2021-07-22 20:55:24

Panenka-scoring fra Wind i FCK's storsejr

FCK fik det perfekte udgangspunkt mod Torpedo Zhodino i Conference League, da de vandt med hele 4-1. Her scorede Kamil Wilczek to mål, mens Jonas Wind var på spil med en Panenka.

Artiklen fortsætter efter annoncen

FC København indledte torsdag aften deres europæiske kampagne, da de skulle forsøge at undgå at blive bombarderet af Torpedo Zhodino fra Belarus.

FCK var kæmpe favoritter inden opgøret, hvor Jess Thorup havde taget de tunge kanoner med til Parken torsdag aften, men Kamil Wilczek, Mohamed Daramy og Rasmus Falk havde gennem første halvleg store problemer.

Torpedo-defensiven stod nemlig godt i bagkæden, og dermed havde københavnerne ikke de nemmeste arbejdsbetingelser i Parken. 

FCK-spillerne prøvede gang på gang at trænge gennem gæsternes mur, og efter 27 minutter var Kevin Diks tæt på at score sit første mål for københavnerne. Her kom han fri i bagrummet, hvor han forsøgte at løfte bolden over Torpedos keeper, men Diks havde ikke heldet med sig.

Det så længe ud til, at de to hold skulle gå til pause uden scoringer, men så tog Falk sagen i egen hånd og viste den store forskel på FCK og Torpedo. 

Her formåede han nemlig at drible forbi et par modstandere, inden han bankede bolden op i det lange hjørne.

Et fremragende mål af Falk, som kunne sende FC København til pause med en 1-0-føring, men i anden halvleg skulle FCK nok få gang i måltavlen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Målfarlige Wilczek

Der skulle kun gå et enkelt minut, før FCK havde skabt jubel blandt tilhængerne i Parken. Her sendte Lukas Lerager et kanonskud afsted fra distancen, som gæsternes keeper havde store problemer med. 

Han valgte nemlig at sende en ripost lige ud i feltet, og det var et dumt valg, da Wilczek stod klar og sikkert sendte bolden ind i netmaskerne til 2-0. 

Et rigtigt angribermål af polakken, som havde givet FCK et vigtigt udgangspunkt meget tidligt efter pausen.

Efterfølgende pressede FC København kraftigt på efter endnu et mål, og det var tydeligt, at Thorup ville have et endnu bedre udgangspunkt med til returopgøret. 

Artiklen fortsætter efter annoncen

Jonas Wind og Viktor Fischer blev nemlig smidt i aktion i jagten på en scoring. Det var dog endnu engang Wilczek, som var på spil efter et stærkt angreb af FCK. 

Her samarbejdede Pep Biel og Kevin Diks flot, hvor sidstnævnte sendte en bold i feltet, som Wilczek sikkert sendte ind over stregen og gjorde det til 3-0, men hjemmeholdet var langt fra færdig.

Wind med Panenka

FC København fik få minutter efter Wilczeks scoring tilkendt sig et straffespark, som indskiftede Wind fik lov til at tage. 

Og her var det tydeligt at se, at angriberen fortsat er blandt de køligste i Danmark, da han stod bag stor FCK-jubel. Wind valgte nemlig at lave en elegant Panenka fra pletten, som fuldstændig tog fusen på Torpedo-keeperen.

FCK var flyvende på det her tidspunkt og jagtede fortsat flere mål. I slutfasen havde de flere muligheder for at gøre det både til 5-0 og 6-0, men Torpedo kunne holdt stand.

Torpedo formåede dog at få pyntet på resultatet, da Fabricio Oya fik afrettet sit frispark, så det snød Kamil Grabara inde på målet, og dermed endte kampen med en FCK-sejr på 4-1.

Det var et godt udgangspunkt for FCK på en aften, hvor Kamil Wilczek strålede med to mål, og hvor Jonas Wind igen leverede en Panenka-scoring fra straffesparkspletten. 

41 kommentarer

Læs alle kommentarer
annonce
annonce
annonce
0