2022-03-18 10:00:00

Skæbnedag i 1. div: Vilde scenarier er i spil

Fredag aften kan vise sig at blive en vild aften i 1.division, hvor tre hold er i hård kamp i en plads i top seks, og hvor det kan ende i vilde scenarier. bold.dk giver dig overblikket her.  

Artiklen fortsætter efter annoncen
Artiklen fortsætter efter indholdet

1. div - 22. runde

FT

NFC

1 - 4

ACH

Danmarks næstbedste række splittes i to efter fredagens kampe. Seks hold skal spille om oprykning til 3F Superligaen, og seks hold skal spille for at undgå nedrykning. 

Spændingen er helt i top i midten af tabellen, hvor tre hold stadig kæmper om den sidste plads i top seks. For Nykøbing FC, HB Køge og Vendsyssel FF lever drømmen stadig, men de skal alle ud i svære kampe fredag aften. 

Nykøbing FC har de bedste kort på hånden inden fredagens afgørelse. Oprykkerne fra 2. division snuppede en overraskende 2-1-sejr over Lyngby i deres seneste kamp, og de har dermed 25 point på kontoen – et enkelt point mere end både HB Køge og Vendsyssel. 

bold.dk giver dig herunder overblikket over de mulige scenarier:

Sidste kampe i 1. divisions grundspil

FC Helsingør – Jammerbugt
Vendsyssel – Hvidovre
Esbjerg – Lyngby
Fremad Amager – Hobro
FC Fredericia – HB Køge
Nykøbing – AC Horsens

 HoldVUTMålPoint
6Nykøbing FC67834-3325
7HB Køge66926-3024
8Vendsyssel FF59725-3024

Artiklen fortsætter efter billedet

NordicBet Liga -Skæbnedag i 1. div: Vilde scenarier er i spil
Foto: HB Køge

Nykøbing FC

Nuværende placering: 6 (25 point)

Artiklen fortsætter efter annoncen

Regnestykket for Nykøbing FC er simpelt. 

Vinder de deres kamp, er de sikre på den sidste plads i top seks. 

Får Nykøbing et enkelt point, går de kun videre, hvis det ikke lykkes enten HB Køge eller Vendsyssel at vinde deres kampe. 

Taber Nykøbing til Horsens, kan de stadig gå i top seks. Det kræver dog, at hverken HB Køge eller Vendsyssel vinder deres kampe. Taber Nykøbing til Horsens, og både HB Køge og Vendsyssel spiller uafgjort, er de stadig med i top seks. 

HB Køge

Nuværende placering: 7 (24 point)

Artiklen fortsætter efter annoncen

HB Køge kan ikke selv afgøre, om de kommer i top seks. Det afhænger af, om Nykøbing smider point i deres kamp. I det tilfælde kan en sejr over Fredericia være nok. 

Spiller HB Køge uafgjort, skal Nykøbing tabe med seks mål eller mere, før top seks er en realitet. 

Smider Nykøbing point mod Horsens, kan det blive lidt af en kabale at finde ud af, om HB Køge eller Vendsyssel skal i top seks, da de potentielt kan havne på samme pointtal, måldifference og antal scorede mål. Det hele afgøres således: 

Hvis to hold har samme antal point, er det holdenes måldifference, der bliver afgørende. HB Køge har en målscore på 26-30, mens Vendsyssels er 25-30. 

Hvis to hold har samme antal point og samme måldifference, bliver det antallet af scorede mål, der bliver afgørende. 

Hvis to hold har samme antal point, samme måldifference og har scoret samme antal mål, bliver holdenes indbyrdes opgør i sæsonen afgørende. 

Vi kan altså ende i en situation, hvor pladsen i top seks skal tildeles efter, hvem der har klaret sig bedst indbyrdes mellem Vendsyssel og HB Køge. 

De to indbyrdes opgør endte henholdsvis 2-2 og 4-1 til Vendsyssel, og det vil dermed være Henrik Pedersens tropper, der snupper pladsen i top seks. 

Vendsyssel FF 

Nuværende placering: 8 (24 point)

Vendsyssel har, ligesom HB Køge, heller ikke mulighed for selv at afgøre, om de skal i top seks. Det afhænger af, om Nykøbing smider point, og så skal de ovenikøbet også vinde med mere end HB Køge. 

Spiller Vendsyssel uafgjort, skal Nykøbing tabe med syv mål eller mere, samtidig med, at HB Køge taber deres kamp, før top seks kan blive en realitet. 

Taber Vendsyssel, kan de ikke gå i top seks.

 

Artiklen fortsætter efter indholdet

1. div - 22. runde

FT

NFC

1 - 4

ACH

Ingen kommentarer

I øjeblikket er der ingen kommentarer til denne artikel. Vær den første til at kommentere.

Skriv kommentar

annonce

Mest læste

annonce
annonce
annonce
0