2022-10-05 22:54:12

Karakterer: Grabara var bedste mand for FCK

Comeback-keeperen Kamil Grabara var den bedste FC København-spiller i onsdagens Champions League-nederlag til Manchester City.

Artiklen fortsætter efter annoncen
bold.dk i Manchester
Artiklen fortsætter efter indholdet

CL - 5. runde

FT

SEV

3 - 0

FCK

FC København tabte onsdag aften med 0-5 til Manchester City i Champions League.

bold.dk kommer her med et bud på, hvordan FCK-spillerne præsterede i opgøret.

Karaktererne går fra 1-10, hvor 1 er helt håbløst, mens 10 er helt exceptionelt. 5 er en middel præstation.

En spiller skal have spillet mindst 20 minutter for at få en karakter.

Startelleveren:

Kamil Grabara – 6
Hvilket comeback af den polske keeper. Det var en stor overraskelse, af Jacob Neestrup havde valgt at starte kampen med Kamil Grabara, men FCK-træneren fortryder nok ikke sin beslutning. Grabara leverede flere fornemme redninger og var direkte skyld i, at løverne ikke var bagud med minimum seks mål ved pausen. Det trækker naturligvis ned, at han parerede bolden direkte ud i fødderne på Erling Haaland ved 2-0-scoringen, men det ændrer ikke på, at han spillede en flot kamp.

Kevin Diks – 4
Højrebacken leverede en godkendt præstation, der blandt andet indebar flere vigtige blokader. Diks var derudover god til at bryde Manchester Citys spil, og enkelte gange lykkedes han sågar med at starte lovende omstillinger for FCK. 

Artiklen fortsætter efter billedet

CL -Karakterer: Grabara var bedste mand for FCK
Foto: Craig Brough/Reuters/Ritzau Scanpix

Denis Vavro – 3
En mellemfornøjet omgang fra Denis Vavro, der lagde ud med at se skidt ud på 1-0-målet, hvor han kom på mellemhånd og dermed skabte plads til Erling Haaland. Til gengæld viste den slovakiske stopper sig også godt frem undervejs i kampen – blandt andet med flere gode clearinger og vundne dueller i luftspillet. 

David Khocholava – 3
Khocholava startede godt, men derfra gik det ned ad bakke for stopperen. I det 39. minut lavede han et kikset selvmål, og i anden halvleg formåede han heller ikke at få lukket ned for City-angrebet, der fortsatte med at få nettet til at blafre.  

Artiklen fortsætter efter annoncen

Victor Kristiansen – 4
Victor Kristiansen manglede en smule kvalitet, og det kom blandt andet til udtryk, når han kombinerede med Mohamed Daramy, der ellers var velspillende. U21-backen leverede dog som altid en solid omgang fight, og det trækker naturligvis op.

Marko Stamenic – 2
Den newzealandske midtbanespiller havde en skidt kamp med flere fatale aktioner. Først ophævede han offsiden på Citys 2-0-scoring, og i anden halvleg begik han et klodset og unødvendigt straffespark, der kostede endnu et mål. Derudover lavede Stamenic flere uprovokerede fejl på midtbanen, der ellers skulle forsøge at skabe en smule ro under de yderst udfordrende omstændigheder. 

Isak Bergmann Johannesson – 4
Islændingen tilbagelagde mange sure meter på FCK’s midtbane, der hele tiden forsøgte at følge med det hurtige Manchester City-spil. Johannesson blev en anelse for febrilsk, når løverne var på kuglen, men til gengæld lavede han i anden halvleg et flot sololøb, der dog løb ud i sandet, da der ikke var nogen medspiller at ramme i boksen. 

Lukas Lerager – 4
Udmærket præstation af Lerager, der til tider fik vist, at han har international rutine og erfaring. Ligesom Johannesson fik han også løbet mange hårde meter og lukket utallige huller på den centrale midtbane.

Viktor Claesson – 4
Den svenske landsholdsspiller var en af dem, der på forhånd var spået en stor rolle i kampen, hvor han i øvrigt bar FCK’s anførerbind. Claesson lykkedes dog ikke helt med at skinne igennem, men han leverede stadig en godkendt præstation under forholdene. 

Mohamed Daramy – 5
Stærk præstation af Daramy. Kantspilleren satte stort set ikke en fod forkert på Etihad. Tværtimod lykkedes han med rigtig mange ting – blandt andet at drive gæk med Joao Cancelo ad flere omgange. Kantspilleren var klart FCK’s bedste kort i offensiven, som dog aldrig formåede at blive farlige. City-dominansen kostede Daramy en tidlig udskiftning til fordel for Hakon Haraldsson.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Mamoudou Karamoko – 3
Det blev aldrig rigtigt Karamokos aften på Etihad Stadium. Angriberen fik ellers chancen fra start for første gang i lang tid, men under svære arbejdsbetingelser kæmpede han med at få vist sig frem. Det blev til et par boldtab, men også et par erobringer, inden han i pausen blev pillet ud til fordel for Valdemar Lund.

Indskifterne:

Valdemar Lund – 4
Valdemar var første mand til at blive skiftet ind for FCK. Stopperen kom ind på den centrale midtbane, hvor han var en anelse usynlig, indtil han mod slutningen var tæt på at stange bolden i mål efter et hjørnespark.

Hakon Haraldsson – 4
Islændingen var en anelse usynlig, men pludselig fik han startet en lovende kontra, som han var tæt på at krone med en assist. Desværre formåede Paul Mukairu ikke at udnytte Haraldssons fornemme aflevering. 

Paul Mukairu – 3
Kantspilleren havde den største mulighed for at bringe FCK på tavlen, men nigerianerens skud blev blokeret af Ederson i City-målet. 

Peter Ankersen – 4
Højrebacken fik aldrig gjort det store væsen af sig. Han formåede dog at lukke fint af mod kampens slutning sammen med resten af FCK-forsvaret. 

Uden for bedømmelse:

Christian Sørensen

Træneren:

Jacob Neestrup - 4
Jacob Neestrup skal have ros for at give Kamil Grabara comeback, men det trækker ned, at han valgte at stille til start med Mamoudou Karamoko, der ikke var opgaven voksen.

Hvordan vurderer du FCK-spillernes indsats? Giv dit bud i kommentarfeltet.

Artiklen fortsætter efter indholdet

CL - 5. runde

FT

SEV

3 - 0

FCK

12 kommentarer

Læs alle kommentarer
annonce
annonce
annonce
annonce
0