2022-09-08 20:36:02

Silkeborg tabte smalt til Anderlecht på Silva-straffe

Silkeborg IF led et smalt og sent nederlag på udebane til Anderlecht i Conference League, da Fabio Silva scorede kampens enlige mål til 1-0 på straffe. 

Artiklen fortsætter efter annoncen
Artiklen fortsætter efter indholdet

ECL - 1. runde

FT

AND

1 - 0

SIF

80'
1 0
Fabio Silva
Mål på straffe

ECL - 1. runde

FT

BAL

1 - 1

CFR

65'
1 0
Armend Thaqi
Mål
90'
1 1
Yuri
Mål

Silkeborg IF indledte torsdag aften sit europæiske gruppespil i Conference League, da Anderlecht bød dem indenfor i det belgiske.

Fra kampens start havde Kent Nielsen valgt at bringe Kasper Kusk og Søren Tengstedt oppe foran sammen med Niklas Helenius, og den ene af kantspillerne, Tengstedt, kom tæt på at score fra kampens start.

Flot spil i venstre side, så Lukas Engel blive sendt afsted i dybden til Anderlechts baglinje, og herfra fandt han Tengstedt midt for mål, som dog akkurat ikke kunne heade bolden i mål ved forreste stolpe.

Tidlige Silkeborg-muligheder

Det var imidlertid ikke den eneste chance, som gæsterne skabte fra start, for kort efter var også Mark Brink lige ved fra kanten af feltet, men hans forsøg gik lige udenom den ene opstander.

Så var hjemmeholdet ligesom advaret, men det tog noget tid for dem at komme rigtigt i gang alligevel. Langsomt overtog de dog spillet, men værterne kunne ikke rigtigt komme igennem til chancer.

Artiklen fortsætter efter billedet

Conference League -Silkeborg tabte smalt til Anderlecht på Silva-straffe
Foto: Johanna Geron/Reuters/Ritzau Scanpix

I stedet skabte Silkeborg også en god chance til Niklas Helenius, som blev spillet fri til slugter af Kusk, men angriberen ramte helt ved siden af og skød hul i luften i stedet for at banke bolden i mål.

Hjemmeholdet kom tættere på hen imod pausen, og den lejede angriber i Wolverhampton Fabio Silva fik en rigtig god chance med fem minutter igen af første halvleg.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Portugiserens afslutning endte heldigvis for Silkeborg dog langt over mål, og så kunne danskerne tilfredse gå til pausen med en god præstation fra start og se frem til anden halvleg.

Tidlig SIF-mulighed efter pausen også

Ud til anden halvleg kom de danske gæster igen bedst fra start.

Først forspildte man en chance for at spille Kusk i fri position, og kort efter var det så Helenius, der fik plads omkring sig på kanten af belgiernes målfelt, men hans afslutning blev desværre blokeret i sidste øjeblik.

Herefter gik det lidt frem og tilbage mellem de to hold med en mulighed til Silva igen i Silkeborgs ende, hvorefter Kusk i den anden end var tæt ved at komme til skud.

Efter en times spil gik det så galt for gæsterne, da indskiftede Yari Verschaeren slap alene igennem med Nicolai Larsen, afdriblede ham og lagde bolden roligt i mål.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Til Silkeborgs lettelse stod linjedommeren dog med flaget løftet for offside, hvorfor målet blev annulleret.

Anderlecht-pres endte til sidst i straffe og mål

Chancen indikerede imidlertid en anelse trængselstider foran Silkeborg målfelt, hvor Verschaeren især viste sig livligt frem af flere omgange.

Michael Murillo kom med tyve minutter igen til en afslutning inde i feltet, men det endte lige på Larsen i SIF-målet, men det begyndte at blive hedt i Silkeborgs ende.

Med ti minutter tilbage af kampen skulle det så desværre også gå galt for de hårdtkæmpende danskere.

Noget tilfældigt kom Joel Felix nemlig til at have hånd på i eget felt, og så havde dommeren ikke anden mulighed end at pege på pletten. Silva tog sig af straffesparket, og han eksekverede usvigeligt sikkert til 1-0.

Uheldig udvikling for Silkeborg, som godt nok havde overladt initiativet til hjemmeholdet i anden halvleg, men uden at de havde indkasseret de store chancer imod sig.

Nu gjaldt det i stedet om at komme frem i Anderlechts ende og skabe en chance for at udligne det truende nederlag, men det var trætte SIF-spillere, der skulle forsøge det.

Derfor blev det i sidste ende heller ikke rigtigt til mere i kampen, da hjemmeholdet stillede sig tilbage, og Silkeborg ikke kunne skabe noget mod slutningen.

Anderlecht tog dermed en smal 1-0-sejr over de danske gæster i første runde af Conference League-gruppespillet.

Andetsteds i Gruppe G spillede Vito Hammershøy-Mistratis Cluj uafgjort 1-1 mod FC Ballkani. Danskeren spillede fra start, men blev skiftet i pausen.

Artiklen fortsætter efter indholdet

ECL - 1. runde

FT

AND

1 - 0

SIF

80'
1 0
Fabio Silva
Mål på straffe

ECL - 1. runde

FT

BAL

1 - 1

CFR

65'
1 0
Armend Thaqi
Mål
90'
1 1
Yuri
Mål

21 kommentarer

Læs alle kommentarer
annonce
annonce
annonce
annonce
0