2022-09-23 19:50:40

U21 skuffede i første playoffkamp mod Kroatien

U21-landsholdet tabte ligesom A-landsholdet med 1-2 i Kroatien fredag aften efter en sløj første halvleg. Returmødet venter på tirsdag om at komme til EM.

Artiklen fortsætter efter annoncen
Artiklen fortsætter efter indholdet

EM U21 - første finale

FT

KRO

2 - 1

DAN

9'
1 0
Gabriel Vidovic
Mål
37'
2 0
Dion Drena Beljo
Mål
59'
2 1
Casper Tengstedt
Mål

Danmarks U21-drenge skulle fredag aften forsøge at revanchere A-landsholdets nederlag i Kroatien, da de skulle spille den første af de to vigtige playoff-kampe om at kvalificere sig til EM mod netop Kroatien på udebane.

Katastrofal første halvleg

Det startede dog ikke godt for de danske gæster, som i kampens indledning hurtigt blev sat under pres og efter små ti minutter også måtte se sig komme bagud.

David Colina modtog en bold i højre side, hvorfra han fandt Gabriel Vidovic på kanten af det lille felt.

Vidovic fik her alt for meget plads til både at tæmme bolden og efterfølgende sende en velplaceret afslutning afsted, og så stod den 1-0 til hjemmeholdet fra Kroatien tidligt i opgøret.

Herefter gik der lidt dødvande i forestillingen, hvor Danmark langsomt fik fat i dirigentstokken, men uden for alvor at kunne spille sig farlige.

Artiklen fortsætter efter billedet

EM U21 -U21 skuffede i første playoffkamp mod Kroatien
Foto: Bo Amstrup/Boamstrup/Ritzau Scanpix

Maurits Kjærgaard havde et godt gennembrud ind i kroaternes felt, hvor han tvang Dominik Kotarski til en redning, mens også Matthew O'Riley før pausen havde en kvalificeret afslutning lige over mål.

Tættest kom danskerne dog på ved Mohamed Daramy, som efter flere gange at have gået ud i banen i første halvleg denne gang gik ind i stedet, hvilket bragte ham fri til skud, som han sendte på vej mod mål i det lange hjørne.

Artiklen fortsætter efter annoncen

På vej i netmaskerne blev Daramys forsøg dog i sidste sekund reddet af en forsvarsspiller.

I stedet var det så hjemmeholdet, der inden pausen også udbyggede føringen til 2-0 på kontra, hvor danskerne blev fanget i ubalance.

Michele Sego fik god plads ude i Danmarks højre forsvarsside, og herfra sendte han et perfekt indlæg ind i panden på Dion Beljo, der sikkert udplacerede Mads Hermansen i målet.

Tengstedt-reducering efter pausen

En første halvleg til glemmebogen, men efter pausen kom danskerne heldigvis bedre ud.

Allerede efter et par minutter kom bolden til at danse på kroaternes målstreg efter lidt tilfældigheder foran målet, og et kvarter inden i anden halvleg kom den vigtige reducering så ved Casper Tengstedt.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Den målfarlige og brandvarme Rosenborg-angriber fik muligheden på et indlæg af Gustav Isaksen, som O'Riley først sparkede godt og grundigt hul i luften ved, men heldigvis stod Tengstedt klar bagved med større held.

Angriberen bankede nemlig via en halvflugter læderet sikkert i mål til 1-2.

Herefter fortsatte den danske dominans mod et hjemmeholdet, som lignede, at de ville forsvare føringen hjem.

Det lykkedes da også meget godt at holde danskerne fra fadet, for trods den store dominans på bolden kunne gæsterne ikke finde så mange flere chancer nede i den kroatiske ende.

Med fem minutter igen tilkæmpede Albert Grønbæk sig et frispark på kanten af feltet, som i første omgang lignede, at forseelsen var begået indenfor feltet, men rigtignok var det kun til frispark. 

Grønbæk tog sig efterfølgende selv af den fine mulighed, men hans forsøg blev afrettet, så Kotarski i målet let kunne tage sig af skuddet. 

Det lykkedes i sidste ende ikke at fremtvinge en udligning, hvorfor Danmark for anden dag i streg tabte med 1-2 i Kroatien. 

På tirsdag venter returopgøret i Danmark dog, hvor der fortsat er gode muligheder for at sikre sig billetten til EM hjemme. 

Artiklen fortsætter efter indholdet

EM U21 - første finale

FT

KRO

2 - 1

DAN

9'
1 0
Gabriel Vidovic
Mål
37'
2 0
Dion Drena Beljo
Mål
59'
2 1
Casper Tengstedt
Mål

17 kommentarer

Læs alle kommentarer
annonce
annonce
annonce
annonce
0