2022-08-07 16:53:59

United skuffede fælt i sæsonåbner og Eriksen-debut

Manchester United skuffede enormt i sæsonpremieren mod Brighton, hvor de tabte med 1-2 i egen hule i Christian Eriksen og Erik ten Hags debut for klubben.

Artiklen fortsætter efter annoncen
Artiklen fortsætter efter indholdet

PL - 1. runde

FT

MUN

1 - 2

BHA

30'
0 1
Pascal Gross
Mål
39'
0 2
Pascal Gross
Mål
68'
1 2
Alexis Mac Allister
Selvmål

Manchester United startede søndag eftermiddag Premier League-sæsonen med et opgør på hjemmebane mod Brighton, som i sidste sæson ydmygede storklubben på hjemmebane med 0-4.

Forventningerne til den nye sæson har været store til United efter en elendig sæson i fjor, og efter tilgangen af blandt andet den nye manager, Erik ten Hag, og danske Christian Eriksen har optimismen i forsæsonen blomstret.

Danske Eriksen startede således også kampen – og det noget overraskende som nier for mandskabet, hvor han havde forvist Cristiano Ronaldo til bænken.

Brighton dæmpede hurtigt United-optimismen

Indledningsvis var United farligst, og Bruno Fernandes brændte efter små ti minutter en kæmpe chance, da han midt for mål fik bolden til en fri afslutning, som han dog endte med at smide adskillige meter over overliggeren.

Dårlig afslutning, men god start af hjemmeholdet, som herefter imidlertid måtte se gæsterne begynde at spille sig varme.

Brighton kom mere og mere på bolden, og i kontra så de giftige ud, hvilket kom til udtryk på eftertrykkelig vis efter en halv time, da de bragte sig på 1-0.

Artiklen fortsætter efter billedet

Premier League -United skuffede fælt i sæsonåbner og Eriksen-debut
Foto: Toby Melville/Reuters/Ritzau Scanpix

En dybdebold af Leandro Trossard fandt den tidligere United-spiller Danny Welbeck i dybden, og fra baglinjen lagde han bolden på tværs til en helt fri Pascal Gross, som ikke kunne undgå at lægge bolden i mål.

Ikke nogen drømmestart for de nye tider i United, som lignede holdet fra sidste sæson det meste af første halvleg, og ti minutter senere gik det så galt en gang til.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Scott McTominay smed bolden væk midt på banen, og så gik det igen stærkt.

Bolden endte ude ved Solly March, som tvang en god redning ud af David De Gea, men uheldigvis for United-målmanden landede redningen lige ud i fødderne på Gross, som igen ikke kunne undgå at score.

Dermed 2-0 til gæsterne som gav United rigeligt at tænke på ind til pauseteen.

Ronaldo på banen i anden halvleg

Cristiano Ronaldo startede opgøret på bænken, da han ikke skulle være i form endnu, men efter fem minutter i anden halvleg kom portugiseren på banen for at ændre på tingene.

Det gjorde dog ikke den store forskel til at starte med, og et kvarter inde i anden halvleg råbte Brighton-supporterne olé-råb, hver gang en ny aflevering sad i skoene på en medspiller og United ikke kunne få fat i bolden. 

Artiklen fortsætter efter annoncen

Kort efter kom United dog frem til første reelle chance efter pausen, da Marcus Rashford blev fundet ved bagerste stolpe, men hans forsøg på en flugter mislykkedes desværre for værterne.

Det vækkede imidlertid United, som kort efter også fik en god mulighed ved Eriksen, som prøvede lykken fra distancen og tvang Robert Sanchez til at give en farlig retur.

Det blev ikke til mål, men det gjorde det så på det efterfølgende hjørnespark til gengæld, hvor United efter lidt tilfældigheder fik presset Alexis Mac Alister til at lave et uheldigt selvmål.

Med tyve minutter tilbage af kampen var der dermed lagt i ovnen til et muligt United-comeback.

United-pres mod slutfløjt endte uden forløsning

Efter målet fik United lagt et tryk på Brighton-feltet, og flere småmuligheder opstod.

Først havde Diogo Dalot et forsøg fra distancen, som Sanchez gav en farlig retur på, og sidenhen var det også McTominay, som var ved at komme igennem i feltet.

Mulighederne blev dog ikke omsat til chancer i den første periode efter reduceringen, og det lykkedes gæsterne at trække vejret en smule herefter, hvor det virkede som om, at United også samlede kræfter til det afgørende sidste pres.

Mac Alister var dog med et skud fra distancen ved at lukke og slukke kampen, men hans forsøg gik snert forbi den ene opstander. 

Med en håndfuld minutter tilbage af kampen blev Jadon Sancho så sendt afsted ind Brighton-feltet, hvor han satte sin første direkte modstander, men blev stoppet af den næste lige inden sin skudafvikling. 

Fortsat 2-1 til gæsterne som lignede, at de ville holde hjem på trods af United-trykket til sidst, og sådan blev det også. 

United fik skabt en god mulighed til debutanten Lisandro Martinez før slutfløjt også, men en sidsteøjebliks tackling af Lewis Dunk forhindrede en udligning. 

Derfor blev Uniteds sæsonpremiere en stor skuffelse, mens gæsterne fra Brighton omvendt kunne glæde sig over en forrygende start med tre point på Old Trafford. 

Eriksen spillede alle 90 minutter i skuffelsen. 

Artiklen fortsætter efter indholdet

PL - 1. runde

FT

MUN

1 - 2

BHA

30'
0 1
Pascal Gross
Mål
39'
0 2
Pascal Gross
Mål
68'
1 2
Alexis Mac Allister
Selvmål

51 kommentarer

Læs alle kommentarer
annonce
annonce
annonce
annonce
0