2022-05-17 09:40:01

Selvtillid i dansk EM-lejr: Vi skal slå Sverige

Flere profiler på det danske U17-landshold peger på Danmark som favoritter, når de tirsdag eftermiddag møder Sverige ved EM-slutrunden i Israel. 

Artiklen fortsætter efter annoncen
Artiklen fortsætter efter indholdet

EM U-17 - 1. runde

FT

DU1

1 - 2

SED

Tirsdag eftermiddag sparker det danske U17-landshold gang i EM, når de spiller første gruppekamp mod Sverige. 

Turneringen afvikles i Israel, og det danske landshold er havnet i gruppe D, hvor man er i pulje med Portugal, Skotland og Sverige. 

Sidstnævnte venter i den første kamp i gruppespillet tirsdag eftermiddag. De to mandskaber kender hinanden særdeles godt, de havde nemlig æren af at møde hinanden i kvalifikationen til EM-slutrunden. 

Senest tørnede de to nationer sammen i marts, dengang endte kampen 2-2 efter en dansk 2-0-føring. De danske drenge endte dog med at vinde gruppen, mens svenskerne gik videre som nummer to. 

I den danske lejr er der stor tro på egne evner, og det er ganske tydeligt, at kun en sejr tæller mod de svenske naboer. 

- Sverige er selvfølgelig en god modstander, men med vores kvalitet kan vi sagtens vinde. Da vi mødte dem i kvalifikationen, kom vi foran 2-0 men endte med at spille 2-2. Den her gang skal vi bare lukke dem helt ned, lyder det fra Noah Nartey. 

Artiklen fortsætter efter billedet

EM U17 Kvalifikation -Selvtillid i dansk EM-lejr: Vi skal slå Sverige
Foto: Claus Birch/fodboldbilleder.dk

Midtbanespilleren bakkes op af holdkammeraterne Emil Højlund og Julius Beck, som vurderer, at Sverige ligger godt til det danske landshold. 

- Sverige er gode til at finde deres momenter i kampen. De har en god angriber og nogle stærke midtbanespillere, der løber mange meter. Hvis vi spiller vores eget spil, så er vi også et klart bedre hold end dem, vurderer Højlund, mens Beck samtidig peger på danskerne som favoritter. 

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Det bliver en god og jævnbyrdig kamp. Senest spillede vi 2-2, så jeg forventer en lige kamp. Samtidig er det også en kamp, hvor jeg forventer, at vi godt kan gå ud og vinde. Vi vil gerne gå videre fra puljen, derfor kan vi godt se os selv som favoritter mod Sverige. 

- Sverige står fint til os. De vil gerne stå defensivt, vi vil gerne have bolden, så begge hold kommer nok til at spille på egne præmisser.

- Vi skal køre dem møre og spille med tålmodighed. Det bliver en lang kamp, der er varmt hernede, så vi skal helt sikkert være tålmodige og slå til, når chancen byder sig, afslutter unge Julius Beck.  

Kampen mellem Danmark og Sverige spilles klokken 16.30 dansk tid. 

Artiklen fortsætter efter indholdet

EM U-17 - 1. runde

FT

DU1

1 - 2

SED

1 kommentar

Skriv kommentar
annonce
annonce
annonce
annonce