Serie-stjerner: Mistede lysten til topfodbold
2020-08-23 09:00:02
Foto: Getty Images

Serie-stjerner: Mistede lysten til topfodbold

bold.dk vil i den kommende tid bringe historier om mange af de store navne fra dansk fodbold, der fortsat er aktive i serierækkerne, i samarbejde med LigaBold.dk.

Artiklen fortsætter efter annoncen

I de danske serierækker render flere store fodboldnavne rundt i forskellige funktioner. 

I samarbejde med LigaBold.dk bringer bold.dk fremover interviews med nogle af de navne, der ikke helt har kunnet tage afsked med fodbolden.

Søndag kan du læse om den tidligere SønderjyskE-spiller Anders Hostrup, der fik 11 Superliga-kampe, men fik et mentalt knæk i Fredericia senere i karrieren, der blev afgørende. Nu tørner han ud for Ribe BK i Serie 1. 

Mistede lysten til topfodbold

9. august 2009 var en meget stor dag for blot 19-årige Anders Hostrup. Her spillede SønderjyskE mod FC København, der havde blandt andet Oscar Wendt og Mathias 'Zanka' Jørgensen med, og da lystavlen havde rundet de 80 minutter, blev den unge angriber sendt på banen i stedet for Ken Ilsø.

Nu er Anders Hostrup blevet 30 år, men han husker stadig kampen fra august 2009 meget tydeligt og kommer aldrig til at glemme kampen, fortæller angriberen til LigaBold.dk.

- Højdepunktet for mig var debutkampen mod FCK. Det er det, som man husker, da man fik debut for SønderjyskE og så lige mod FCK, som jo er en forholdsvis god klub. Det husker jeg tydeligt og er et højdepunkt. Ellers var der lokalopgørerne mod Viborg FF, da jeg var i Skive. De var også fede og i Fredericia mod Vejle. Så der er rigtig mange fede kampe igennem karrieren, siger Anders Hostrup til LigaBold.dk og fortsætter:

- Jeg kan huske, at jeg skulle have været inde i kampen forinden mod Esbjerg til allersidst, men så kom jeg ind mod FCK med ti minutter igen. Det var rigtig fedt at prøve for at kunne vise, at man kunne være med, når man kun var 19 år, så det var virkelig fedt. 

- Før havde jeg set FCK i fjernsynet, og nu skulle spille jeg mod dem. Det var bare med at tage skeen i den anden hånd og vise hvorfor, at man havde fået lov til at spille i SønderjyskE og vise de kvaliteter, som man havde.

- Den kamp glemmer jeg ikke, da det var den første kamp, som jeg rigtigt spillede, slår Hostrup fast.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Anders Hostrup kom til SønderjyskE som ungdomssspiller, men i 2012 skiftede han videre til Skive IK. Han husker tilbage på tiden i den sønderjyske klub med blandede følelser, hvor det blev til 11 Superliga-kampe.

- Det var selvfølgelig fedt at få chancen, da det er et meget lille nåleøje, som man skal igennem for at komme op på det niveau og spille fuldtidsprofessionelt. 

- Jeg fik dog nogle skader på nogle dumme tidspunkter, og når man reflekterer tilbage, så kan man altid tænke over nogle ting, som man skulle have lavet om i situationen, hvis man kunne spole tilbage. Jeg havde dog en fin tid i SønderjyskE, men man har altid nogle ting, som man gerne vil lave om.

Ærgrer du dig over, at det ikke blev til mere i SønderjyskE?

- Ja, det gør jeg, og jeg savner det da også det fodboldmiljø. Det savner jeg da en gang imellem, men jeg ville da gerne have spillet meget mere igennem i SønderjyskE. Så det var lidt kombinationen af nogle skader på nogle dårlige tidspunkter, og samtidigt at man ikke viste, at man var god nok og viste kvaliteterne.

- Derudover handler det måske også om noget tillid fra nogle trænere, og de måske kiggede den anden vej. Det er jo én selv, som skal vise det, og så skal man kigge indad.

Stor succes i Skive – mentalt svært i Fredericia

Artiklen fortsætter efter annoncen

Hvis Anders Hostrup selv skal nævne, hvornår han toppede fodboldmæssigt, så var det i Skive-tiden, hvor han spillede fra januar 2012 til juli 2014. Det første halve år spillede han på en lejeaftale fra SønderjyskE.

Specielt sæsonen 2013/2014 står meget klar i erindringen for angriberen. Her blev det til hele 24 mål for Skive i 2. division kun overgået af Martin Koch Helsted og Emil Nielsen på topscorerlisten.

- Jeg havde min bedste tid i Skive. Jeg blev egentlig korsbåndsskadet, da vi spillede i 1. division i den sæson, hvor vi rykkede ned. Der kom jeg så tilbage, da vi så skulle spille 2. division, hvor vi egentlig vandt rub og stub, og jeg blev årets spiller i 2. division. 

