2022-05-07 15:28:05

Sheffield og Luton tog sidste playoff-pladser

Luton og Sheffield United tog lørdag de sidste to pladser i playoffspillet i den engelske Championship, hvor grundspillets sidste runde blev afviklet.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Lørdag blev den sidste runde i Championship-grundspillet afviklet.

Dermed skulle de to sidste pladser i playoffspillet fordeles, og dem kæmpede Sheffield United, Luton, Middlesbrough og Millwall om. 

Sikre Sheffield klar til playoff

Sheffield United lå inden rundens start på femtepladsen i tabellen, hvorfra de havde henholdsvis to og tre point ned til Middlesbrough og Millwall, der håbede på at snuppe playoffpladsen fra dem eller Luton.

Dermed ville en uafgjort muligvis være nok, mens en sejr uomtvisteligt ville sikre dem en plads i oprykningsspillet til Premier League.

Sheffield skulle lørdag op imod førstepladsen fra Fulham, som allerede havde sikret sig oprykning ved at vinde grundspillet.

Med andre ord var kampen mere eller mindre ligegyldig for Fulham, mens hjemmeholdet fra Sheffield United som nævnt havde alt at spille for.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ovenstående afspejlede sig tydeligt i de to holds tilgang til kampen. Sheffield kom buldrende fra start, og efter 25 minutters spil var hjemmeholdet allerede foran med 3-0 efter mål af Morgan Gibbs-White, Iliman Ndiaye og Sander Berge.

I anden halvleg fik forsvarsspilleren Enda Stevens udbygget føringen til 4-0. 

Efter 62. minutters spil blev Sheffield United-angriberen Will Osula sendt på banen, og set med danske briller var det værd at bemærke, fordi han tidligere har været omkring U19-landsholdet, fordi han har en dansk mor.

Kampen sluttede 4-0 til Sheffield, som altså slutter på femtepladsen i Championship-grundspillet og dermed er klar til at kæmpe om oprykning til Premier League.

Luton sikrede sidste playoff-plads

Artiklen fortsætter efter annoncen

For Lutons vedkommende var opskriften til en playoff-plads den samme som Sheffield Uniteds. 

Luton havde nemlig også henholdsvis to og tre point ned til Middlesbrough og Millwall, der lukrerede på at snuppe en playoff-plads, og derfor ville en sejr over Reading altså sikre Luton sjettepladsen, som de lå på forud for sidste runde.

Luton formåede ikke at cementere pladsen lige så sikkert som Sheffield United, men ikke desto mindre lykkedes de med at tage sejren over Reading. 

Den kom i hus efter en 1-0-scoring af angriberen Harry Cornick, der kom på tavlen kort før pausen. 

Målet blev kampens eneste, og derfor kunne Luton altså juble ved slutfløjt, fordi de nu er klar til at deltage i oprykningsspillet til Premier League.

Middlesbrough og Millwall snublede

Middlesbrough og Millwall lå forud for grundspillets sidste runde på henholdsvis syvende- og ottendepladsen i tabellen.

Begge hold var derfor tvunget til sejr i deres respektive kampe lørdag eftermiddag, hvis de skulle gøre sig forhåbninger om at snuppe en plads i oprykningsspillet.

Middlesbrough løb dog ind i et 4-1-nederlag til Emil Riis og co. fra Preston, mens Millwall blev nedlagt af Billing, Marcondes og resten af Bournemouth-mandskabet, som slog London-klubben med 1-0.

Dermed kom det aldrig for alvor til at dufte af et muligt playoff-spil for hverken Middlesbrough og Milwall. 

Overblik: De kæmper om PL-oprykning

Efter lørdagens kampe i Championship står det klart, at det er Huddersfield, Nottingham Forest, Sheffield United og Luton, der skal kæmpe om den sidste billet til Premier League i næste sæson.

Fulham og Bournemouth sluttede på henholdsvis første- og andenpladsen i Championship-grundspillet, og dermed begge hold altså sikret en plads i Premier League i næste sæson.

1 kommentar

Læs alle kommentarer
annonce
annonce
annonce
annonce
0