2022-06-06 21:29:02

St. Pauli nægter stadionudlån til Leipzig-kamp

Tyske St. Pauli vil ikke udleje deres stadion Millerntor til den lokale Hamborg-klub Teutonia Ottensen, som har trukket RB Leipzig i pokalturneringen, da den kontroversielle Red Bull-klub ikke overholder 50-1-reglen.

Artiklen fortsætter efter annoncen
Artiklen fortsætter efter indholdet

Træningskampe - 1. runde

FT

STP

0 - 2

SIF

Teutonia Ottensen har klaret sig til første runde af den tyske DFB Pokal, og her skal Regionalliga-klubben op mod de forsvarende pokalmestre fra RB Leipzig på hjemmebane.

Her er Hamborg-klubben imidlertid løbet ind i en udfordring, da de ikke må spille på den kunstgræsbane, som de har på hjemmebanen Hoheluft, der ellers holder 5.000 fans.

Derfor er Ottensen på udkig efter et nyt stadion, men det kan altså ikke findes hos de meget politisk bevidste bysbørn fra St. Pauli, som har afvist klubbens anmodning i en formel udtalelse.

- Som det er velkendt, er FC St. Pauli ekstremt kritiske overfor RB Leipzigs model, fordi den i vores opfattelse ikke er kompatibel med 50+1-reglen, som vi har forpligtet os til.

Artiklen fortsætter efter billedet

Tyskland -St. Pauli nægter stadionudlån til Leipzig-kamp
Foto: Fabian Bimmer/Reuters/Ritzau Scanpix

- RB-modellen bliver også mødt med stor modstand fra vores fanscene og supportere, lød det citeret fra klubben i lokalmediet Hamburger Abendblatt, som fortsatte.

- St. Pauli vil derfor ikke give RB en scene udover de nødvendige kampe i konkurrenceregi – særligt ikke på Millerntor, som er et symbol på solidaritet og mere retfærdig fodbold.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Den tyske 50+1-model går kort beskrevet ud på, at ingen udefrakommende interessenter må eje 50% eller mere af en moderklub, hvor størstedelen af klubben skal være ejet af medlemmerne.

Denne regel har RB Leipzig omgået, hvilket kontinuerligt har mødt massiv modstand på de tyske fodboldstadions.

Artiklen fortsætter efter indholdet

Træningskampe - 1. runde

FT

STP

0 - 2

SIF

10 kommentarer

Læs alle kommentarer
annonce
annonce
annonce
annonce
0