2021-02-16 10:26:53

Tidligere FCM- og AGF-talent skal spille i DS

Emil Albrechtsen, der blandt andet har en fortid i FC Midtjylland og AGF, siger til LigaBold.dk, at han nu skal tørne ud for Tjørring IF i Danmarksserien. I efteråret spillede han i Holstebro.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Artiklen er bragt i samarbejde med LigaBold.dk. 

Danmarksserie-klubben Tjørring skal forsøge at forbedre pointhøsten, når forårets kampe skal spilles. I bestræbelserne på at komme væk fra niendepladsen i Danmarksserien Pulje 4 har klubben nu hentet en ny spiller.

23-årige Emil Albrechtsen, der tidligere har spillet ungdomsfodbold i FC Midtjylland og AGF, siger til LigaBold.dk, at han har lavet en aftale med Danmarksserie-klubben. Han har senest været tilknyttet Holstebro Boldklub i 2. division.

- Jeg er i den situation, at jeg er studerende i Holstebro. Jeg er oprindelig fra Ringkøbing og har spillet på deres 2. divisionshold, men skiftede så til Holstebro senere hen. Så jeg har studeret og spillet fodbold samtidigt, men nu er jeg færdig med at læse til sommer.

- Jeg har nok ikke fået den spilletid, som jeg havde håbet på i Holstebro i 2. division. Jeg skal derudover i gang med civilkarrieren efter sommeren. Det betyder, at jeg ikke kan træne fire gange om ugen, men jeg synes også, at det var synd i en alder af 23 år at skulle stoppe med at spille fodbold. Det har været en stor del af mit liv, og nogle af mine bedste kammerater spiller ude i Tjørring.

- De har sagt, at der er så meget værdi i klubben, og der er en fed kultur. Jeg fik snakket med drengene om det, og jeg fik en fed mulighed angående min civilkarriere, da jeg skulle have været i praktik i FC Midtjyllands Superliga-trup (som fysioterapeut, red.). Desværre har corona sat en stopper for det.

- Så fik jeg en god snak med træneren i Tjørring, som jeg også kender privat, og min bedste kammerat, og så havde jeg en ærlig dialog i Holstebro. 

Artiklen fortsætter efter billedet

Danmark -Tidligere FCM- og AGF-talent skal spille i DS
Foto: Tjørring IF

- Så er det bare sådan, at man kun træner to til tre gange om ugen i Tjørring, så det har jeg nok lidt nemmere ved at kapere end at skulle træne fire gange om ugen i Holstebro, siger Emil Albrechtsen til LigaBold.dk.

Lært meget af tiden i FCM og AGF

Artiklen fortsætter efter annoncen

Emil Albrechtsen fortæller, at han var en del af FC Midtjyllands talenthold fra U13 til U15. Derefter tog han til Ringkøbing, hvorefter han tog på Sportstar College Ikast-Brande som 17-årig. 

Her spillede han for Ikast og trænede lidt med Midtjylland. Da Albrechtsen blev U19, kom AGF dog på banen, men en grim skade ødelagde lidt af oplevelsen i Aarhus.

Forsvareren mener dog, at han har kunnet bruge tiden i FC Midtjylland og AGF til noget konstruktivt i løbet af fodboldkarrieren.

- Da jeg blev så førsteårs-U19, der blev jeg tilbudt at komme til prøvetræning i AGF. Det sagde jeg ja til, og så pendlede jeg. Jeg var ikke god nok til Midtjylland. Jeg spillede så for AGF, men som andenårs-U19 blev jeg alvorligt skadet. 

- Jeg var med Superliga-reserverne i en kamp, og jeg kom galt afsted, så jeg havde det ikke særligt godt i begge mine lysker, da jeg havde spillet meget.

- Det betød, at jeg var ude og skulle genoptræne mine lysker i ni måneder. Der spurgte Ringkøbing mig, om jeg ikke havde lyst til at komme hjem. Så blev jeg en del af Ringkøbings 2. divisionssetup og var med, da klubben rykkede op fra Danmarksserien.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Hvilke erfaringer har du taget med dig fra opholdene i Midtjylland og AGF?

