2023-03-18 15:48:41

Slut med hop på Sektion 12: Kan ende som siddetribune

En undersøgelse af belastningen på B-tribunen i Parken har vist, at værdierne kortvarigt er blevet overskredet. Derfor er det foreløbigt slut med koordinerede hop, og bliver det ikke overholdt, kan stemningsafsnittet ende med siddepladser.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Tilskuerudviklingen i Parken har været positiv de senere år, og det betyder i sagens natur flere fans på nationalstadionets tribuner.

Som følge deraf har FC København igangsat bestilt en undersøgelse af B-tribunen – også kendt som Sektion 12 – for at se, hvor meget tilskuerne belaster tribunen.

Den undersøgelse har nu vist, at de koordinerede hop, som fandt sted på endetribunen bag mål under kampen mod AaB 26. februar, kortvarigt overskred de normer, som blev fastlagt efter opførslen i 1990.

Derfor tager FC København nu konsekvensen og forbyder foreløbigt de koordinerede hop, indtil nye undersøgelser foreligger.

- Vi har haft en rigtig god dialog med Rambøll for at være sikre på, at vi ikke løber nogen risiko, siger Jacob Lauesen, direktør for FC København og Parken til klubbens hjemmeside og fortsætter.

- Deres konklusion er, at det kun er ved samlet koordineret hop på større afsnit af tribunen, at de oprindelige normer bliver overskredet.

Artiklen fortsætter efter billedet

International -Slut med hop på Sektion 12: Kan ende som siddetribune
Foto: Fabian Bimmer/Reuters/Ritzau Scanpix

- Det er vigtigt at sige, at målingerne ikke i sig selv viser, at de hidtil undersøgte konstruktioner er overbelastet, men kravene til sikkerhed i henhold til bygningsreglementet kan på nuværende tidspunkt ikke eftervises.

Fortsatte hop kan have store konsekvenser

Artiklen fortsætter efter annoncen

Det er ikke for sjov, at FC København nu tager affære og kræver et fuldt stop for de koordinerede hop. Konsekvenserne for fortsatte hop kan nemlig være enorme.

- Selvom baggrunden er særdeles positiv, fordi det skyldes, at der er kommet mange flere fans, og at de er blevet meget bedre til at koordinere stemningen på Sektion 12, så er alle nødt til at tage denne anbefaling meget seriøst, indtil vi ved mere.

- Sker det ikke, kan vi blive nødsaget til at skære markant i kapaciteten eller ændre tribunen til en siddende tribune.

- Det vil være enormt ærgerligt for udviklingen i vores fanmiljø og for klubben. Det vigtige er, at man fortsat kan nyde fodboldkampene i Parken uden bekymringer, runder Jacob Lauesen af.

Den fulde afgørelse fra Rambøll kan læses her.

32 kommentarer

Læs alle kommentarer
annonce

Mest læste

annonce
annonce
annonce
0