Skriv kommentar
annonce
annonce
annonce
annonce