2020-12-16 20:21:58

Tingager stangede AGF videre til allersidst

Det lignede længe, at der skulle forlænget spilletid til, men tre minutter før tid sikrede Frederik Tingager AGF en 1-0-sejr over AC Horsens og en plads i Sydbank Pokalens kvartfinaler.

Artiklen fortsætter efter annoncen
Artiklen fortsætter efter indholdet

Pokalen - 4. runde

FT

AGF

1 - 0

ACH

87'
1 0
Frederik Tingager
Mål

For tre dage siden vandt AGF en kneben 2-1-sejr over AC Horsens i 3F Superligaen, og onsdag var der østjysk lokalbrag på ny.

Denne gang var AGF på hjemmebane og bød nu Horsens op til dans i Sydbank Pokalens ottendedelsfinale.

AC Horsens følte sig med rette snydt for et straffespark efter små ti minutter, hvor bolden i forbindelse med et hjørnespark ramte Patrick Mortensens arm, men VAR er som bekendt ikke introduceret i pokalturneringen, så et forsøg fra de elleve meter fik gæsterne ikke i situationen.

Begge hold havde svært ved at få den afgørende kvalitet med i aktionerne i første halvleg, men en lille håndfuld minutter før pausen var Gift Links særdeles nærgående.

Sydafrikaneren fik plads i feltet og krøllede kuglen af sted mod det fjerneste målhjørne, men afslutningen sneg sig akkurat forbi, så det var fortsat 0-0 ved pausetid.

AGF skruede bissen på

Artiklen fortsætter efter billedet

Sydbank Pokalen -Tingager stangede AGF videre til allersidst
Foto: Getty Images

I anden halvleg satte AGF sig mere på begivenhederne og var dominerende i store perioder.

Alexander Munksgaard headede tæt forbi stolpen efter 55 minutter, men Gift Links midtvejs i halvlegen sparkede i sidenettet.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Generelt var Links meget involveret i AGF's offensiv, og han var lige ved at blive assistmager efter 72 minutter, hvor Patrick Mortensen dog manglede de sidste centimeter for at nå frem til sydafrikanerens flade indlæg.

Links var på spil igen med et kvarter igen af den ordinære tid, men Matec Delac reddede i Horsens-målet.

AGF fortsatte trykket, og fire minutter før tid var først Kevin Diks og efterfølgende Jon Dagur Thorsteinsson tæt på, men Delac var på plads og reddede til hjørnespark.

Det skulle dog blive afgørende, for hjørnesparket kom Frederik Tingager nemlig højest på, og så stangede den store midtstopper AGF på 1-0 kort før tid.

Kort efter fik Kjartan Finnbogason en gylden mulighed lidt ud af ingenting, men Horsens-veteranen sparkede forbi mål. I overtiden kom også Casper Tengstedt til en god chance, mens Horsens skabte yderligere et par chancer, men skarpheden manglede igen, så AGF kørte sejren i hus.

Dermed kan David Nielsen og co. glæde sig over en plads i pokalkvartfinalerne, mens AC Horsens atter må rette fokus på at undgå nedrykning i Superligaen.

Artiklen fortsætter efter indholdet

Pokalen - 4. runde

FT

AGF

1 - 0

ACH

87'
1 0
Frederik Tingager
Mål

17 kommentarer

Skriv kommentar
annonce

Mest læste

annonce
annonce
annonce