Kolding B -Tidl. SL-spiller får job i JS-klub: Enormt skønt
2022-03-16 11:00:00
Foto: Palle Hedemann/Ritzau Scanpix

Tidl. SL-spiller får job i JS-klub: Enormt skønt

Den tidligere Superliga-spiller Anders Flaskager skal være ungdomsansvarlig i Kolding Boldklub, da han elsker at give noget tilbage til den næste generation.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Kolding Boldklub var stedet, hvor Anders Flaskager startede med at få fodboldglæden.

Efterfølgende stod den på ophold i Kolding Boldklub ad flere omgange, Haderslev Fodboldklub, HFK Sønderjylland, Kolding FC ad flere omgange, Herfølge og Fremad Amager med divisionskampe og 25 Superliga-kampe til følge, inden han stoppede karrieren.

Du kan se Anders Flaskagers mål mod Brøndby i videoen øverst i artiklen efter cirka 5.05.

Jyllandsserie-klubben har dog en speciel plads i Flaskagers hjerte, og nu vil han gerne noget tilbage til serieklubben.

Den tidligere Superliga-spiller har været træner for førsteholdet i klubben, men nu skal han være ungdomsansvarlig op til U17 i Kolding Boldklub. Han siger til LigaBold.dk, at han gerne vil give glæden ved fodbold videre til næste generation.

- Det er enormt givtigt, og man får enormt meget tilbage, når man arbejder med børn og unge mennesker. Jeg synes, at det er enormt skønt at give noget tilbage, som man selv har oplevet enorm glæde ved. De glæder og oplevelser vil man gerne give videre til næste generation. Jeg har selv tre børn, og jeg gør meget ud af, at de skal opleve glæden ved sport og motion, siger Anders Flaskager til LigaBold.dk.

Flaskager forklarer, at han tidligere har beskæftiget sig med ungdomsfodbold, og han har allerede nogle idéer, som han vil forsøge at føre ud i livet i Jyllandsserie-klubben.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Jeg kender Kolding Boldklub ud og ind. Det er min barndomsklub, og jeg spillede derude i flere år som ungdomsspiller. Jeg har været ungdomstræner fra U5 til U16, og jeg har været involveret i ungdomsfodbold. 

- Jeg har også haft Danmarksserie-holdet i et par år både som cheftræner og assistenttræner, så det var nærliggende for mig at sige ja til at være ungdomsansvarlig, da klubben spurgte mig. Det var nemt for mig. Min rolle bliver flere ting. Den ene ting er at ansætte ungdomstrænere. Det er jo en udfordring i alle fodboldklubber at finde nok frivillige, så det skal jeg selvfølgelig være med til.

- Derudover skal jeg være med til at lave noget strategi angående børnefodbolden, og den har jeg egentlig lavet, da jeg var i klubben senest. Den skal jeg være med til at implementere, og den kalder jeg 'Kolding Boldklub Version 2.0', hvor man går lidt væk fra resultatfodbold, men har fokus på den legende tilgang og fokus på at skabe et rigtig godt børnemiljø. 

- Vi har underskrevet med DBU om at blive børneklub, så det skal jeg være med til at implementere. Derudover er det at udvikle nye tiltag. Senest, jeg var i klubben, lavede jeg noget, der hedder 'fredagssjov', og jeg kan huske dengang, hvor jeg var dreng, der spillede man meget på gaden.

- Det var blandet aldersgrupper og køn, og det frirum vil jeg enormt gerne være med til at skabe igen. 'Fredagssjov' er noget, hvor man kan spille fodbold, og jeg har nogle sjove øvelser, fordi det driver børn, at det skal være sjovt, når man spiller fodbold, og man spiller kampe på tværs af aldersgrupper.

Enormt spændende

Artiklen fortsætter efter annoncen

Selvom Flaskager nu arbejder med ungdomsfodbold i serieklubben, så er han ikke afvisende over for at træne på højere niveau, og her er han både åben for senior- og ungdomshold.

- Jeg finder det enormt spændende, både det fodboldmæssige og ledelsesmæssige. Jeg har T-licens, og jeg har været til B-eksamen, og den har jeg bestået, så næste step er A-licens, men den er ikke gratis, siger Anders Flaskager til LigaBold.dk og tilføjer, at han gerne vil gå trænervejen.

Kolding Boldklub og Anders Flaskager har lavet en aftale på et år til at starte med.

Klubbens bedste seniorhold huserer i Jyllandsserien 1.

Artiklen er bragt i samarbejde med LigaBold.dk.


Foto: Palle Hedemann/Ritzau Scanpix

Del dine tanker...

Vi vil gerne høre din mening! Del dine synspunkter med os og de andre bold-læsere og bliv en del af debatten.

Start debatten
annonce
annonce
annonce