2021-12-28 08:10:00

Stolt Nordstrand: Får nærmest tårer i øjnene

Morten Nordstrand er meget stolt over, at flere spillere fra FCK’s talentafdeling har fået chancen på førsteholdet. Han får nærmest tårer i øjnene, når det går dem godt, siger Nordstrand.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Den tidligere Superliga-topscorer Morten Nordstrand er individuel træner for FCK’s U17- og U19-hold, hvor han har fokus på de offensive spillere og afslutningstræning. 

2003-årgangen er den første årgang, som angriberen har haft at gøre med, og her er William Bøving, Rasmus Højlund og Hákon Arnar Haraldsson nogle af de talenter, som Nordstrand har arbejdet med. 

Morten Nordstrand siger til bold.dk, at han bliver en smule bevæget, når FC København-talenter gør det godt på førsteholdet, da han har haft en aktie i det.

- Det giver virkelig mening for mig. Jeg kan se, at nogle af de ting, som jeg putter på drengene, gør de, og jeg ved, at det virker på øverste hylde. Nu har klubben også givet en masse debuter i år til de drenge, som jeg har arbejdet med, så det er virkelig fedt.

- Jeg sidder nærmest med tårer i øjnene derhjemme, når gutterne scorer, så det er virkelig dejligt, og noget, som jeg synes, er rigtig fedt. Det er et fedt miljø at være i, og det er fedt at arbejde med nogle af de største talenter, som der overhovedet er i Danmark og Skandinavien. Det, synes jeg, er sjovt og spændende, og det giver mig rigtig meget, siger Morten Nordstrand til bold.dk.

Han siger dog, at hele talentafdelingen skal have kredit for, at mange unge spillere har fået chancen for førsteholdet i FC København.

Artiklen fortsætter efter billedet

Danmark -Stolt Nordstrand: Får nærmest tårer i øjnene
Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

- Det er ikke kun mig. Det er hele talentafdelingen, der har formet de drenge. Der er nogle af dem, der har været der, siden de var ni-ti år gamle. Det er fantastisk, at vi kan få dem igennem, og de præsterer, når de får chancen. Det har været helt ekstremt, hvor mange der er kommet igennem i år. Det bliver vi utrolig glade for, og jeg er ekstremt stolt og glad på deres vegne. Jeg har selv været der og oplevet nogle ting. 

- Det vil jeg gerne give til dem, at de kan få lov til at juble foran sektionen og score mål, så hele stadionet eksploderer. Det er noget af det, som jeg syntes, var det fedeste ved det (at spille, red.). At jeg kan hjælpe dem med at nå nogle af de ting, det vil jeg gøre meget for, at de lykkes med. 

Meget potentiale

Artiklen fortsætter efter annoncen

Den tidligere topangriber synes, at de unge FCK-spillere vil arbejde hårdt, og han ser et stort potentiale.

- Der er virkelig mange dygtige spillere, og der er også grunden til, at det er sjovt at gå på arbejde hver dag. En ting er, at de er store talenter, men de fleste vil også arbejde virkelig hårdt for at nå deres mål, så det er fedt. 

- De køber ind på de ting, som man prøver at fylde på dem. Der er meget potentiale, og der er endnu mere på vej. Det er sjovt, siger Morten Nordstrand til bold.dk, der tilføjer, at han godt kan lide spillere, der er gode til at bevæge sig uden bolden, tage de rigtige løb og har en fornemmelse for deres medspillere.

Morten Nordstrand har været en del af FCK-talentafdeling i tre et halvt år. Først var han to år som assistent for FCK’s U17-hold, hvorefter han blev individuel træner.

Øverst i artiklen kan du se Morten Nordstrands to saksesparksmål i Superligaen.

5 kommentarer

Læs alle kommentarer
annonce

Mest læste

annonce
annonce
annonce
0