2021-12-05 10:00:00

Serie-stjerner: 'Forstår, folk synes, jeg er idiot'

bold.dk vil i den kommende tid bringe historier om mange af de store navne fra dansk fodbold, der fortsat er aktive i serierækkerne, i samarbejde med LigaBold.dk.

Artiklen fortsætter efter annoncen

I de danske serierækker render flere store fodboldnavne rundt i forskellige funktioner.

I samarbejde med LigaBold.dk bringer bold.dk fremover interviews med nogle af de navne, der ikke helt har kunnet tage afsked med fodbolden.

Søndag kan du læse om den tidligere Hobro- og Brønshøj-spiller Rasmus Minor Petersen, der står noteret for 97 Superliga-kampe.

33-årige Rasmus Minor Petersen spiller lige nu for Københavnsserie-mandskabet Sundby Boldklub.

Serie-stjerner: 'Forstår, folk synes, jeg er idiot'

Fire hjernerystelser og varige mén.

Rasmus Minor Petersen har været ramt af en del uheld som fodboldspiller, der påvirker ham i dag.

Forsvarsspileren har været hårdt ramt, og han har før fået spørgsmålene: 'Hvorfor er du ikke stoppet?' 'Hvorfor spiller du videre, når du bliver ved med at få hjernerystelser og hovedskader?'

Det er bare ikke så nemt, når man elsker fodbold og har kæmpet for at nå et mål, siger Rasmus Minor Petersen til LigaBold.dk, da han kigger tilbage på livet som professionel fodboldspiller.

Han forstår dog godt, at nogle folk 'undrer' sig over hans beslutning og synes, at han er en 'idiot', da han stadig spiller fodbold og har en familie derhjemme.

- Jeg er også blevet spurgt om, hvorfor jeg bliver ved, og den ramte også lidt hårdt. Jeg kan godt forstå, at folk synes, jeg er en idiot, når jeg har familie, to små børn og en hustru, og jeg gerne vil have en hverdag med dem. Det kan jeg godt forstå, men det er bare pissesvært, at når man har kæmpet for noget så hårdt i så mange år og så give slip på det.

- Det har været en svær erkendelse. Jeg har altid haft et drive og en tryghed i den måde, som jeg har haft i min 'recover' af de her hovedskader. Jeg har altid haft familien med på råd til at guide mig, og jeg kan også godt mærke, at de er glade for, at jeg er trappet ned i forhold til det perspektiv.

- Det er da en tanke, der har været op at vende (at han skulle stoppe, red.), men jeg føler, at jeg er blevet omfavnet og passet godt på, men jeg forstår godt, at folk undrer sig, men det er bare svært at sætte sig ind i, siger 33-årige Rasmus Minor Petersen til LigaBold.dk, der stadig spiller fodbold i Københavnsserie-klubben Sundby Boldklub.

Øverst i artiklen kan du se Rasmus Minor Petersens fjerde hovedskade, der kom i Hobros opgør mod Vejle i 2019.

Artiklen fortsætter efter billedet

International -Serie-stjerner: 'Forstår, folk synes, jeg er idiot'
Foto: Ernst Van Norde/Ritzau Scanpix

Vi starter dog et andet sted.

Rasmus Minor Petersen var som mange andre drenge bidt af sport. Han er opvokset i Svendborg ved en lille ø, der hedder Tåsinge.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Her spillede den sportsglade dreng både fodbold, badminton og håndbold. På et tidspunkt stod Rasmus Minor Petersen ved en skillevej, og han skulle vælge sportsgren. I samme periode fik han en form for vokseværk.

Her faldt valget på fodbold, og forsvarsspilleren siger til LigaBold.dk, at han startede på Oure Efterskole. Han drømte dog om at blive en del af OB.

- Jeg startede derefter på Oure Efterskole, og jeg har altid haft målsætninger og delmålsætninger. Jeg har altid været omgivet af spillere, der har spillet U17 Liga og var inde omkring OB, og jeg synes, at det var pissesnyd, at de spillede der, og det ville jeg også gerne.

- Jeg gav den fuld gas, og jeg har taget små skridt hele tiden. Det har været min motivation, men jeg har også kunnet uddanne mig ved siden af, så det har ikke handlet om fodbold hele tiden.

