2022-06-26 08:17:42

UEFA-boss om kritik: Flere kampe, flere penge

UEFA's præsident Aleksander Ceferin har ikke meget til overs for de brokkerier, der er kommet i kølvandet på Nations Leagues kampprogram og Champions Leagues nye format.

Artiklen fortsætter efter annoncen

UEFA's Nations League turnering har ikke været et hit blandt cheftrænerne for de store klubber, som mener, at turneringens placering i slutningen af en kondenseret sæson har været skadelig.

Jürgen Klopp kaldte turneringen for ”en af de mest latterlige idéer i fodboldverdenen” forud for Champions League-finalen, mens også Guardiola har påtalt, hvordan han mener turneringen er skadelig for spillernes sundhed.

Senest har UEFA offentliggjort planer om at øge andelen af Champions League-kampe markant med en ny turneringsstruktur, og den var præsidenten for fodboldforbundet Aleksander Ceferin ude og forsvare overfor italienske Gazzetta dello Sport.

- I dag kan alle forudsige, hvem der spiller i knockoutfasen af Champions League.

- Fremover vil de store klubber mødes oftere, de mindre klubber vil have flere chancer for kvalifikation, og grupperne vil være spændende til slut. Det er spektakulært, for 2024 er i morgen.

Ceferein fortsatte med at udpensle, at udfordringen ikke lå hos UEFA, men hos de hjemlige ligaer.

- De hjemlige ligaer burde have 18 klubber, men præsidenterne er ikke enige. De burde også indse, at to hjemlige cupturneringer er for meget.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Det er altid nemt at angribe FIFA og UEFA, men det er ret simpelt: Hvis du spiller mindre, så får du færre penge. Dem, der skulle brokke sig, er fabriksarbejderne, som tjener 7.500 kroner om måneden.

Fra og med 2024/25-sæsonen vil der være 48 hold i et Champions League-format, der går over til at være liga snarere end puljer. 

25 kommentarer

Læs alle kommentarer
annonce

Seneste nyheder

Seneste nyheder

0