2022-10-05 20:44:02

Leipzig vandt på trods af to annullerede mål

RB Leipzig sejrede i Champions League onsdag aften med 3-1 over Celtic på Red Bull Arena – på trods af at tyskerne to gange måtte se mål annulleret af VAR.

Artiklen fortsætter efter annoncen
Artiklen fortsætter efter indholdet

CL - 3. runde

FT

RBL

3 - 1

CEL

27'
1 0
Christopher Nkunku
Mål
47'
1 1
Jota
Mål
64'
2 1
André Silva
Mål
77'
3 1
André Silva
Mål

Der var tale om en bundkamp i Champions Leagues Gruppe F tidligt onsdag aften, hvor hverken Leipzig eller Celtic havde fået sejre med fra de første to gruppekampe.

Kampen startede hektisk med et par chancer til Leipzig i de første minutter, men derefter satte Celtic sig på spillet og byggede tålmodigt op fra bageste geled.

Leipzig blev tvunget til en tidlig udskiftning efter 11 minutter, hvor målmand Peter Gulacsi forvred sin fod i en soloulykke.

Efter 18 minutters spil fandt højre back Mohamed Simakan sin holdkammerat, og holdets største profil, Crhistopher Nkunku, i dybden med en stikning, og franskmanden kvitterede for den flotte aflevering med et endnu flottere lob over Celtic-målmand Joe Hart. Desværre for Leipzig var Nkunku offside ifølge VAR, og stillingen forblev 0-0.

Celtic pressede på efter forskrækkelsen og især japanske Kyogo Furuhashi skabte problemer for Leipzigs forsvar, men det blev ved de små chancer.

Artiklen fortsætter efter billedet

CL -Leipzig vandt på trods af to annullerede mål
Foto: Lisi Niesner/Reuters/Ritzau Scanpix

På trods af Celtics overtag på bolden, blev det alligevel hjemmeholdet, der kom foran – sågar efter et Celtic-hjørnespark.

David Raum fik tacklet bolden hen til Andre Silva, der drev bolden op langs venstre side af banen og akkurat nåede at prikke bolden i dybden til Nkunku, der rundede Hart og kunne lægge bolden i et tomt mål fra en spids vinkel.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Efter 37 minutter måtte Celtics Callum McGregor lade sig udskifte med en skade, hvilket betød at danske Oliver Abildgaard kom på banen til sin Champions League-debut.

Det blev ikke til mange flere chancer i første halvleg, og holdene gik til pause med stillingen 1-0.

Kort efter pausen blev der bragt balance i regnskabet, da Celtic erobrede bolden på midten og med en enkelt aflevering splittede hele Leipzig-defensiven ad. I tyskernes felt kunne Furuhashi nemt finde Jota med en tværpasning, og Leipzigs andenmålmand, Janis Blaswich, havde ingen chance for at forhindre udligningen.

Efter 1-1-målet gik kampen lidt frem og tilbage – stadig med Celtic mest på bolden. Men det var Leipzig, der kom tættest på et føringsmål.

Og det troede tyskerne også at de fik efter 61 minutter, hvor Dominik Szoboszlai fandt nettet med et flot hug uden for feltet. Men for anden gang i kampen blev målet underkendt af VAR, der helt korrekt fandt Andre Silva i en offsideposition, som blokerede Harts udsyn.

Minuttet efter skuffelsen kom forløsningen dog, da Hart fuldstændig uprovokeret afleverede bolden direkte til Szoboszlai, der kunne spille en helt udækket Silva fri. Portugiserens målnæse fejlede ikke, og Leipzig var igen foran.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Silva skulle blive dobbelt målscorer i kampen efter 76 minutters spil, hvor Simakan satte indersiden på et flot sideskift fra Nkunku. Inde foran mål stod portugiseren fri igen, og han kunne løbe bolden i møde og sende Leipzig i front med 3-1.

Med ti minutter tilbage af opgøret blev der plads til endnu en dansker på banen. Yussuf Poulsen blev skiftet ind for hjemmeholdet i stedet for Szoboszlai.

Celtic forsøgte forgæves at skabe et comeback, men de kom aldrig rigtig tæt på Leipzigs mål i slutningen af kampen. Derfor endte kampen 3-1 til tyskerne.

Sejren sender tyskerne forbi Celtic i gruppen. De to hold mødes igen i næste uge, denne gang i Skotland.

Artiklen fortsætter efter indholdet

CL - 3. runde

FT

RBL

3 - 1

CEL

27'
1 0
Christopher Nkunku
Mål
47'
1 1
Jota
Mål
64'
2 1
André Silva
Mål
77'
3 1
André Silva
Mål

Ingen kommentarer

I øjeblikket er der ingen kommentarer til denne artikel. Vær den første til at kommentere.

Skriv kommentar

annonce
annonce
annonce
annonce
0