Den tidligere landholdsspiller sagde i den forbindelse, at han har samlet et hold af specialister, der skal hjælpe fodboldspillere og deres familier.
Teamet kommer til at stå for råd og vejledning af de pågældende spillere gennem hele karriereforløbet.
Mark Strudal siger til LigaBold.dk, at han ser det som essentielt at følge talenter hele vejen.
Han kalder også akademiet for et modsvar til agenter, der ofte kun hjælper i forbindelse med salg, forlængelser eller andet, som Strudal pointerer.
Artiklen fortsætter efter billedet

- Det er også lidt et modsvar til agenter, som jeg er lidt træt af, hvor det drejer sig om, at man tager en spiller, når spilleren er 15 år, og så skynder man sig at lave en agentaftale med ham. Så gør man ikke mere for den spiller, før han måske bliver et salgsobjekt og knalder ham afsted, og så siger man ellers 'hej, hej', og så går man videre med andre spillere, som man sælger. Så er man der måske igen, hvis spilleren vil væk fra klubben, eller der skal laves en forlængelse af aftalen.
- Ellers er der ikke den store support fra agenten. Her træder vi mange flere step ned og tager fat i tingene og bygger spilleren op og hjælper spilleren hele vejen i sit karriereforløb. Så kan man sige: 'Er det ikke lidt tidligt at skulle arbejde med en spiller, når den er 10-11 år?'.
- Det er det ikke, hvis man ser på konteksten i dag. Spillerne bliver allerede scoutet til de store klubber, når de er syv-otte år gamle. Hvis vi så går ind og coacher spilleren og dens familie som 10-11-årig, så er dét det helt rigtige tidspunkt.
- Et par år efter skal spilleren måske vælge en større klub, end der hvor den kommer fra. Hvis der går rigtig godt, så er der måske en større klub i udlandet, der vil lave en kontrakt med spilleren. Det skal vi også forberede spilleren på i forhold til alle steps. Der er den store transition fra ungdomsspiller til seniorspiller, så der er rigtig mange facetter i det.
- Vi går ind og skaber det helt store samarbejde for familier og spillere meget tidligt, så de bliver afklaret, og så opnår vi størst sandsynlighed for at lykkes ved at uddanne spilleren, siger Mark Strudal til LigaBold.dk.
Gør det for dansk talentudviklings skyld
Mark Strudal mener, at det kan hjælpe dansk talentudvikling, at man gentænker talentarbejdet i Danmark. Det er vigtigt, at de unge danskere er forberedt på udfordringerne ved at være fodboldspiller både på det mentale og fysiske plan. I den forbindelse har de brug for gode råd og vejledning, mener Strudal.
- En ting er, at vi gør noget for familien og spilleren, men vi gør det også for dansk talentudviklings skyld, så vi kan rykke på den konto og gør endnu mere for de danske talenter. I det øjeblik, hvor en spiller står til at lykkes med at blive professionel eller komme til udlandet, har vi spillere, der er meget bedre forberedt på at komme til udlandet og komme ned til en ny kultur og et nyt sprog, eller hvad der møder én.
- Det vil vi også hjælpe spillerne med. Vi tager ikke kun spillere ind, der i forvejen er inde i et stort talentakademi. Vi har lige fået en meget lovende og talentfuld spiller i form af Benjamin Christensen, der kom fra FC Rudersdal, som er en lille klub.
- Han kunne godt mærke på, at der begyndte at komme nogle forespørgsler, og han ville gerne forbedre sig på nogle forskellige parametre, men han vidste ikke noget om det. Ham har vi hjulpet til, at han har fået indsigt i nogle forskellige akademier, og på den måde kunne spilleren meget bedre i samarbejde med sin familie træffe et valg om, hvad der er bedst for ham i den givne situation.
- Han fik selv skabt sine erfaringer ved at se forskelle og ligheder ved forskellige talentmiljøer. Næste step er, at efter vi har sat ham på det bedste U12-hold i Nordsjælland, så åbner vi op på nogle andre ting.
Samler data på spillere
Når akademiet får en ny spiller ind, begynder man allerede at samle data, der kan være vigtig for spillerens videre karriere i forhold til fysiske tilstand og kost.
- Vi tester spillerne, og vi har en fysisk træner, der allerede meget tidligt lægger data ind. Vi samler data over flere år, så på det tidspunkt, hvor spilleren skulle stå over for et muligt klubskifte, har vi samlet data.
- Nu er Benjamin (Benjamin Christensen, red.) 10 år, og hvis han ryger afsted som 17-18-årig, så har vi otte års data på ham på alle de her parametre i forhold til screeninger af læger, fysioterapeuter, fysisk træner, mentaltræning og diætist med hensyn til kost. Jeg har også teknisk og taktisk data, og så får man lige pludselig et mere professionelt billede af en spiller, som bliver resistente og har større mulighed for at lykkes i det internationale liv, siger Mark Strudal til LigaBold.dk.
Mark Strudal har base i Jyllinge FC, men akademiet kommer også gerne ud til klubber for at hjælpe talenterne derude.
I løbet af den aktive karriere blev det til ni A-landskampe for Danmark med tre mål til følge for 53-årige Strudal.
Strudal havde også en stor klubkarriere, der blandt andet inkluderede ophold i Brøndby, Dortmund, FC København, Vejle Boldklub og Næstved Boldklub med 100 Superliga-kampe og 42 mål til følge.
Som træner har Strudal stået i spidsen for Lyndby samt været assistent i FC Nordsjælland og Brøndby IF.
Artiklen er bragt i samarbejde med LigaBold.dk.