2022-02-24 23:41:48

Straffedrama da FCM røg ud af ECL til PAOK

Efter et 1-2-nederlag til FC Midtjylland måtte der både forlænget spilletid og straffespark til, førend det til sidst endte med videre avancement for PAOK i Conference League.

Artiklen fortsætter efter annoncen

FC Midtjylland var torsdag aften draget til Grækenland for at spille returkampen i Conference League-slutspillet mod PAOK, som havde publikum med tilbage på tribunen for første gang i et stykke tid.

Danskerne havde en sejr på 1-0 med fra det første opgør, men den skulle det vise sig hurtigt at blive lavet om på.

Således indledte PAOK tidligt i kampen presset på FCM-målet, og pånær en enkelt god kontramulighed, hvor Pione Sisto kom til afslutning lige uden for feltet, stod hjemmeholdet for det meste.

Det endte efter tyve minutter også med et føringsmål i kampen ved Andrija Zivkovic, der efter lidt tilfældigheder i danskernes målfelt fik fat i bolden og sparket den ind højt i FCM-målet til 1-0.

Skidt start for de danske midtjyder, og bare fem minutter senere skulle det blive endnu værre.

Den rutinerede portugiser Vierinha tog chancen fra distancen af og med et dunder af et skud, bragede han læderet ind bag en sagesløs Elias Olafsson i FCM-buret, der sprællede forgæves på den 36-åriges kanon.

En mavepuster af kaliber fra hjemmeholdet på det danske hold, og FCM havde svært ved rigtigt at komme i gang i kampen i det hele taget – og det blev ikke gjort nemmere af, at man var kommet bagud så tidligt på den fjendtlige udebane.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Tre ændringer til anden halvleg gav bonus for FCM

At tingene ikke var gået, som man havde håbet på og forventet, var ikke til at tage fejl af ved anden halvlegs start, hvor Bo Henriksen havde valgt at lave hele tre ændringer.

Daniel Høgh, Nikolas Dyhr og Maximilian Meyer kom på banen og erstattede Paulinho, Juninho og Pione Sisto.

Trods ændringerne og de gode intentioner fra bænken af havde man lyst til at sige, at lige lidt hjalp det. PAOK virkede til at være i kontrol, og FCM havde problemer med at få sat nogle farlige chancer sammen.

Efter ef kvarters penge i anden halvleg fik indskiftede Høgh imidlertid en god mulighed efter en dødbold, men han kunne ikke nå af afslutte fra sin frie position, inden PAOK-målmand, Alexander Paschalakis, var kommet for tæt på ham og afværget forsøget fra tæt hold.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Høgh var dog ikke færdig med at være farlig her, for ti minutter senere kom han også først på et indlæg ved bagerste stolpe, som dog endte med bolden i sidenettet.

FCM lykkedes ikke med at skabe chance på chance hen imod slutningen, men de fik gradvist lagt et tungere og tungere pres på PAOK-feltet, og med ti minutter igen skulle det så vise sig at lykkes, da tredje gang blev lykkens gang for Høgh.

Tyske Maximilian Meyer driblede ind i PAOK-feltet, satte sin direkte modstander af og spillede med en smuk aflevering forsvarsspilleren helt fri foran må, hvor han satte hovedet på sukkerbolden og scorede til 1-2.

Dermed betød det efter de nye regler, hvor udebanemål ikke tæller for ekstra, at opgøret nu var helt lige og klar til forlænget spilletid, medmindre holdene formåede at score yderligere.

Det var dog lige ved at være tilfældet kort tid efter, da Erik Sviatchenko headede på mål efter en dødbold og kunne se sit forsøg ramle mod overliggeren.

Uheldigt for danskerne, men efter at have været ude det meste af opgøret, var de nok i første omgang fint tilfredse med at kunne klargøre sig til forlænget spilletid, da dommer Lawrence Visser fløjtede af på de 90 minutter.

Forlænget spilletid med få chancer

FC Midtjylland virkede til at have flest kræfter i starten af den forlængede spilletid, men efter en tilfældig chance, hvor Dyhr næsten kom til at lave selvmål, satte hjemmeholdet pludselig et par gode chancer sammen.

To gange ved Antonio Colak, der fik stilspillet sig to frie skud, som Olafsson imidlertid tog sig sikkert af.

Hjemmeholdet fra Grækenland havde imidlertid fundet en fornyet energi i kampen, og det vækkede ligeledes hjemmepublikummet en smule.

De helt afgørende muligheder lod det dog til, at ingen af holdene kunne tilspille sig, og jo tættere vi kom på straffesparkskonkurrencen, jo mindre lignede det også, at de to modstandere var villige til at satse på et mål inden da.

Derfor måtte der også straffesparkskonkurrence til i sidste ende.

Her viste hjemmeholdet sig køligst, og dermed må danskerne vende slukørede hjem uden at kunne se frem til flere europæiske kampe i denne sæson. 

87 kommentarer

Læs alle kommentarer
annonce
annonce
annonce
annonce
0