2022-10-26 23:00:53

Tottenham måtte nøjes med uafgjort efter vanvittig afslutning

Tottenham var længe bagud, men formåede at kæmpe et 1-1-resultat hjem på eget græs mod Sporting onsdag aften i Champions League.

Artiklen fortsætter efter annoncen
Artiklen fortsætter efter indholdet

CL - 5. runde

FT

TOT

1 - 1

SCP

22'
0 1
Marcus Edwards
Mål
80'
1 1
Rodrigo Bentancur
Mål

Tottenham kunne med en sejr over Sporting sikre avancement fra gruppen, og samtidig komme tilbage på sejrskurs efter to nederlag i streg.

Sporting havde alt at spille for, da de både var i spil til avancement i Champions League og Europa League inden kampens opgør.

Kampens åbning bar præg af to hold, der respekterede hinanden. Ingen ville for alvor blotte sig. Tottenham forsøgte at tage initiativet, men de kunne ikke kreere de store chancer.

Det kunne Sporting heller ikke. I hvert fald ikke før det 20. minut, hvor Paulinho forsøgte sig med en førstegangsafslutning i Tottenhams felt. Men afslutningen gik lige over målet.

To minutter senere slog gæsterne dog for alvor til. Marcus Edwards, der har en fortid på Tottenhams akademi, slap fri på midten af banen, og efter at have flyttet bolden frem til kanten af feltet kunne han med et flot fladt spark mod højre hjørne og passere Hugo Lloris.

Målet lod til at give Sporting en tro på egne evner, og de blev lidt mere proaktive og boldbesiddende.

Tottenhams første forsøg på mål kom efter 38 minutter, hvor Heung-Min Son inde i feltet sendte et skud mod højre stolpe. Desværre for sydkoreaneren var Antiono Adan på plads i målet og reddede forsøget.

Artiklen fortsætter efter billedet

CL -Tottenham måtte nøjes med uafgjort efter vanvittig afslutning
Foto: Tony Obrien/Reuters/Ritzau Scanpix

Sporting havde bolden i nettet igen efter 41 minutter, men dommer Danny Makkelie havde spottet Sebastian Coates' forsøg på at lege Maradona, og gav i stedet uruguayaneren et gult kort for at forsøge at genskabe 'Guds hånd'.

Hverken Tottenham eller Sporting kom tættere på end Coates' hånd, og dommeren kunne fløjtet til pause ved stillingen 1-0 til Sporting.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Efter pausen var det Tottenham, som tog taktstokken, og efter 52 minutters spil fik Eric Dier anden halvlegs første store chance.

Englænderen stod pludselig med bolden i det lille felt, men afslutningen sad lige på Adan.

Tottenham så klart mere farlige ud i anden halvleg, hvor de fik sendt flere afslutninger afsted. Desværre for hjemmeholdet manglede den sidste præcision.

Sporting forstod til fulde sin rolle i anden halvleg. Føringen skulle forsvares hjem, og derfor stod de også en anelse dybere og lukrerede på omstillinger.

Og sådan en fik de med omtrent et kvarter tilbage af kampen. Indskiftede Flavio Nazinho blev sendt i dybden via en stikning, men heldigvis for Tottenham kom Lucas Moura akkurat tilbage og generede afslutningen, som Lloris kunne parere.

Kort tid efter var portugiserne på spil igen. Nazinho blev endnu engang iscenesat via en parade fra Lloris, som sendte bolden ud midt i feltet. Portugiseren var dog ikke skarp nok, og sendte sin afslutning forbi mål.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Tottenham fik endelig deres udligning med ti minutter tilbage af den ordinære spilletid. Ivan Perisic sendte et perfekt placeret hjørnespark ind omkring det lille felt, og her steg Rodrigo Bentancur højest af alle og headede bolden ind.

Det gav hjemmeholdet troen på mere, og de blev ved med at presse på for et føringsmål. Det gav samtidig en mere gunstig mulighed for omstillinger til udeholdet, men selv med en Lloris på skovtur kunne Sporting ikke skabe en målchance.

Tottenham var lige ved at løbe med det hele til sidst, da Harry Kane får en gylden mulighed med et hovedstød i det lille felt. Desværre overplacerede den engelske landsholdsanfører sit hovedstød, og bolden gik forbi mål.

I dommerens overtid fik Bentancur chancen for at blive dobbelt målscorer, men uruguayanerens forsøg fløj over overliggeren.

Og i kampens døende sekunder kom forløsningen så. En lang diagonal fra venstre mod højre endte hos Emerson Royal, der via en Sporting-spiller fik bolden frem til Harry Kane. 

Denne gang var englænderen skarp og sendte bolden ind bag Adan til slutresultatet 2-1.

Men, VAR-dommerne kiggede målet igennem og fandt Harry Kane i en offsideposition, hvorfor Makkelie efter tre minutters VAR-tjek annullerede målet.

Det blev Antonio Conte så frustreret over, at han modtog direkte rødt kort fra dommeren.

Kort tid efter fløjtede dommeren af efter en sindsoprivende afslutning.

Med det resultat er Tottenham stadig nummer et i gruppen, men alt er stadig åbent i forhold til hvem, der tager de to øverste pladser.

Sporting kan også stadig nå at gå videre - både i Champions League og Europa League

Der er lagt op til en spændende sidste spillerunde i Gruppe D.

Artiklen fortsætter efter indholdet

CL - 5. runde

FT

TOT

1 - 1

SCP

22'
0 1
Marcus Edwards
Mål
80'
1 1
Rodrigo Bentancur
Mål

93 kommentarer

Skriv kommentar
annonce
annonce
annonce
annonce