2023-02-05 17:59:02

Steinlein: Diomande-salg kan blive Superligaens største med længder

FC Midtjylland-direktør Claus Steinlein fortæller til bold.dk, at salget af Ousmane Diomande kan ende med at sende et vildt beløb til klubben, da det kan blive det største salg nogensinde i dansk fodbold.

Artiklen fortsætter efter annoncen
bold.dk i Portugal
Artiklen fortsætter efter indholdet

The Atlantic Cup - 1. runde

FT

FCM

1 - 0

ULS

De er stolte over at være gode købmænd i FC Midtjylland, og derfor har glæden virkelig været stor i løbet af januar.

Her lykkedes det nemlig for midtjyderne at sælge Ousmane Diomande til Sporting for et kæmpe beløb set med danske briller.

FCM-lejren har tidligere meldt ud, at buddet var så stort, at de på ingen måde kunne sige nej, og direktør Claus Steinlein slår da også fast, at det har været et vildt bud.

bold.dk tog en snak med Steinlein, som havde fundet plads under en palme på FCM’s hotel i Portugal, og her åbnede han op omkring den vilde transfer.

- Det er altid sindssygt hektisk, hvor der sker nogle overraskende ting, og her var den største, at vi lige pludselig skulle sælge Diomande. Fra en udlejning til et kæmpe beløb er ikke noget, som vi har været vant til. Vi havde slet ikke regnet med det.

- Vi havde ellers lagt en plan for ham, at han efter sit leje fra Mafra i Portugal skulle hjem og tage konkurrencen op i FCM til sommer. Det gik fuldstændig efter planen, indtil transfervinduet åbnede.

Artiklen fortsætter efter billedet

3F Superliga -Steinlein: Diomande-salg kan blive Superligaens største med længder
Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

- Her begyndte der at komme store tilbud. Så tikkede det ind med først fire millioner euro, så fem millioner euro og så seks millioner euro, og vi blev bare ved med at sige nej, da planen var, at han skulle til Danmark.

Men FC Midtjylland nåede til et punkt, hvor det nærmest var umuligt at sige nej, da der var interesse fra storklubber i Premier League og Portugal, og derfor valgte de at indgå i konkrete forhandlinger.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Der har aldrig været så stor interesse før, så vi sad i en rigtig god situation og valgte at gå konkret. Hvis vi kunne få det, som vi gerne ville have, ville vi sælge ham på trods af planen.

Og det endte dermed med et salg af Diomande, hvor et beløb på 93 millioner kroner har været nævnt.

FCM kan skrive dansk transferhistorie 
Det kan godt blive bedre endnu for FC Midtjylland, hvis de beholder de økonomiske briller på.

Claus Steinlein og co. har nemlig forhandlet sig frem til nogle klausuler, som kan ende med at smadre alle danske rekorder i forhold til transfers.

- Ja, det har vi. Det kan ende i nogle helt svimlende beløb. I portugisisk fodbold er de jo specielt gode til at sælge spillere for nogle beløb, som selv for FC Midtjylland er kæmpe, kæmpe store.

- De håber også, at de kommer til at sælge ham for et kæmpe beløb. Hvis de ender med at sælge ham for det beløb, som vi kender fra Portugal, bliver det kæmpe.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Det bliver klart det største Superliga-salg nogensinde, og det er med længder. Det skyldes, at vi netop har fået os en god videresalgsklausul, som var vigtig for os at få med i kontrakten.

Det kan derfor ende med at blive en stor succes for FCM i januar 2022, at de hentede Ousmane Diomande til klubben, hvor han faktisk kun var tiltænkt en rolle på U19-mandskabet.

Det går dog nogle gange stærkt inden for fodbolden, og det gjorde det i raketfart for Diomande, siger Claus Steinlein.

- Det blev noget hurtigere end forventet til et kæmpebeløb, og det er vi stolte af. 

- Det gør bare endnu mere, at folk kan se, at vi er gode til at købe, udvikle og sælge spillere, det er et godt eksempel på det, lyder der fra Claus Steinlein til bold.dk.

150 millioner kroner regnes i dag som rekordsalget fra Superligaen. 

Det fik FCN efter sigende for Kamaldeen Sulemana, ligesom FCK kan ende med at få det samme for Victor Kristiansen.

Artiklen fortsætter efter indholdet

The Atlantic Cup - 1. runde

FT

FCM

1 - 0

ULS

26 kommentarer

Skriv kommentar
annonce

Mest læste

annonce
annonce

Seneste nyheder

annonce