- Når man snakker om lærdom, så har jeg også fået den del med. Jeg har været meget dedikeret i forhold til træning og det der. Jeg fandt ud af, hvis jeg skruede lidt ned for mine forventninger til min fodbold, så har jeg faktisk kunnet øge præstationen ved at slappe af end kun at have fodbold igennem studiet eller gymnasie- og efterskolefester, og hvad det nu kunne være, siger Rasmus Minor Petersen til LigaBold.dk.

Han husker, at de jævnaldrende, der spillede i OB, begyndte at stoppe, men Rasmus Minor Petersen fortsatte med at spille fodbold, og så fik han pludselig chancen i OB.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Det var svært i starten, men forsvarsspilleren fightede, som også har været kendetegnene for den tidligere Superliga-spillers karriere.

- Jeg endte i en klub, der hedder Korup i nærheden af Odense, som lå i kvalrækken mellem Fynsserien og Danmarksserien. Der spillede jeg seniorbold, selvom jeg kun var U19-spiller. Efter et par år i Korup ringede jeg til OB og spurgte, om jeg måtte træne med deres U-truphold, der lå i 2. division, og det fik jeg lov til ved at få en amatørkontrakt.

- Jeg brugte det første halve år med at sidde på bænken, og jeg blev faktisk rådet til at finde en ny klub om vinteren. Det er en meget typisk historie for mig, at jeg brugte et halvt år på til at finde mig til rette, og så greb jeg chancen i vinterpausen. Jeg spillede faktisk en del kampe i OB, og vi klarede os rigtig godt.

Fed Brønshøj-tid med Bo Henriksen

Der kom mere skub i karrieren for fynboen, da en agent hjalp ham til Falster, så han kunne spille for Lolland-Falster Alliancen.

Her satsede forsvarsspilleren fuldt ud på fodbold, men det var en lidt hård periode.

Han endte med at gribe knoglen og ringe til den daværende Brønshøj-træner Bo Henriksen, og det blev starten på en god periode i Rasmus Minor Petersens karriere.

- De var lige rykket i 1. division, og det passede godt med, at jeg var flyttet til København og startede på studie. Jeg brugte et halvt år, hvor jeg ikke spillede ret meget i Brønshøj, og derefter gik det stærkt. 

- Det var et miljø, hvor man trænede om aftenen også, og så kunne jeg studere ved siden af, og det var en fed kombination. Der var et fedt omklædningsrum og et fedt miljø. Der var plads til at kunne studere og drikke en øl. Det passede rigtig godt til mig på det tidspunkt, siger forsvarsspilleren.

Han endte med at spille i Brønshøj i hele tre sæsoner, og den tidligere Superliga-forsvarer karakteriserer perioden fra 2010 til 2013 som én af de bedste i karrieren.

- Jeg havde en fed tid i Brønshøj, hvor jeg synes, at jeg peakede sammen med holdet. Helsingør gik også op i en højere enhed, hvor jeg præsterede sammen med holdet.

- Også i Hobro i den første og anden sæson. Det er lidt svært at sige. Det, som der kendetegner mig, er, at jeg har et solidt bundniveau. Det er sjældent, at jeg spiller helt katastrofalt. Jeg synes hele tiden, at jeg byggede på gradvist.

Hvordan var det at blive trænet af Bo Henriksen?

- Bo (Bo Henriksen, red.) er meget menneskelig, og det tror jeg ikke, at han lægger fra sig, om han træner Brønshøj, Midtjylland eller Liverpool, eller hvor han nu ender. Han forstår sig rigtig meget på mennesker. 

- Ligesom jeg er blevet klogere, så tror jeg også, at Bo er blevet klogere til de taktiske ting og den udvikling, som der har været i fodbold og det materiale, som han har. Det var en fed tid. Der blev trænet, når man skulle træne. Man gik til den, men det var ikke fordi, han ikke ville spille fodbold, men alle kendte deres opgave, også selvom der kom store udskiftninger.

- Der kunne godt ske, at fire-fem mænd røg ud, men han fik holdet til at fungere. Der var også plads til at få en øl, og vi havde ofte lørdagskampe. Det gjorde, at vi præsterede, og vi gav os for hinanden. 

