2022-06-03 22:39:51

Vilde Cornelius skabte dansk mirakel i Paris

Andreas Cornelius leverede et magisk indhop med to scoringer og vendte det hele på hovedet, så Danmark slog Frankrig med 2-1 på udebane.

Artiklen fortsætter efter annoncen

På Stade de France i Paris tog Danmark fredag aften hul på næste udgave af Nations League med en svær udekamp.

Frankrig havde ikke tabt i ordinær spilletid i sine foregående 20 kampe.

De franske verdensmestre stillede stærkt til start med de altoverskyggende stjerner Kylian Mbappé og Karim Benzema på toppen, så der ventede noget af en opgave for den danske defensiv.

Kasper Hjulmand måtte se bort fra Simon Kjær og Andreas Christensen og gik indledningsvis med et tremandsforsvar i en 3-4-3-formation, der så således ud:

Kasper Schmeichel – Joachim Andersen, Victor Nelsson, Jannik Vestergaard – Daniel Wass, Pierre-Emile Højbjerg, Thomas Delaney, Joakim Mæhle – Andreas Skov Olsen, Kasper Dolberg, Christian Eriksen.

Artiklen fortsætter under billedet.

Kæmpe jubel efter den danske sejr i Paris. Foto: Ritzau/Scanpix

Solide Danmark

Artiklen fortsætter efter annoncen

Kasper Hjulmands tropper fik en fin start på kampen og virkede komfortabel med et forholdsvis lavt udgangspunkt, hvorfra defensiven kunne gøres kompakt, så de hurtige franskmænd sjældent fik plads at spille eller løbe i.

I det fjerde minut fik Danmark pludselig en pæn chance, da Joakim Mæhle dukkede op ved bageste stolpe, men sparkede i sidenettet.

Stille og roligt overtog Frankrig styringen med kampen og greb taktstokken.

Den brandvarme Real Madrid-angriber Karim Benzema viste flere gange sin klasse og sparkede i det 15. minut bolden i nettet efter et godt oplæg af Kylian Mbappé, men Benzema var akkurat løbet offside, så målet blev annulleret.

Danmark overlevede en periode med et hårdt fransk tryk og kom mod slutningen af første halvleg fint med igen, mens Frankrig så ud til at spille lidt ben håndbremsen trukket.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Benzema-perle og dansk systemskifte

I pausen måtte Kylian Mbappé udgå, efter han i slutningen af første halvleg gik i græsset og blev skadet.

Mbppé blev afløst af Christopher Nkunku fra RB Leipzig, og han assisterede i det 51. minut til et fremragende føringsmål af Karim Benzema.

Nkunku agerede bande for Benzema, som snød en håndfuld danskere, inden han stensikkert passerede Kasper Schmeichel og sendte Frankrig på 1-0.

Artiklen fortsætter under billedet.

Karim Benzema fejrer sit flotte føringsmål. Foto: Ritzau/Scanpix

Efter en times spil foretog Kasper Hjulmand en tredobbelt udskiftning og ændrede system til 4-3-3. Ud gik Dolberg, Wass og Vestergaard, som blev afløst af Andreas Cornelius, Mikkel Damsgaard og Rasmus Nissen Kristensen.

Corner stjal rampelyset i vild afslutning

En velspillende Pierre-Emile Højbjerg chippede i det 68. minut en fremragende bold ind over det franske forsvar, hvor Cornelius dukkede op og flugtede bolden i kassen.

1-1 og naturligvis kæmpe jubel blandt de omkring 1500 medrejsende fans fra Danmark.

Målet fik Frankrig frem i offensiven igen, og N'Golo Kanté var særdeles nærgående med ti minutter igen, men træværket stod i vejen for den utrættelige midtbanemotor.

Christian Eriksen fik fire minutter før tid en stor chance for at sikre Danmark fuld gevinst efter en fremragende aflevering fra Mikkel Damsgaard, men Hugo Lloris stod i vejen i det franske mål.

Momenter senere stak Andreas Cornelius dog igennem på kanten af offside og hamrede bolden højt i nettet med en fantastisk afslutning, og så var Danmark pludselig foran 2-1.

Frankrig nåede aldrig at svare igen, så Hjulmand og co. kan rejse hjem med en helt forrygende start på Nations League.


Stor dansk jubel efter 2-1-målet fra Cornelius. Foto: Ritzau/Scanpix

84 kommentarer

Læs alle kommentarer
annonce
annonce
annonce
0