1. Division -Søren C. nød tiden i Kroatien trods træneropgør
2017-06-05 07:31:01
Foto: Slaven Belupo

Søren C. nød tiden i Kroatien trods træneropgør

Stærk utilfredshed med træner Zeljko Kopic prægede Søren Christensens ophold hos kroatiske Slaven Belupo, men offensivspilleren nød alligevel sin tid i klubben.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Den danske offensivspiller Søren Christensen har sandsynligvis spillet sin sidste kamp for kroatiske Slaven Belupo. Danskeren var fast mand på den offensive midtbane, men det var også en svær tid på grund af stor utilfredshed med træneren Zeljko Kopic. 

Efter længere tids problemer gik spillerne tilbage i marts til ledelsen for at udtrykke, at de ikke længere stod bag træneren, fortæller Christensen. 

- Jeg synes ikke, at han behandlede os spillere særligt godt. Han kunne godt henvende sig meget nedladende til nogle af spillerne, og det har der været nogle episoder med. Til sidst blev det for meget, og så gik anførergruppen sammen og fik en snak om det, fortæller Søren Christensen til bold.dk. 

- Vi blev så enige om, at vi ville gå til direktøren og sige, at vi ikke bakkede op om det længere, men det fik vi ikke noget ud af. Det er så også en speciel træner, der er ligeglad med, at han ikke har spillernes opbakning, men vi fortsatte bare. Det var en enormt mærkelig situation derefter, men vi måtte jo passe vores arbejde.

Utilfredsheden med træneren var formentlig en del af årsagen til, at holdet sluttede i den nedre halvdel af tabellen og endte på en syvendeplads i den netop overståede sæson.

- Det sidste halve år har været meget kaotisk og har været præget meget af turbulens. Vi er blevet presset rigtig hårdt både fysisk og psykisk. På banen har det været lidt op og ned. Engang imellem har vi sat nogle stimer sammen, men grundlæggende synes jeg ikke, at vi har fået nok ud af det potentiale, som der er i holdet, men det hænger også lidt sammen med det med træneren. 

- Men sådan er det, og det har været hårdt, men jeg synes personligt, at jeg er kommet godt ud af det. Og det har været meget lærerigt, for den måde som træneren har været på, har jeg slet ikke været vant til før. 

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Som leder har man (I Kroatien, red.) ret til at tale ned til sine ansatte, og uretfærdighed trives lidt mere. I Danmark er vi vant til, at det har konsekvenser, hvis en leder træder over grænsen. Sådan er det ikke rigtig i Kroatien.

På trods af uenighederne med træneren ser Søren Christensen positivt på sin tid i klubben.

- Jeg husker det som en rigtig god tid. Jeg er blevet udfordret fodboldmæssigt og er blevet presset både fysisk og mentalt. Så jeg har fundet ud af, at jeg har nogle kræfter, som jeg ikke troede, at jeg havde. Fodbolden i Kroatien er også på et ganske fint niveau, så det har egentlig været rigtig fedt.

- Jeg synes, at man vinder rigtig meget ved at stå igennem noget svært. Så jeg husker det som en fantastisk tid. Når jeg siger det, er det også fordi, at der er en superdejlig kultur i Kroatien, og vi har fået nogle rigtig gode relationer hernede. 

Fra tiden på banen kommer den tidligere FCN-spiller til at huske tilbage på sejre over tre af de største klubber i Kroatien, Dinamo Zagreb, Rijeka og Hajduk Split.

- I den tid, hvor jeg har været i Kroatien, har jeg været med til at slå Rijeka, Dinamo Zagreb, og vi har også vundet over Hajduk Split, så det er nogle meritter, der er værd at tage med for en klub som os, og det har været fedt at være med til. 

Artiklen fortsætter efter annoncen

- I den her sæson slog vi også Dinamo Zagreb for første gang i ni år. Det var sjovt at være med til at slå dem efter så lang tid, så jeg vil faktisk huske tilbage på det som en meget givende tid. 

Søren Christsen har fået tilbudt en kontraktforlængelse af klubben, men kommer sandsynligvis ikke til at takke ja til den.

peter@bold.dk


Foto: Slaven Belupo

9 kommentarer

Læs alle kommentarer
annonce
annonce
annonce
annonce
0