2022-08-02 22:51:13

Storspillende Benfica gav FCM meget svært udgangspunkt

FC Midtjylland var kørt ud på et sidespor i størstedelen af kvalifikationskampen mod Benfica, hvor særligt den storspillende hattrick-helt Goncalo Ramos gjorde ondt. En sen reducering af Pione Sisto fra pletten reddede lidt af æren i en kamp, som sluttede 4-1 til værterne.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Tirsdag aften skulle FC Midtjylland på en svær opgave i Champions League-kvalifikationen, da den traditionsrige storklub Benfica lagde græs til første af to kampe i tredje runde.

På forhånd havde de manglende muligeheder for at se kampen fyldt en del i optakten, så da FC Midtjylland selv i løbet af tirsdagen meddelte, at en løsning var blevet fundet i samarbejde med TV Midtvest, var der glade miner.

Den lettelse skulle imidlertid blive afløst af nervøsitet, som kampen kom i gang.

Allerede tidligt stod det klart, at FC Midtjylland ville være svært overmatchede på et kogende Estadio da Luz, men Henrik Jensens tropper holdt nogenlunde stand.

Det varede dog kun det første kvarter, og så havde Goncalo Ramos bragt portugiserne i front, da han udnyttede et indlæg fra David Neres og hamrede bolden i mål.

Et kvarter senere var den gal igen, og nok engang var det Neres-Ramos-samarbejdet, som gjorde rigtig ondt på Ulvene.

Denne gang slog brasilianeren indlægget i panden på Ramos, som kynisk kunne heade bolden i mål til 2-0.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Nu var det danske mandskab for alvor usikkert, og Benfica satte punktum for en klinisk og brandvarm første halvleg, da de gjorde det til 3-0 kort før pausen.

Denne gang Enzo Fernandez, som med fremragende sparketeknik sendte et helflugtet missil mod mål fra kanten af feltet direkte fra hjørnespark, og da det tog en afretning foran mål var Elías Olafsson prisgivet.

Dermed var pausestillingen 3-0 til Benfica.

Ramos-hattrick og Sisto-reducering efter pausen

Ret tidligt var det tydeligt, at Benfica og særligt brandvarme Goncalo Ramos var ude efter at lukke kampen. 

Artiklen fortsætter efter annoncen

Af tre omgange var den giftige Goncalo Ramos ved at sikre hattricket i løbet af opgøret.

Første gang ved stillingen 2-0 i første halvleg da Erik Sviatchenko leverede en gave og anden gang, da portugiseren var milimeter fra i starten af anden halvleg og sidste gang da Olafsson leverede en fornem fodparade i målet.

Efter en times spil var heldet dog opbrugt for FC Midtjylland, da den 21-årige portugiser kunne sætte sit mål ind til 4-0 efter at have udspillet den midtjyske bagkæde, og der var vitterligt kun et hold på banen.

Kort for inden havde David Neres braget en bold på overliggeren efter en hurtig omstilling, og det var svært for midtjyderne at få et ben til jorden i Lissabon.

Generelt var anden halvleg kendetegnet af et stormløb mod målet, og Goncalo Ramos kunne et kvarter før tid have scoret sit fjerde mål med nok en stor chance.

En stor chance fik FC Midtjylland også foræret, da Morato kom for sent i en tackling på Paulinho, og så blev der korrekt peget på pletten.

Den chance tog Pione Sisto sig af, og med is i maven gik han med en panenka-afslutning, som svævede i mål uden problemer.

Dermed var stillingen 1-4, og det gav lidt tiltrængt oprejsning for holdet fra Heden.

Til slut pressede Benfica på for en femte og sidste scoring, men der var ikke flere mål at komme efter i opgøret, og Benfica kunne trække sig med en fortjent storsejr på 4-1 forud for returkampen, som spilles i Randers på Cepheus Park på tirsdag. 

95 kommentarer

Læs alle kommentarer
annonce
annonce
annonce
0