2022-08-16 22:55:06

FCK imponerede og slog Trabzonspor i CL-brag

FC København leverede en stor indsats tirsdag aften i Parken, da de slog Trabzonspor med 2-1 i det første af to opgør i Champions League-kvalifikationen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Tirsdag aften skulle FC København hjemme i Parken forsøge at byde de tyrkiske mestre fra Trabzonspor op til dans i Champions League-kvalifikationen.

Det var ‘blot’ en kamp i playoff-runden til Champions League, men stemningen i Parken var i den grad noget, som var værdig til at være med i den største klubturnering i verden.

FCK havde anfører Zeca tilbage i startopstillingen, mens Jess Thorup havde valgt at give debut til Mathew Ryan nede mellem stængerne.

Hos gæsterne var den danske duo bestående af Andreas Cornelius og Jens Stryger Larsen også med, og det var i hvert fald til at høre, da FCK-fansene buhede hver gang, at den tidligere Brøndby-spiller havde bolden.

Selv om det var FCK-fansene, som styrede løjerne på lægterne, var det godt nok tyrkerne, som lagde bedst fra land inde på grønsværen. 

Andreas Cornelius og co. satte sig nemlig på spillet og pressede FCK i bund fra start, men københavnerne formåede at stå godt i de bagerste geledder.

Nede i den anden ende var skarpheden dog i den grad at finde, da FCK fik erobret bolden tæt på Trabzonspors felt efter ni minutter, og så gik det stærkt.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Viktor Claesson formåede nemlig at sende Rasmus Falk afsted, hvor han selv tog det dybe løb i boksen. Det var en klog ide af svenskeren, da Falk smed bolden derind, og så kunne Claesson skabe kæmpe jubel i Parken.

Svenskeren fik nemlig prikket bolden ind i netmaskerne, og så var FCK foran med 1-0.

Store FCK-chancer i Parken

Scoringen gav FCK blod på tanden, og de fortsatte med at presse højt på tyrkerne, og det var tydeligt at se på Thorups mandskab, at det hverken var AC Horsens, Viborg eller Randers, de stod over for.

De leverede nemlig en flot første halvleg, og efter 31 minutter var der igen fare på færde, da FCK slog til på en omstilling. 

Artiklen fortsætter efter annoncen

Her splittede de tyrkernes defensiv ad, hvor Victor Kristiansen kunne gå til baglinjen og smide et hård indlæg ind i boksen.

Her fløj bolden forbi venner og fjender, men til sidst kom Hakon Haraldsson først på den, men islændings forsøg røg i sidenettet.

Fire minutter senere var det så Falks tur til at vise sine kvaliteter frem, da han snuppede bolden og sendte et par tyrkere ud til pølsevognen med sine driblinger, men kreatørens forsøg fra distancen blev læst af Ugurcan Cakir inde på stregen.

Der var optræk til mere fra FCK’s side, hvor både Pep Biel og Haraldsson var tæt på at bringe sig på tavlen, men hver gang kom der en tyrker flyvende i sidste øjeblik og blokerede.

Københavnerne kunne dog gå til pause med en føring på 1-0 efter en god indsats af Jess Thorups tropper.

Lukas Lerager skabte stor jubel

FCK kom også godt fra start efter pausen, hvor de flere gange var en trussel på kanterne, og efter kun tre minutter viste de skarpheden på et hjørnespark. 

Her slog Pep Biel bolden i feltet, hvor en Trabzonspor-spiller endte med at forlænge den videre mod bagerste stolpe

Her stod Lukas Lerager klar, og FCK-slideren kunne derfor banke bolden op i nettaget til 2-0, og så gik Parken amok endnu en gang.

Sikke en start for Jess Thorups tropper, som nu var på vej mod et rigtig godt resultat, inden de i næste uge skal spille returopgør i Tyrkiet.

Det gav dog noget liv til Trabzonspor, som begyndte at vise tænder. I flere omgange spillede de nemlig FCK tynde på kanterne, mens Andreas Cornelius nu også begyndte at komme mere på bolden.

Det var dog sjældent at Mathew Ryan nede mellem FCK-stængerne for alvor blev sat på prøve af de tyrkiske mestre.

Afretning fik konsekvenser for FCK

Det var dermed et tyrkisk mandskab, som var frustreret, da de ikke kunne få deres offensiv til at fungere, men med 13 minutter tilbage kom de frem til en stor chance.

Her slog de til på et hjørnespark, hvor Djanijy sendte et hårdt hovedstød mod målet, men intet kunne passere Mathew Ryan tirsdag aften, da australieren stod en stor kamp for FCK.

Ryan var dog chanceløs, da Anastasios Bakasetas tog chancen fra distancen 11 minutter før tid, da tyrkerens skud blev afrettet og fløj ind i netmaskerne bag FCK-keeperen.

En trist afslutning for FC København, som ellers havde leveret en flot præstation i Parken, og dermed endte det hele med en sejr på 2-1 til Jess Thorups mandskab.

Der er returopgør i Tyrkiet den 16. august, hvor FCK skal forsøge at forsvare deres udgangspunkt og booke en billet til Champions League-gruppespillet.

106 kommentarer

Læs alle kommentarer
annonce

Mest læste

annonce
annonce
annonce
0