- Det år er nok det bedste fodboldår, som jeg har haft, hvor jeg også skiftede til Fredericia efter. Det var det år, hvor jeg viste, hvad jeg kunne, og det hele spillede. Vi havde et godt hold, og jeg scorede en masse mål, som en angriber skal, siger Hostrup.

De mange mål skaffede Hostrup et skifte til FC Fredericia, men det er ikke en tid, som han ser tilbage på med specielt stor glæde. 

Motivationen blev taget fra ham i den anden sæson i Fredericia startende fra sommeren 2015, og det blev afgørende for hans videre karriere på topplan.

- Det hele startede faktisk i Fredericia, hvor jeg fik en træner, og vi passede ikke sammen. Jeg synes ikke, at han var god til mandskabsbehandling, hvis man ikke var inde omkring holdet. 

- Til at starte med spillede jeg hver kamp, men så vendte tallerkenen, og så er der bare nogle træner, der klipper navlesnoren og tænker, at de 11 som jeg skal bruge, dem skal jeg bare koncentrere mig om.

- Der var han ikke så god til at pleje de spillere, og han var ikke så god for mig, og det fik mig til at reflektere over lidt andre ting. Han begyndte at trække det mentale ud af mig. Vi fik så en anden træner, og der kom det lidt mere tilbage, men motivationen kom aldrig 100 procent tilbage, siger Hostrup og uddyber:

- Derefter begynder man at tænke over, hvad man ellers skal lave. Så gled det længere og længere væk, og så er det ikke sikkert, at man kan komme tilbage, hvor man gerne vil. 

- Jo længere tid man er væk fra det højere niveau, jo sværere er det. Jeg indså til sidst, at løbet var kørt, og besluttede mig for at gå en anden vej, og det fortryder jeg nok lidt i dag. Man skulle måske have givet det en chance mere.

Hostrup mistede troen på egne evner og begyndte at opgive fodboldkarrieren stille og roligt. Angriberen siger, at træneren i Fredericia var meget efter ham på det personlige plan.

- Det var rent mentalt, og det blev nogle gange lidt personligt, tror jeg, og det kan jo ske på alle arbejdspladser, hvor man bliver kørt ned under tæppet, og så tænkte jeg, at så kan det dæleme også være lige meget. 

- Den nye træner kunne jeg helt vildt godt med, og jeg spillede også en masse kampe, men når man kommer ned under tæppet og skal op igen, der er bare et stykke vej i hvert fald i min situation.

- Så spillede jeg lidt 2. division efter det, men der skal man have et fuldtidsjob ved siden af og skal træne klokken 17- og 18-stykker, og så er der familie. Jeg fik også en lille søn på det tidspunkt, og så kunne det bare ikke hænge sammen til sidst. Sådan er det, når man beslutter at gøre nogle andre ting.

Han ønsker ikke at sætte navn på den pågældende træner i Fredericia, men tiden under træneren ødelagde meget for Hostrup.

- Nogle gange løber man ind i nogle mennesker, som man ikke skulle have mødt, og det kan man ikke selv lave om på, siger Hostrup uden at have lyst til at uddybe.

Karriere gik i stå efter kort norsk eventyr

Herefter gik turen videre til Norge, hvor Nybergsund ventede i foråret 2017. Det blev dog en kort fornøjelse for angriberen, da han havde svært ved at tilvænne sig, og derfor tog han hurtigt hjem til Danmark igen. Angriberen blev trænet af sin tidligere holdkammerat fra SønderjyskE Jarl André Storbæk.

Efter returen til Danmark lakkede karrieren på topplan mod ende for Anders Hostrup. Herefter spillede han i FC Sydvest, Kolding IF og Rødding, inden turen gik videre til Ribe BK i Serie 1 i starten af 2019, hvor han spiller i dag.

Angriberen har indfundet sig med, at karrieren på et professionelt plan er slut.

- Nej, det løb er kørt. Jeg er jo 30 år, og jeg er heller ikke i form til det, så der kommer jeg ikke op igen, selvom jeg måske godt kunne være med på det. Nu var jeg ved at etablere noget familie og arbejde, og det er førsteprioritet nu.

- Ribe har jo nogle spændende projekter, og det er også sjovt at være med til at udfylde de drømme ud fra den erfaring, som jeg har fået gennem årene, slutter Hostrup af med.

Anders Hostrup valgte at skifte til Ribe BK, da han tidligere har spillet ungdomsfodbold i klubben og kender sportschefen, der fik ham overtalt. Ved siden af fodboldtilværelsen i Ribe er den tidligere SønderjyskE-spiller bankrådgiver i Andelskassen i Ribe og slår fast, at han overordnet set er glad for sin fodboldkarriere.

I denne sæson er det blevet til to mål i to kampe for Ribe i Serie 1.


Foto: Getty Images

3 kommentarer

Læs alle kommentarer
annonce
annonce
annonce
annonce
0