2021-10-19 22:35:00

Steven Caulker: Jeg vil spille for Sierra Leone

Steven Caulker er i gang med at skifte nationalitet, så han kan spille for Sierra Leones landshold fremadrettet. Han har én kamp for Englands landshold tidligere.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Steven Caulker, som i dag spiller i tyrkiske Gaziantep FK, vil gerne skifte nationalitet, så han kan tørne ud for Sierra Leones landshold, som han har familiære bånd til.

Derfor venter den 29-årige forsvarsspiller lige nu på at få sin godkendelse af FIFA, så han kan blive aktuel til januars Africa Cup of Nations. Om sin forbindelse til det vestafrikanske land fortæller Caulker.

- Min bedstefar var fra Sierra Leone – han fortalte mig historier, da jeg var ung, siger Caulker ifølge BBC om sine bånd til Sierra Leone, som han har besøgt flere gange.

- Da jeg var gammel nok og havde penge til det, tog jeg afsted for at besøge. Jeg tog til steder, hvor han voksede op, jeg tilbragte nogle nætter i landsbyerne der og nogle nætter i Kambia, Bo og (hovedstaden) Freetown.

Caulker har tidligere fået en enkelt kamp for det engelske landshold i en alder af 20 år, hvor det også lykkedes ham at score i venskabskampen mod Sverige i 2012, hvor en vis Zlatan Ibrahimovic stjal overskrifterne med fire mål, hvoraf det sidste var det famøse saksespark langt udefra.

Artiklen fortsætter efter billedet

Super Lig -Steven Caulker: Jeg vil spille for Sierra Leone
Foto: Carl Recine/Reuters/Ritzau Scanpix

Da det var en venskabskamp, burde Caulker være i stand til at skifte nationalitet ifølge FIFA-reglementer, og han siger, at det ville være særligt for ham.

- Jeg føler en forbindelse til landet, så at have muligheden nu for at repræsentere dem på landsholdsplan er en kæmpe ære for mig, siger Caulker.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Jeg har besøgt Sierra Leone mange gange tidligere, og jeg har bygget en skole i Kambia. Min plan fra en alder af 19 år var at give tilbage til Afrika, især Sierra Leone. Det gør jeg, og jeg planlægger at bygge flere skoler, udtaler Caulker.

Caulker har allerede spillet en landskamp for Sierra Leone, der var uden for FIFA-regi, og han håber altså på mange flere fremadrettet.

5 kommentarer

Læs alle kommentarer
annonce

Mest læste

annonce
annonce
annonce
0