2023-03-25 11:00:02

U19-landsholdet kan skrive historie: Det vil være kæmpestort

Aldrig tidligere har et dansk U19-landshold kvalificeret sig til en EM-slutrunde. bold.dk har derfor talt med en række af de danske talenter, som her sætter ord på den store drøm om en slutrunde.

Artiklen fortsætter efter annoncen
Artiklen fortsætter efter indholdet

EM U-19 - 2. runde

FT

U19

1 - 2

DU1

Det danske U19-landshold kæmper i denne tid med i UEFA Elite Rounds, hvor der er en EM-billet på spil.

De danske talenter indledte puljen med at spille 0-0 mod favoritten fra Spanien, og derfor ser det rigtig godt ud for landsholdet inden de to sidste kampe mod Ukraine og Luxembourg.

Hvis det ender med dansk succes, vil det være første gang, at et U19-landshold formår at kvalificere sig til en EM-slutrunde, og det er de danske talenter godt klar over.

- Vi ved det alle sammen godt, så det giver lidt ekstra. Så det er bare sindssygt fedt at have muligheden for at kvalificere sig, siger FC Midtjyllands Gustav Ørsøe Christensen og tilføjer.

- Hvis vi kunne blive det første hold, som ender med at kvalificere sig, så gør det jo bare det hele større. 

Artiklen fortsætter efter billedet

Danmark U19 -U19-landsholdet kan skrive historie: Det vil være kæmpestort
Foto: Bo Amstrup/Boamstrup/Ritzau Scanpix

- Det var en god start for os. Vi mødte jo nok det stærkeste hold på papiret og fik 0-0, som er et godt udgangspunkt. Så nu kan vi selv afgøre vores skæbne ved at spille godt og vinde de sidste to kampe.

bold.dk har også talt med Randers' Filip Bundgaard, som også tror på, at Danmark kan kvalificere sig til EM.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Jeg har en god fornemmelse omkring det hele, da vi selv kan afgøre det. Vi er dog også godt klar over, at der skal to sejre til for at gå videre, men vi tror meget på det.

- Resultatet mod Spanien giver en god fornemmelse, da vi er blandt de gode nationer. Så vi skal også være tilfredse med, at vi fik et point mod Spanien, da det var et rigtig godt hold. 

- Det vil være kæmpestort med et EM. Især når man også tænker på den rejse, som vi har været igennem med den her årgang. Vi har udviklet os rigtig meget, så det vil virkelig være stort.

Alt kan stadig ske
Det kræver dog først og fremmest en sejr over Ukraine, men det er ikke bare ligetil.

Ukrainerne tabte nemlig deres første kamp, og derfor kan danskerne se frem imod en hård duel, siger Lecces Patrick Dorgu.

- Ukraine er ikke et dårligt hold, men det er da et hold, som vi forventer at få tre point imod. Hvis vi ender med at smide point, så er det ikke slut. Alt kan stadig ske

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Men det vil være superstort, hvis vi kom med til EM. Der er jo intet U19-hold, som har gjort det før. Så det vil være rigtig godt, hvis vi kunne komme med for første gang. 

- Det vil være superfedt, men vi skal lige have gjort arbejdet færdigt først, slår Patrick Dorgu fast.

Det er en holdning som August Priske deler, da PSV-angriberen ikke vil se for langt frem i jagten på EM.

- Det er klart, at det vil være stort. Det er fedt, hvis man kan blive de første og på den måde sætte et eksempel. Men vi skal ikke tænke så langt endnu, men blot tage en kamp ad gangen, og det starter mod Ukraine.

Det er lørdag klokken 16:00, at Danmark og Ukraine tørner sammen ved UEFA Elite Rounds.

Artiklen fortsætter efter indholdet

EM U-19 - 2. runde

FT

U19

1 - 2

DU1

annonce
annonce
annonce
annonce