2022-03-05 08:00:00

Sjællandsserie-klub storroser Højlund-brødre

Rasmus, Oscar og Emil Højlund har fået deres opvækst i Hørsholm-Usserød IK, og formanden siger til LigaBold.dk, at Højlund-brødrene har en stærk mentalitet.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Sjællandsserie-klubben Hørsholm-Usserød IK kan glæde sig over at have rådet over de tre Højlund-brødre Rasmus, Oscar og Emil.

Alle tre røg senere til FC København, men for kort tid siden tog Rasmus Højlund springet fra Superligaen og FCK til Sturm Graz i Østrig.

Serieklubben har fra start af vidst, at de tre fodboldglade brødre var noget helt specielt.

Hørsholm-Usserød IK-formand Bo Rømer Ottenheim siger til LigaBold.dk, at klubben glæder sig over, at brødrene har formået at tage talentet videre, men han er ikke overrasket over det.

- Jeg var helt sikker på fra start af, at de tre brødre nok skulle blive til noget, 100 procent, og det er grundet det hårde arbejde og dedikationen, som de har lagt i det. Det er næsten kommet ind med modermælken hjemmefra angående den indstilling og den selvtræning, som de altid har gjort. 

Artiklen fortsætter efter billedet

Hørsholm Usserød IK -Sjællandsserie-klub storroser Højlund-brødre
Foto: FCK

- Det er jeg ikke overrasket over. Hvis der var nogle, der skulle komme igennem nåleøjet, så var det dem, og især Rasmus (Rasmus Højlund, red.), som er det første skud på stammen, siger Bo Rømer Ottenheim til LigaBold.dk.

Formanden nævner, at det har gjort klubben ekstra stolt, at hele fire af deres nu tidligere talenter fik debut for de danske ungdomslandshold det seneste år i form af de tre Højlund-brødre plus Alexander Lyng.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Når Ottenheim skal sætte lidt flere ord på brødrenes kvaliteter, så mener han, at en god støtte hjemmefra har gjort brødrene godt. Højlund-brødrenes far Anders Højlund er tidligere professionel fodboldspiller, og han har hjulpet dem meget.

- De har en stærk mentalitet, da de ved, at det kræver noget. Man kommer ikke sovende til det. De har måttet ofre flere ting undervejs ved at gå den ene eller anden vej. 

- Jeg ved, at Anders (Anders Højlund, red.) også har lavet meget selvtræning med dem, fordi de hele tiden har haft interessen for at forbedre sig, udover den træning de fik, også da de kom til FCK. Når der var små pauser, så har jeg tit set dem træne nede på vores anlæg, fordi de boede lige ved siden af.

Stærk strategi

Ottenheim har siddet i Hørsholm-bestyrelsen med Anders Højlund, og det lykkedes dem at holde Emil og Oscar Højlund længere tid i klubben end Rasmus, så klubben har mulighed for at modtage såkaldte solidaritetspenge for tvillingerne, hvis de skulle blive solgt.

Formanden siger, at klubbens gyldne årgang er 2004'erne, men de talentfulde Oscar og Emil Højlund er 2005'ere, men trænede alligevel med den ældre årgang.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ottenheim fortæller, at en stærk strategi, der blev lagt for syv år siden, har betydet meget for udviklingen af talenter.

- Vi har lavet en strategi, som hele klubben har bakket op om især bestyrelsen og de sportslige udvalg. Vi skal være en hybridklub. Vi bliver ikke en Superliga-klub, og vi vil gerne være noget for bredden og eliten for at holde på dem, så de ikke ryger for tidligt afsted, så man mister dem. 

- Det, som jeg erfarede, da jeg kom til klubben, var, at nogle af dem røg tidligt afsted, og nogle klubber stod nærmest og kaldte på dem, da de var U11 eller U12. Der har der været mange spillere, der har mistet lysten til fodbold, fordi de mistede det sociale aspekt.

- Det kræver noget mere kompetent træning og flere træningspas. Vi har lavet en masse udvikling, og der giver vi også cadeau til Carsten Dohm, der har været i klubben i syv år. Han er tidligere FC Nordsjælland- og Brøndby-træner, og han har været med til deres talentudvikling. 

- Her har han fået lidt frie tøjler i forhold til at arbejde med vores drenge i noget specifik træning og udvikling. Det har vi videreført, og vi håber, at det kan skabe, at flere formår at blive i klubben, og lige nu begynder vi også at få flere drenge til klubben, fordi vi har et godt setup, siger Bo Rømer Ottenheim til LigaBold.dk.

Lige nu har 17-årige Emil og Oscar Højlund kontrakt med FC København til udgangen af 2024, mens 19-årige Rasmus Højlund har skrevet en kontrakt med Sturm Graz til sommeren 2026.

Artiklen er bragt i samarbejde med LigaBold.dk.

Del dine tanker...

Vi vil gerne høre din mening! Del dine synspunkter med os og de andre bold-læsere og bliv en del af debatten.

Start debatten
annonce
annonce
annonce

Seneste nyheder

annonce