2022-08-15 06:26:17

Viborg-chef inden West Ham: Vi tror på miraklet

Viborg FF erkender, at holdets chancer mod West Ham er små, men viborgenserne giver ikke op uden kamp.

Artiklen fortsætter efter annoncen
Artiklen fortsætter efter indholdet

ECL - første finale

FT

WHU

3 - 1

VFF

Viborg FF står over for en umådeligt svær modstander, når holdet på torsdag møder engelske West Ham i London i den første af to playoffkampe til Conference League-gruppespillet.

Viborgs sportschef Jesper Fredberg ser frem mod kampen med store forventninger.

- Det bliver kæmpestort. Jeg skal ikke stå og skyde med superlativer, men det bliver stort for både klubben, spillerne, fansene og staben.

- Det er bare en helt anden ramme, end hvad vi er vant til, og vi skal huske at nyde det, siger Jesper Fredberg.

West Ham endte som nummer syv i sidste sæson af Premier League, og derfor er det noget svære betingelser, som Viborg står overfor.

Sportschefen har dog stor tiltro til, at det kan lykkes at sikre et europæisk gruppespil.

Artiklen fortsætter efter billedet

Conference League -Viborg-chef inden West Ham: Vi tror på miraklet
Foto: Henning Bagger/Henningbagger/Ritzau Scanpix

- Der er bund i det, vi laver, og selv om vi ikke altid toppræsterer, så giver det os troen på, at vi kan lave miraklet, hvis det er det, der skal til.

- Jeg ved ikke, om jeg er en jubeloptimist, men jeg tror på det. Jeg har en kæmpe tiltro til spillerne, og vi ved, at alting kan ske.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Der er ingen tvivl om, at vi skal ramme den et vist sted, mens West Ham nok ikke skal have deres bedste dag, siger han.

Jesper Fredberg har tidligere fortalt, at klubben indkasserer omkring 20 millioner kroner, hvis holdet kvalificerer sig til gruppespillet.

Ifølge ham kan den økonomiske indsprøjtning være med til at løfte klubben til et højere niveau på både kort og lang sigt.

- Det (kvalifikation til Conference League, red.) vil være med til at gøre, at vi kan være endnu mere offensive i vores mindset. Vi kan agere endnu mere, end vi skal reagere på nogle ting.

- Vi kan være lidt mere fremsynet. Det kan både være på truppen, men det kan også være på faciliteter og langsigtede strategier. Det er mange penge i Viborg, siger sportschefen.

Han er tilmed glad for, at Viborgs spillere virkelig kan få lov til at vise sig frem på en af de helt store scener.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Det er fedt for spillerne, at de får lov til at måle sig op imod nogle af de bedste spillere i verden.

- De får virkelig lov til at teste sig af, så det bliver spændende at se, hvor gode de er, når de skal måles op mod de bedste, siger Fredberg.

Cheftræner Jacob Friis er på bølgelængde med sportschefen. Han ved godt, hvad der kræves.

- Fodbold er også en forretning, så vi lader da bare nogle spillere toppræstere på den internationale scene, fordi så ved vi, at folk kigger med, lyder det fra cheftræneren.

Jacob Friis er klar over, at West Ham er klare favoritter til at gå videre, men selv om det er store opgør, har han forsøgt at skabe en ro omkring det.

- Vi kan begynde at glæde os rigtig meget nu, men jeg har faktisk ikke italesat det endnu på nogen måde i klubben.

- Vi ved, at det bliver en stor udfordring, men man kan ikke andet end at se frem til det, og jeg ved, at spillerne er spændte.

- Nu var det jo dem (West Ham, red.), vi trak, og så er det naturligt, at vi er underdog. Vi skal krydre det med lidt held og med lidt underpræstation af modstanderen, siger Friis.

/ritzau/

Artiklen fortsætter efter indholdet

ECL - første finale

FT

WHU

3 - 1

VFF

32 kommentarer

Læs alle kommentarer
annonce
annonce
annonce
annonce
0