2021-03-26 08:50:01

Søren Pallesen forlader DS-klub efter otte år

Den tidligere Esbjerg fB- og Vejle Boldklub-spiller Søren Pallesen stopper i Danmarksserie-klubben Varde IF til sommer efter otte år som træner. Han skal i stedet for stå i spidsen for Esbjerg fB's Jyllandsserie-hold. 

Artiklen fortsætter efter annoncen

Søren Pallesen nåede i løbet af den aktive karriere at spille 95 Superliga-kampe og et hav af 1. divisionskampe, men den alsidige spiller har ikke helt sluppet fodbolden efter karrierestoppet.

43-årige Søren Pallesen har været i Varde IF siden sommeren 2013, hvor han først var spillende træner og siden hen træner. Nu er den tidligere Esbjerg fB- og Vejle Boldklub-spiller dog snart fortid i Danmarksserie-klubben.

Pallesen siger til LigaBold.dk, at han forlader Varde, når kontakten udløber til sommer, da han har takket ja til at blive træner for Esbjerg fB's Jyllandsserie-hold.

Han glæder sig til at prøve kræfter med at træne i Esbjerg fB.

- Det korte svar er, at det er noget, som jeg gerne vil. Jeg tror næsten, at det er lige så meget, at jeg har været i Varde i næsten otte år. Det er tid til en forandring. Så kiggede jeg mig rundt for at se, hvad der var af muligheder. 

- Jeg havde svært ved at finde noget, der var mere interessant end Esbjerg. Jeg snakkede med dem, og jeg syntes, at det var megainteressant, det som de havde at tilbyde, og det blev jeg grebet af med det samme, siger Søren Pallesen til LigaBold.dk.

Artiklen fortsætter efter billedet

Danmarksserien -Søren Pallesen forlader DS-klub efter otte år
Foto: Ernst Van Norde/Ritzau Scanpix

Er det ikke hårdt at skulle forlade Varde efter så mange år i klubben?

- Ja, det er det da helt klart. Det kunne jeg også mærke, da jeg skulle fortælle til spillerne, at jeg havde lavet en aftale med Esbjerg fB. Det var lidt underligt at skulle sige det til dem. 

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Jeg sagde til dem, at de (spillerne, red.) egentlig er hovedårsagen til, at jeg kom til at have været der i otte år. Det er nogle fantastiske fyre, og de er grunden til, at jeg stadig synes, at det er fedt at komme til træning. Det bliver underligt.

Er en ærlig træner

Søren Pallesen ser tilbage på sin tid i Varde, hvor der både har været rigtig gode stunder, men der har også været udfordringer undervejs.

- Vi rykkede op i 2. division det første år, men så rykkede vi ned året efter. Vi har været i Danmarksserien lige siden. Jeg vil næsten sige, at det år i 2. division var vores dårligste, når jeg ser tilbage nu. 

- Det syntes jeg ikke dengang. Året i 2. division var der, hvor vi gik mest mod mine egne værdier, og den måde, som jeg synes, at man skal lede en trup på.

- Det var, fordi man ønskede at redde sig, og så gik man på kompromis med holdudtagelse og alt muligt andet. Så året i 2. division var det "værste", uden at det selvfølgelig var forfærdeligt. Der lærte jeg meget om, hvordan jeg er som træner.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Hvordan er du som træner?

- Jeg er ærlig over for spillerne, og jeg husker de ting, som jeg selv satte pris på, da jeg spillede. Jeg syntes, at det var forfærdeligt at komme ind til en træner og få en sludder for en sladder, og når jeg gik ud igen, så vidste jeg, at de prøvede at gøre mig glad.

- Så ville jeg hellere have den hårdere sandhed end en sludder for en sladder. Det kan man sagtens give til en spiller uden at bruge alt for store gloser. Det, som jeg har udviklet, er, at dem, som er nummer 15, 16 eller 17 også skal have det godt i truppen.

Selvom Pallesen snart er fortid i Varde, så er det vigtigt for træneren at slutte ordentlig af i Varde. Inden forårets kampe er Varde placeret som nummer otte i Danmarksserien Pulje 3 med ni point efter 10 kampe.

- Jeg har været ekstremt motiveret her i opstarten, fordi jeg vidste godt, at jeg ville stoppe til sommer, da jeg fik aftalen med Esbjerg, men også at jeg skal slutte godt.

- Det har været otte rigtig gode år til sommer, så spillerne vil ikke kunne mærke, at jeg bare står og kigger. Når vi træner og spiller interne træningskampe, der tænker jeg overhovedet ikke over, at jeg ikke skal være der efter sommeren. Der går jeg lige så meget op i det som alle de andre år.

Har trænerambitioner

En af grundene til, at Pallesen netop har valgt at smutte til Esbjerg fB for at blive træner, skal blandt andet findes i den tidligere topspillers kærlighed til klubben. Jobbet i Esbjerg kan også være et springbræt til et større job på sigt.

- Esbjerg fB er i bund og grund min klub. Der spillede jeg ungdomsfodbold, og det var der, hvor jeg spillede flest seniorkampe. Jeg bor i byen, og min søn spiller derinde, så der var mange ting, der gjorde, at det i bund og grund ikke kunne passe bedre, så jeg kan give seniorfodbolden i Esbjerg et ordentligt skud.

- Jeg ved, at der er blevet gjort et kæmpestort stykke arbejde af den tidligere træner, men generelt seniorfodbolden i Esbjerg har bare ikke haft så høj prioritet, og det vil de gerne lave om på. Det glæder jeg mig til at være med til.

Har du ambitioner om at skulle træne på højere niveau?

- Jeg har aldrig lagt skjul på, at det er mit store mål. Det har det været, siden jeg startede i Varde. Man finder dog ud af, at man skal levere nogle gode resultater og have lidt held. 

- Der er også mange tilfældigheder, som skal gå op i en højere enhed. Jeg har dog også været tæt på, men det lykkedes desværre ikke. Jeg drømmer om at være træner som fuldtidsjob og have tid til alle de små ting, siger Pallesen, der tilføjer, at der var tale om et hold fra U19 Ligaen inden for det seneste år.

Hvis Pallesen skal tage et step op trænermæssigt, så skal det være for at gå 'all in', pointerer han.

- At man er i 2. division og stadig har et fuldtidsjob. Sådan, som min situation er lige nu, så er det overhovedet ikke tiltrækkende. Så kunne jeg lige så godt være i Varde.

- Det skal et step højere, hvis det skal være mere interessant end at være i Varde eller på Esbjergs Jyllandsserie-hold. Det skal være en bedre pakke, så man kan gå fuldtid i det, siger Søren Pallesen til LigaBold.dk.

Esbjerg fB's Jyllandsserie-hold skal i foråret spille i Jyllandsserien 1.

Artiklen er bragt i samarbejde med LigaBold.dk.

1 kommentar

Læs alle kommentarer
annonce

Mest læste

annonce
annonce
annonce
0