- Jeg kunne godt mærke, at efter tre år, hvis jeg skulle et step videre, så skulle der ske noget nyt. Det sker også på almindelige arbejdspladser, at man vil prøve noget nyt. Det var en fed tid også.

Artiklen fortsætter under billedet.

Rasmus Minor Petersen ses her i kamp for Lyngby. Foto: Sophia Juliane Lydolph/Sophiajulianelydolph/Ritzau Scanpix

I 2013 meldte Lyngby sig på banen, og her skulle Rasmus Minor Petersen for første gang beskæftige sig med fodbold på fuldtid, og det var en stor drengedrøm, siger forsvareren.

Her nåede forsvarsspilleren at være i to sæsoner, inden den igen stod på en tilværelse med fodbold på deltid, da FC Helsingør var næste stop i karrieren.

Her arbejdede han på en efterskole og skulle på den måde få det til at harmonere med fodbolden. Til sidst blev det for meget for forsvarsspilleren, og her overvejede han faktisk at trække stikket helt.

- Så inden vinterpausen, lige inden vi rykkede op i Superligaen, overvejede jeg at stoppe, fordi jeg ikke kunne mere. Jeg var mættet oven i hovedet. Jeg fik en god samtale med min kammerat Morten Bertolt, og så gav vi det et skud mere, siger forsvarsspilleren.

Artiklen fortsætter under billedet.

Rasmus Minor Petersen i en hovedstødsduel. Foto: Ernst Van Norde/Ritzau Scanpix

Fik Superliga-kampe for Hobro

Endelig kom dagen for Rasmus Minor Petersen, hvor han kunne kalde sig Superliga-spiller. Hobro IK viste interesse, og derfor pakkede han kufferten og rejste til Jylland i 2017. Det var en stor oplevelse for forsvarsspilleren, og han nåede at spille 97 Superliga-kampe.

I Hobro-tiden blev Rasmus Minor Petersen også ramt på skadesfronten.

Som tidligere nævnt blev forsvareren ramt af hele fire hovedskader i løbet af karrieren, og det fik stor betydning.

Hobro nåede dog ikke at blive forsvarsspillerens sidste klub på topplan.

Han fik mulighed for at tage til udlandet nærmere bestemt Odds BK i oktober 2020. Opholdet varede dog kun ganske få måneder, inden han forlod Norge igen. Det harmonerede ikke.

- Jeg stod efter Hobro, og der havde jeg nogle forskellige tilbud, som ikke rigtig blev til noget. Jeg afventede lidt og håbede lidt, at der kom noget fra en højere hylde. Så kom der det her tilbud fra Odds i sidste time. De fik en skade på deres midtstopperposition, og så blev det en kort kontrakt, som de tilbød, og det passede mig rigtig fint, at jeg kunne se det an med familielivet.

- Vi var lige kommet tilbage til København, og vi havde en dreng, der skulle starte i skole, og der var nyt arbejde og institution. Vi blev enige om, at det skulle prøves af, og jeg tror også, at de lå i top fire. Det var en kort periode, og så kunne jeg prøve tingene af, og så kunne vi se, hvad det blev til. 

- Efter nogle måneder gik det ikke. Jeg savnede familien og omvendt, og der var nogle andre private ting, der skete i den periode, og så kunne det godt være, at det var tid til at trække stikket. Det var en kombination af flere ting, og der er jeg for meget familiemand til at prioritere fodbolden (professionel fodbold, red.), siger Minor, der dog stadig spiller fodbold i Sundby Boldklub.

Af store medspillere nævner Rasmus Minor Petersen Pål Kirkevold i Hobro-tiden, og han var både 'et dyr' og 'en enmandshær' for Hobro IK i holdets første sæson i Superligaen.

Af store oplevelse fremhæver forsvareren en træningskamp mod Shakhtar Donetsk, hvor Hobro sagtens kunne følge med holdets B-kæde, men da A-kæden meldte sin entré, kom holdet på glatis.

Artiklen fortsætter under billedet.

Rasmus Minor Petersen i kamp mod AaB. Foto: Henning Bagger/Henningbagger/Ritzau Scanpix

Har haft mange dybe samtaler med familien

Som Rasmus Minor Petersen fortalte til at starte med, så kan han godt forstå folks undren over, at han stadig spiller fodbold. Grundet fire hovedskader har den tidligere Superliga-spiller metal i højre side af hovedet.