- Det har været et kæmpe spring, fordi der er topfaciliteter i Midtjylland og AGF, og at man jagter en drøm som dreng. Når man så de andre træne ovre på den anden side, det gjorde mig topmotiveret, og fodbold var mere eller mindre hele mit liv. 

- Man blev presset til det yderste af holdkammeraterne. Man er jo holdkammerater, men man er heller ikke mere holdkammerater, end at man kæmper om de samme positioner.

- Jeg har lært som menneske at være struktureret og disciplineret. Man er nødt til at komme ud af starthullerne og være engageret om det, som man foretager dig. Du kan ikke gemme dig ovre i hjørnet, men man skal komme med ydmyghed og arbejde for holdet, lige meget om man er en stjerne eller en udskifter.

- I ungdomsfodbold kan man rykke så hurtigt, så man havde ikke tid til at slappe af. Det betyder nok også, at jeg løber og selvtræner en del, samtidigt med at jeg er villig til at arbejde det mere, som det kræver i min civilkarriere, for at jeg opnår mine ønskede resultater. Jeg er meget ambitiøs, og det har helt klart opblomstret, da jeg har været en del af Superliga-klubber.

- Hvis man ikke er ambitiøs og ydmyg, så får man ikke noget ud af det. Så det har gjort rigtig meget for mig som menneske, også det med at man stod på egne ben, og jeg blev tit udfordret. 

- Det går op og ned i fodbold, så det har gjort rigtig meget for mig. Den modgang, som jeg fik i en ung alder, har været med til at styrke mig.

- Jeg har også haft nogle kammerater, der har tabt lysten til fodbold. For mig var det bare en fed måde at prøve grænser af, og der havde man jo det bedste setup. 

- Det er også i samspil med fysioterapeuterne i Midtjylland og AGF, at jeg fik startskuddet til, hvad jeg gerne ville lave i min civilkarriere. Det kunne være mig en dag, tænkte jeg.

En rendyrket atlet

Den 23-årige spiller mener, at han kan bidrage med meget til Tjørring-holdet, hvor han vil forsøge at bruge noget af sin erfaring fra tiden i elitesportsmiljøet.

- Mine trænere og de klubber, som jeg har været i, har kaldt mig for en rendyrket atlet. Jeg kan løbe hurtigt, langt, er høj og stærk. Der er nogle barometre, som jeg har fået igennem elitemiljøet. Jeg er midterforsvarer, men jeg har spillet på midtbanen, så jeg er ret god på bolden.

- Derudover har jeg et engagement og er ambitiøs. Jeg har en lyst til at gå forrest, og jeg tror også, at det er derfor, at Tjørring har hevet mig ind. Jeg kan godt lide at sige noget i et omklædningsrum og være omkring alle, men jeg har heller ikke noget imod at gå forrest, siger Albrechtsen.

Tjørring har blot otte point efter ti kampe og er placeret på en niendeplads i Danmarksserien Pulje 4, men det er dog ikke noget, der skræmmer Albrechtsen. Han har store ambitioner.

- Min far har altid sagt, at man skal være ydmyg, men janteloven skal man også passe lidt på. Jeg er ikke taget til Tjørring for at rykke ned. Jeg kender drengene og har set nogle af deres kampe, og de har været uheldige med en masse point. Jeg kan være med til at stabilisere i forsvaret eller på midtbanen, og så kan vi få gang i vores offensiv.

- Vi skal bare ud af starthullerne. Nu ved jeg ikke, hvordan strukturen bliver, og om vi kommer til at spille alle kampe, men jeg er ikke taget til Tjørring for at rykke ned, siger Emil Albrechtsen til LigaBold.dk.

I øjeblikket har Tjørring ikke normal træning grundet corona-restriktionerne heriblandt et forsamlingsforbud på fem personer. Dog er der arrangeret online styrketræning og fodboldrelateret løb, og spillerne er til tider ude i grupper af fem for at selvtræne.

Emil Albrechtsen er primært midterforsvarer, men han er også blevet brugt som sekser, da han spillede i Holstebro og AGF.

Udover FC Midtjylland, AGF, Ringkøbing og Holstebro har Albrechtsen også været forbi Vildbjerg i Jyllandsserien.

Del dine tanker...

Vi vil gerne høre din mening! Del dine synspunkter med os og de andre bold-læsere og bliv en del af debatten.

Start debatten
annonce
annonce
annonce