2022-09-15 11:40:02

Ung stopper har forladt BIF efter otte år: Lidt hårdt

Filip Solongo har vinket farvel til Brøndby IF efter hele otte år i klubben, og det har været hårdt at skulle forlade vestegnsklubben, siger han til bold.dk. Solongo er netop skiftet til FC Roskilde. 

Artiklen fortsætter efter annoncen
Artiklen fortsætter efter indholdet

2. div - 7. runde

FT

FCR

1 - 1

BRA

19-årige Filip Solongo skal ikke længere være en del af Brøndby IF, da den unge forsvarer er fortid i klubben efter hele otte år. 

Solongo skal i stedet for tørne ud for FC Roskilde i 2. division, hvor han har skrevet en etårig kontrakt. 

Den nye FC Roskilde-spiller siger til bold.dk, at han har fået et godt indtryk af divisionsklubben. Det har dog ikke været nemt at tage afsked med Brøndby, der står hans hjerte nært. 

- Det hele startede med, at jeg blev kontaktet af min tidligere træner i Brøndby Kenneth Høier, der er assistenttræner i FC Roskilde. Han skrev, om jeg havde lyst til at tjekke det hele ud og træne lidt med i preseason, og det takkede jeg ja til, da min kontrakt i Brøndby løb ud. 

- Jeg trænede egentlig med, og jeg fik et indblik i, hvordan det er derude, og jeg synes rigtig godt om menneskerne derude. Jeg kender mange af de unge spillere derude, og jeg har også haft en god snak med cheftræneren Jack (Jack Majgaard, red.). Det er også vigtigt for mig, at der er nogle gode trænere, og det synes jeg bestemt, at der er i FC Roskilde, siger Filip Solongo til bold.dk. 

Hvordan har du det med, at det er slut i Brøndby efter otte år?

Artiklen fortsætter efter billedet

2. division -Ung stopper har forladt BIF efter otte år: Lidt hårdt
Foto: Brøndby IF

- Det er klart, at når man har været der så længe, så er det følelsesmæssigt, at det lige pludselig er slut. Det var lidt hårdt at skulle sige farvel til det hele, når man har været vant til at have en hverdag i klubben. Jeg har snakket med folkene i Brøndby, og det kom ikke som et chok, da der var nogle snakke, så man var klar på, at man nok skulle tage skridtet videre. 

Lidt irriterende

Artiklen fortsætter efter annoncen

Solongo lægger ikke skjul på, at han havde håbet på et endnu længere ophold i Brøndby, men han ser fremad. 

- Det bliver man nødt til. Man kan ikke blive ved med at hænge sig i, hvor ærgerligt det var. Det er klart, at jeg synes, at det var lidt irriterende, og jeg havde håbet på, at jeg kunne fortsætte. Jeg har haft nogle snakke med ledelsen i Brøndby, og jeg er blevet afklaret, og så må jeg få det bedste ud af det ved at tage et skridt tilbage for at tage to frem.

Den nye FC Roskilde-spiller huserede mest i midterforsvaret på Brøndbys ungdomshold, men i FC Roskilde er han tiltænkt en rolle som venstreback. 

Solongo håber, at han kan være med til at hjælpe FC Roskilde til en topplacering i 2. division. 

- Mine forventninger er, at jeg skal have så meget spilletid som muligt og klare det så godt i 2. division som muligt. Vi har et godt hold, der kan ligge med i toppen af 2. division, så det, synes jeg helt klart, skal være vores ambitioner, siger Filip Solongo til bold.dk. 

Filip Solongo og FC Roskilde indtager sjettepladsen i 2. division med otte point efter seks runder. 

Artiklen fortsætter efter annoncen

I den seneste sæson spillede Solongo 24 kampe for Brøndby i U19 Ligaen.

Artiklen fortsætter efter indholdet

2. div - 7. runde

FT

FCR

1 - 1

BRA

Ingen kommentarer

I øjeblikket er der ingen kommentarer til denne artikel. Vær den første til at kommentere.

Skriv kommentar

annonce
annonce
annonce
annonce
0