Den værste skade kom i 2013. Det var hans tredje hovedskade, da den daværende Brønshøj-spiller stødte ind i en modstanders knæ i en træningskamp. Udover en hjernerystelse gav det et knust højre kindben og en brækket øjenknogle og kæbe.

Uheldet i 2013 har også givet ham mén for livet, der forstyrrer hans dagligdag.

I 2019 blev han ramt af sin fjerde hjernerystelse, da han tørnede ud for Hobro IK i Superliga-opgøret mod Vejle Boldklub 12. maj 2019. Her måtte forsvarsspilleren køres på hospitalet.

Øverst i artiklen kan du se Rasmus Minor Petersens fjerde hovedskade, der kom i Hobros opgør mod Vejle i 2019.

Skaderne har løbende sat tanker i gang hos Rasmus Minor Petersen, men han har valgt at fortsætte med at spille fodbold og lade være med at være bange på fodboldbanen.

Som 32-årig var det dog slut for Rasmus Minor Petersen som professionel fodboldspiller, da han trak stikket i januar 2021.

Nu ønsker den tidligere Superliga-spiller, at der sættes et større fokus på alvorligheden af hovedskader.

- Jeg har haft mange dybe samtaler med familien, men jeg kom også dertil, at hvis jeg skulle blive ved med at spille fodbold, så kunne jeg ikke være bange, fordi så kunne jeg lige så godt stoppe. Grunden til, at jeg valgte at stoppe (som professionel fodboldspiller, red.), er en kulmination af flere ting, der er hovedskaderne en del af det. Jeg stoppede som 32-årig, som er forholdsvist ungt for en midtstopper.

- Jeg har ikke været bange for at spille fodbold. Det kan godt være, at jeg ikke har været så modig i de offensive dueller, som jeg før har været, men det er ikke noget, som jeg tænker på, når jeg spiller kampe. 

- Jeg løber også rundt med et pandebånd, når jeg spiller, og jeg synes også, at det er interessant at sætte fokus på hovedskader. Det er svært at sige, hvad der hjælper, men for mig har det været en tryghed, at det her pandebånd beskytter lidt mere mod albuer i hovedet.

Artiklen fortsætter under billedet.

Her ses Rasmus Minor Petersen med Sundby Boldklub-cheftræner Thomas Karabulut. Foto: Sundby Boldklub

- Jeg tror ikke, at jeg kunne have presset den længere

Det hygger han sig gevaldigt med, da han har svært ved at slippe fodbolden helt på trods af hovedskaderne. Til dagligt arbejder han på en skole.

Når forsvarsspilleren skal opsummere sin karriere, så er det med stolthed i stemmen på trods af de mange uheld på banen.

- Jeg er da stolt. Jeg har fået sindssygt mange oplevelser, bekendtskaber og har fået lov til at udleve en drøm, og nu kan jeg sætte en ny drøm og udleve den. Jeg føler mig heldig og privilegeret, og jeg synes også, at det går stærkt. 

- Jeg har haft nogle elever til eksamen, som jeg har spillet direkte over for. Det går bare sindssygt stærkt, og man skal bare huske at nyde det. Jeg bliver da også misundelig, når jeg ser nogle af mine tidligere holdkammerater spille på gode baner.

- Jeg tror ikke, at jeg kunne have presset den længere, og jeg har fået mange værdier med, som jeg kan bruge i min dagligdag. Så den kombination af, at jeg kan bruge det i min dagligdag og dagligdagen i min fodbold. Jeg håber også, at folk ser mig på den måde. 

- Den tilkendegivelse er jeg nok mest stolt over, men selvfølgelig også de fodboldmæssige resultater. Det har været en fed rejse, synes jeg, men jeg er også landet godt på anden side. Der er også fedt på den anden side, siger Rasmus Minor Petersen til LigaBold.dk.

33-årige Rasmus Minor Petersen spillede ifølge transfermarkt.com hele 292 kampe i løbet af karrieren, hvor 97 af dem var i Superligaen.

2 kommentarer

Læs alle kommentarer
annonce
annonce
annonce

Seneste nyheder

annonce
0