1. Division -VB’s Mucolli-brødre har takket ja til Albanien
2017-11-21 06:31:02
Foto: Vejle Boldklub

VB’s Mucolli-brødre har takket ja til Albanien

Arbnor Mucolli og Agon Mucolli har droppet dansk landsholdsfodbold til fordel for albansk landsholdsfodbold. Følelserne har været afgørende, fortæller de.

Artiklen fortsætter efter annoncen

I Vejle Boldklub løber de to brødre Arbnor Mucolli og Agon Mucolli rundt, og der har de to meget unge midtbanespillere i løbet af de seneste par sæsoner vist meget lovende takter.

Det har man haft øjnene åbne for i DBU, og de to brødre har spillet i rødt og hvidt på flere ungdomslandshold - men det er slut nu.

Storebror Agon Mucolli på 19 har således allerede fået debut i en testkamp for Albaniens U20-landshold tidligere i november, og lillebror Arbnor Mucolli på 18 har tilkendegivet over for den albanske U21-landstræner, at han er klar til at spille for Albanien.

De to er født i Danmark og vokset op i Fredericia og Vejle, men har på grund af deres forældres fødesteder haft mulighed for at repræsentere både Albanien og Kosovo -  og det hele blev sat i gang, da storebror Agon Mucolli fik et opkald fra Albanien.

- U21-landstræneren ringede og spurgte, om jeg havde lyst til at komme med til en kamp mod Georgien, så det sagde jeg ja til. Jeg spillede 65 minutter, siger Agon Mucolli til bold.dk.

Hvordan kan det være, du har  valgt, som du har gjort?

- Jeg har altid haft lyst til at spille for Albanien eller Kosovo, og så ringede Albanien, og det var en god mulighed for mig, siger Agon Mucolli.

- Det er følelser, der har gjort, at jeg har besluttet, som jeg har. Det har været en meget nem beslutning.

- Mine forældre kommer derfra, så er der bare nogle følelser. De er også helt vildt stolte af, at jeg har fået debut for Albanien, så det er virkelig fedt.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Landstræneren ringede til mig personligt, og når han henvendte sig på den måde, syntes jeg, der  var fedt. Jeg føler lidt det samme for Albanien og Kosovo, og så valgte jeg takke ja, siger Agon Mucolli.

Lillebror tøvede ikke
Hans ét år yngre bror, som specielt i denne sæson har haft stor succes i Vejle Boldklub, var ikke i tvivl.

- Da muligheden opstod, tøvede jeg ikke, siger Arbnor Mucolli.

- Det handler om følelser. Det betyder noget specielt for mig at komme til at trække den albanske trøje over hovedet. Det er det, der fylder mest. Det handler ikke så meget om kvaliteten på de respektive landshold.

Agon Mucolli og Arbnor Mucolli spiller til daglig sammen med Ylber Ramadani, som senest var med på det albanske A-landshold, og ham har brødrene brugt aktivt.

- Jeg har selvfølgelig talt med ham om, hvordan det er, og jeg går også ud fra, at han har talt med landstræneren, siger Agon Mucolli, som nød at være med på turen med U20-landsholdet.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Det var ikke en særlig lang tur, og jeg lærte ikke helt de andre at kende. Men det var en fed tur, og det var rart at komme lidt væk fra en lidt hård tid i Vejle, siger Agon Mucolli, som slet ikke har spillet lige så meget i denne sæson, som han gjorde i sidste sæson.

- Det er kæmpestort
Også Arbnor Mucolli var sådan set udtaget til turen med U20-landsholdet, men måtte melde fra.

- Jeg var skadet i den periode, så jeg valgte ikke at tage med. Det var bedst at blive i Vejle og blive klar til at spille dér efter min skade, men jeg er klar næste gang, der bliver ringet, siger Arbnor Mucolli.

- Det er potentielt U21-landsholdet, så det er kæmpestort jo. I Danmark ville jeg stadig være på U19. På U21 kan vi komme til at spille mod eksempelvis Spanien i EM-kvalifikationen.

- Det ville være kæmpestort og en mulighed for at vise sig frem på en høj hylde, siger Arbnor Mucolli.

Tænker ikke på reaktioner
I Vejle Amts Folkeblad har det været beskrevet, at Arbnor Mucolli, som på det tidspunkt var udtaget til det danske U18-landshold, 'regnede med' at repræsentere Danmark i fremtiden.

Den udlægning var dog misforstået, fortæller Arbnor Mucolli.

- Jeg sagde; ‘lige nu spiller jeg for Danmark.’ Jeg ville ikke stå og sige, at jeg hellere ville spille for Albanien, siger Arbnor Mucolli, som slår fast, at det ikke vil røre ham, hvis andre vil rynke på næsen af beslutningen om at repræsentere Albanien.

- Det tænker vi ikke rigtig over. Det er vores eget valg, siger Arbnor Mucolli.

Arbnor Mucolli har spillet fire kampe på det danske U18-landshold. Agon Mucolli har spillet ni U16-landskampe, ni U17-landskampe og to U19-landskampe.

De to brødre låses først endegyldigt, når de har repræsenteret Albanien på A-landsholdet.

nicolai@bold.dk


Foto: Vejle Boldklub

40 kommentarer

Læs alle kommentarer
annonce
annonce
annonce
annonce
0