2021-11-13 17:44:46

Tvivl om reelle ejere af klubber i 1. division

Både Fremad Amager, FC Helsingør og Esbjerg fB har ikke offentliggjort deres reelle ejere. Det skriver Ekstra Bladet.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Flere klubber i NordicBet Ligaen er i de senere år kommet på andre hænder end danske, da udenlandske ejere køber sig ind i divisionsklubberne.

Lørdag skriver Ekstra Bladet, at klubber som Fremad Amager, FC Helsingør og Esbjerg fB, der alle er på udenlandske hænder, ikke har offentliggjort, hvem der egentlig er de reelle ejere af klubberne.

Mediet har talt med Jesper Olsen, formand for Transparency International Danmark, som er en organisation, der arbejder med at bekæmpe korruption. Og han er bekymret over den udvikling.

- Når vi ikke ved, hvem de egentlige ejere er, ved vi reelt ikke, om det er narkopenge, terrorpenge, ærlige penge, eller om bagmændene overholder menneskerettighederne. Og dermed ved vi heller ikke, hvem der i sidste ende får del i et eventuelt overskud, siger han. 

Artiklen fortsætter efter billedet

NordicBet Liga -Tvivl om reelle ejere af klubber i 1. division
Foto: John Sibley/Reuters/Ritzau Scanpix

Ekstra Bladet har forsøgt at få en kommentar fra de tre nævnte klubber. 

Esbjerg er ikke vendt tilbage, mens Fremad Amager-direktør Allan Ravn ikke vil udtale sig om, hvem der ejer "Waterfront", som er anført som ejer af klubben.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Jim Kirks, der er direktør i FC Helsingør, har fortalt, at ejerskabet blandt andet består af enkeltpersoner og amerikanske erhvervsfolk.

Ifølge Erhvervsstyrelsen skal danske selskaber selv indberette, hvem de reelle ejere er, og det har der altså ikke været tale om.

6 kommentarer

Læs alle kommentarer
annonce

Mest læste

annonce
annonce
annonce
0