2022-12-04 16:29:56

Wenger: Fokus på politik distraherede landshold

Den tidligere Arsenal-manager Arséne Wenger mener, at mange landshold spændte ben for sig selv til VM ved at fokusere på politiske protester.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Politik og menneskerettigheder har fyldt meget før og under VM-slutrunden i Qatar.

Lige før startfløjt i kampen mellem Tyskland og Japan, protesterede tyskerne på deres helt egen måde, da alle spillere i startopstillingen holdt sig for munden på det officielle holdfoto. 

Aktionen kom også i kølvandet på, at tyskerne sammen med seks andre lande, herunder Danmark, ikke måtte bære One Love-anførerbindet.

Som bekendt blev VM-slutrunden en kæmpe fiasko for både tyskerne og danskerne, som røg ud allerede efter gruppespillet.

Artiklen fortsætter efter billedet

Wenger: Fokus på politik distraherede landshold
Foto: Valeriano Di Domenico/Reuters/Ritzau Scanpix

Spørger man den tidligere Arsenal-manager Arséne Wenger, som i øjeblikket er chief of global football development hos FIFA, har det været problematisk for visse landshold at fokusere på politik.

Det siger han i et interview ifølge The Telegraph.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Når du tager til et VM, skal du ikke tabe den første kamp. De hold, der ikke skuffede i deres første kamp, ​​er dem med erfaring og resultater i tidligere turneringer som Frankrig, England og Brasilien.

- De spillede godt i den første kamp. Det var også de hold, der var mentalt klar, med indstillingen om at fokusere på konkurrencen og ikke på politiske protester.

17 kommentarer

Læs alle kommentarer
annonce
annonce
annonce
annonce
0