2021-10-21 14:37:00

Serieklub har arvet flere millioner: Helt vildt

Danmarksserie-klubben KFUM har arvet cirka 8,5 millioner kroner, og det kan klubben takke Børge Hansen for, der døde i 1932. Klubben skal blandt andet bruge pengene på at få flere medlemmer.

Artiklen fortsætter efter annoncen

I 1932 afgik 22-årige Børge Hansen ved døden i en trafikulykke. Han var medlem af serieklubben KFUM København, og serieklubben havde en stor plads i Børge Hansens hjerte. Det kommer i den grad KFUM til gode i form af et stort pengebeløb.

For lidt siden blev klubben kontaktet af en advokat, der kunne oplyse, at klubben ville modtage penge, der kommer fra boet af Grethe Cathrine Fengler og Carl Dines Fengler, der døde for et år siden. Grethe Fengler var Børge Hansens søster. Her blev det oplyst, at klubben ville sikre sig cirka 8,5 millioner kroner i arv.

Formand i KFUM København, Peter Svendsen, siger til LigaBold.dk, at klubben allerede har modtaget seks millioner aconto, og om tre til fire uger findes der ud af, hvor meget klubben kommer til at modtage i alt.

- Det var en advokat fra Frederiksberg, der henvendte sig til os for et år siden og sagde, at vi var blevet nævnt i et testamente fra ægtepar på Frederiksberg, som døde som knap 100-årig begge to. Først døde konen og så døde manden for godt et år siden. 

- Hustruen i ægteparret hendes bror hed Børge Hansen og døde i 1932 som 22-årig. Han var medlem hos os, så for at minde ham, så havde de indskrevet os som arvinger i deres testamente. De havde ikke selv børn, så vi var de eneste arvinger, siger Peter Svendsen til LigaBold.dk og tilføjer:

- Aktierne steg så meget, så jeg bad om at få et aconto-beløb, og så fik jeg seks millioner. Vi har også fået en boopgørelse, og der står, at vi cirka skal have 8,5 (8,5 millioner, red.). Grunden til, at vi ikke har fået de sidste penge, er, at der skal laves en selvangivelse for det afdøde ægtepar, og så skal der betales den skat, som skat skal bruge, og så skal vi betale omkostninger til advokaten, og så skal vi afregne.

Artiklen fortsætter efter billedet

Danmarksserien -Serieklub har arvet flere millioner: Helt vildt
Foto: KFUM København

Artiklen fortsætter under billedet.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Børge Hansens nekrolog. Foto: KFUM's Idræt

Seks års omsætning

Da det blev fortalt til klubbens medlemmer, var der naturligvis stor glæde at spore, men KFUM har tænkt sig at forvalte pengene fornuftigt.

- Vi har bedt om at få opbakning til, at vi kan bruge den del af afkastet, der overstiger inflationen. Så hvis vi har 100 kroner, og priserne stiger med to kroner, så skal formuen gerne være 102 kroner, men hvis formuen stiger til 105 kroner, så vil vi bruge de tre kroner. Købekraften skal være intakt i forhold til arvinger, der kommer af klubben, så man om 20, 30 og 40 år kan få gavn af det, og det har vi fået opbakning til.

Peter Svendsen siger, at det har en kæmpe betydning for klubben.

- Vi er jo en amatørforening, så det vi arver vil svare til samlet set seks års omsætning, hvis man sammenligner formuen, siger formanden og tilføjer:

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Det er vildt stort.

Formanden oplyser, at klubben har en forventning om, hvad det potentiale afkast kommer til at blive.

- Vi forventer, at vi på sigt vil få et afkast på 450.000 kroner, og det svarer til 30 procent af vores nuværende omsætning, siger Svendsen og supplerer:

- Vi har gjort det på den måde, at i stedet for, at vi har forholdt os til selve formuen, så har vi præsenteret medlemmerne for afkastet, og den præmis har de købt. Så bestyrelsen har en idé om at bruge 450.000 kroner af afkastet af arven. Det er, hvad man kunne forvente af gennemsnitlig afkast over en længere årrække, så det kan folk også bedre forholde sig til. Så kan vi gøre noget godt for medlemmerne for 450.000 kroner. Det er overskueligt.

Vil have flere medlemmer

Peter Svendsen kendte ikke til ægteparret, men han tror, at grunden til, at klubben er blevet skrevet ind i testamentet, er for at ære Børge Hansen grundet den store tilknytning til klubben. Børge Hansen nåede dog kun at spille ganske få førsteholdskampe, inden ulykken indtraf.

Formanden fortæller her, hvad klubben har tænkt sig at bruge pengene på.

- Vi har et formål om, at det skal være muligt for alle drenge og piger at spille 11-mandsfodbold, når medlemmerne er gamle nok til det. Det siger måske sig selv, men i nogle årgange har vi måske syv piger, og når de så rykker op som U14, så kan de ikke spille 11-mandsfodbold. 

- Det er et meget enkelt mål for os, og det skal man altså kunne. Hvis man er pige, og man bliver U14, så skal man kunne spille 11-mandsfodbold. Så vil vi gerne have så mange medlemmer, så alle børn har mulighed for at træne og spille med spillere på deres eget niveau.

- Selvom vi ikke er en voldsom stor klub, så kan det godt være et problem for dem, der måske ikke er særlig dygtige, så kan vi godt have et sammenspillet hold med U17-drenge, men dem kan man i praksis ikke spille med, da de har spillet alt for lang tid. Så vil man ikke følge med i mesterrækken eksempelvis, og så har vi ikke et ordentlig tilbud til de folk. Uanset hvor lidt dygtig man er, så skal man kunne spille fodbold hos os.

- Derudover vil vi gerne have så mange medlemmer, så vi er sikker på at kunne bevare anlægget som et ren KFUM-anlæg, fordi det giver meget vrøvl med banefordelingen, hvis man ikke har medlemmer nok, og man ikke har et anlæg selv. 

- Det sidste formål er, at vi gerne vil have, at i løbet af seks til otte år, så skal vores medlemstal stige fra 600 aktive til 1240, siger formanden til LigaBold.dk og fortsætter:

- Vi har ansat en halvtidsansat mand, der har været i Boldklubben Vestia i ti år, og han skal styrke kvaliteten og inspirere vores trænere, og han skal også stå i spidsen for tage imod nye medlemsgrupper. Vi vil gerne lave noget babyfodbold for U4 og U5. Vi vil lave et initiativ med gammelmandsfodbold i formiddagstimerne, og det har vi et samarbejde med DBU om.

- Anlægget bliver jo ikke brugt særligt meget i formiddagstimerne. Alle mænd, der har spillet fodbold, tror jo stadig, at de kan, og så kan de lige så godt hygge sig og få et kammeratskab og røre sig, få en bajer og opbygge noget netværk. 

- Vi har sat gang i alternativ fodbold for piger og kvinder, som ikke er interesseret i konkurrencefodbold, hvis de er pressede nok på deres gymnasier. De vil måske gerne bare spille fodbold med deres veninder.

KFUM's bedste hold er placeret i Danmarksserien.

Artiklen er bragt i samarbejde med LigaBold.dk.

8 kommentarer

Skriv kommentar
annonce

Mest læste

annonce
annonce
annonce