2021-06-29 12:30:02

Tidligere FCK-back skal være træner i Raklev

Morten Nielsen, der blandt andet har en fortid i Lyngby, FCK og franske Guingamp, skal være træner for Raklev GI i Serie 1. Han har tidligere været spiller og træner i klubben.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Den tidligere professionelle fodboldspiller Morten Nielsen nåede i løbet af karrieren at spille over 100 Superliga-opgør i 1990'erne, og han fik også kampe i den bedste franske række Ligue 1 senere i karrieren for Strasbourg og Guingamp.

Den tidligere Lyngby- og FCK-back har senere kastet sig over trænergerningen, hvor han i det seneste halvandet år har været træner for Serie 1-holdet Fårevejle Boldklub.

Nu kan 50-årige Morten Nielsen dog se frem til et nyt trænerjob. Han siger til LigaBold.dk, at han skal være træner for Raklev GI, der huserer i Serie 1.

Det var i Raklev, at fodboldkarrieren startede, og han har også tidligere været træner for Raklev i fire år. Derfor har Kalundborg-klubben en speciel plads i Nielsens hjerte.

- Jeg har før trænet i Raklev, inden jeg røg til Fårevejle, hvor jeg har træner i halvandet års tid i den her coronatid. De fire år gik sindssygt godt, men klubben ville så prøve noget nyt, og spillerne skulle prøve noget andet, og det måtte jeg så acceptere. 

- Det er som at komme hjem igen, fordi mange af de spillere, der spiller herude i årgang 2001 og 1997, dem trænede jeg også i ungdomsfodbold, så jeg kender dem alle sammen ret indgående.

Artiklen fortsætter efter billedet

Raklev GI -Tidligere FCK-back skal være træner i Raklev
Foto: Lars Møller/Ritzau Scanpix

- De har en spændende trup og et spændende U19-hold, så jeg kan se, at der er nogle udviklingsmuligheder, der trak. Derudover havde jeg fire fantastiske år derude, og så er det min barndomsklub. Det er det, som der spiller ind, siger Morten Nielsen til LigaBold.dk.

Hvor meget betyder klubben for dig?

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Det er den klub, hvor jeg startede min karriere, da jeg var fem år, og jeg har rigtig mange gode indtryk. Derudover er det en klub, der ligger dybt i hjertet på mig, også med det team, som der er omkring holdet.

- Jeg får min gamle holdleder tilbage, og jeg får en hjælpetræner, som jeg også kender. Den senioransvarlige for os er Morten Sørensen, som var min assistenttræner, da jeg var derude, så jeg får et velkendt team, og der havde jeg det rigtig godt. Derudover er der noget sammenhold med de spillere, som man får, så det var ikke svært at sige ja tak til det.

Artiklen fortsætter under billedet.

Morten Nielsen. Foto: Privat

Tøvede ikke et sekund

Artiklen fortsætter efter annoncen

Morten Nielsen havde egentlig indstillet sig på at holde pause fra fodboldverdenen, da den tidligere Superliga-spiller havde valgt at stoppe i Fårevejle. Han kunne dog ikke sige nej til Raklev.

- Jeg var rigtig glad for drenge i Fårevejle, trupmæssigt, men der var nogle udefrakommende ting, som ikke spillede optimalt. Samtidigt med, at vi har været gennem den her coronaperiode, som også gjorde tingene besværligere, end de behøvede at være. 

- Jeg havde egentlig tænkt mig at tage det lidt roligt i et par år, da jeg også er blevet uddannet som personlig træner i mellemtiden, og så ville jeg bruge lidt mere tid på det, samtidigt med at jeg kører som selvstændig murer.

- Der var mange jern i ilden, men da Raklev kom på banen, så tøvede jeg ikke et sekund. Det var egentlig kun Holbæks Danmarksserie-hold, at jeg ville overveje, hvis de havde haft brug for min hjælp. Ellers var der ikke andre klubber, der var interessante på det tidspunkt.

Vindermentalitet og teknisk fodboldspil

Den nye Raklev-træner har store forventninger til den kommende sæson. Han ser holdet som et top tre-mandskab i Serie 1, og Nielsen ser en homogen og talentfuld trup i Raklev, hvor blandt andet det tidligere FCK-talent Marcus Stoltenberg er en del af holdet.

Morten Nielsen har en klar spilfilosofi, som han vil forsøge at implementere i Raklev, og det formåede han i sin seneste periode i klubben.

- Mine forcer er vindermentalitet og godt teknisk fodboldspil. Vi skal vinde bolden tilbage lige så hurtigt, som vi har tabt den. Vi skal finde rummene og lave chancerne, da mange hold står tilbage og afventer og spiller på kontraer.

- De har jeg set de seneste fem-seks år, hvor jeg har haft Serie 1-hold, men min målsætning er klart at udvikle de unge mennesker, så de bliver bedre fodboldspillere, og det gør ikke noget, at vi får nogle knubs en gang imellem, hvis vi ryger ind i et omstillingshold, hvor de er skarpe, og hvor vi måske ikke er så skarpe til at forvalte de chancer, som vi får i løbet af en kamp.

- Det tager jeg med, fordi jeg synes, at fodbold skal spilles lidt som landsholdet, hvor man tør at have kuglen og vil gerne have den igen, og vi tør lave fejl og udvikle på den enkelte spiller.

- Så det med at vente på, at chancen kommer en eller to gange i hver halvleg, det er ikke optimalt for de unge mennesker. Så vi skal have mange boldberøringer, og jeg vil rigtig gerne have mange pasninger i holdet og meget bevægelse både med og uden bold. I de fire år, hvor jeg var der, der udviklede vi os også fra at være i bunden af Serie 2 eller Serie 3 til at være et tophold i Serie 1 hvert år, siger Morten Nielsen til LigaBold.dk.

Morten Nielsen regner med, at klubben starter på træningen i slutningen af juli, da Raklev starter turneringen i midten af august.

På trods af sine 50 år, så spillede Morten Nielsen med i 15 kampe for Fårevejle i den forgange sæson i Serie 1. I Raklev kommer Nielsen til at træne med og sidde på bænken, men han sender kun sig selv på banen, hvis holdet er hårdt ramt af skader og karantæner.

Morten Nielsen er noteret for 122 Superliga-kampe (48 kampe for Lyngby og 74 kampe for FCK) med ti mål til følge. Ifølge transfermarkt.com spillede højrebacken 62 kampe i Ligue 1 fra januar 1998 til juli 2002.

Artiklen er bragt i samarbejde med LigaBold.dk.

Del dine tanker...

Vi vil gerne høre din mening! Del dine synspunkter med os og de andre bold-læsere og bliv en del af debatten.

Start debatten
annonce
annonce
annonce
annonce